Uniunea Mondială a Emigranţilor Liberi din România

miercuri, noiembrie 14, 2018 19:42

PSDRomânia, prin regimul său de la conducere, nu este o ţară uşor de suportat. Nici pentru pozitivi, nici pentru negativi. Exilul nostru de elită a fost foarte abundent de-a lungul timpului. Numai frunzărindu-l pe cel politic şi ne înfiorăm: Manuc şi Cantemir în Rusia, Bălcescu şi Cuza în Italia, Gafencu şi Monica Lovinescu la Paris, Ghiţă Ionescu şi Raţiu la Londra, Regele Mihai şi prinţul Sturdza în Elveţia, Pacepa şi popa Calciu în America, Horia Sima şi Carol al II-lea în Peninsula Iberică.

Foarte mulţi dintre ei au format (şi au activat în) Uniunea Mondială a Românilor Liberi, vorbind cel puţin odată la Radio Europa Liberă, în timpul dictaturii comuniste. Cei care au rămas au fost supravieţuitori care cel mult au rezistat subversiv în munţi, prin recluziune individuală, complot, literatură, sectarism şi în final prin Revoluţie.

Spre deosebire de anii prigoanei comuniste, când se credea că scapă cine poate, astăzi am putea spune că lucrurile s-au nuanţat: pleacă cine nu mai poate răbda umilinţa şi batjocura la care este supus de către politicienii corupţi care stăpânesc România.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu