Windows 10 îşi va încheia evoluţia pe scena IT-ului în data de 14 octombrie 2025, a anunţat Microsoft

duminică, aprilie 30, 2023 7:11
Posted in category IT

Windows 10

Ca posesor de 2 laptopuri şi 2 sisteme desktop (dintre care folosesc, în mod frecvent, doar unul), e adevărat, nu foarte performante, pe un laptop şi un desktop având încă sistemul de operare Windows 7 (pe celelalte două am Windows 10), vestea nu este foarte grozavă, dar trebuie respectată şi procedat în cunoştinţă de cauză.

Deşi trăiesc în România, unde furtul intelectual e tradiţie, la fel ca pupatul cadavrelor (moaştelor), recunosc smerit că sunt unul dintre „fraierii” care au, pe toate cele 4 terminale, sisteme de operare achiziţionate legal (cumpărate), nu piratate în cel mai pur stil rromânesc.

Pentru a trece la Windows 11, calculatorul, îndiferent de forma sa, trebuie să îndeplinească nişte condiţii. Aşa încât, vrând-nevrând, trebuie să mă ocup de trecerea la Windows 11 până în 14 octombrie 2025, dată la care sper că voi şi ajunge cu bine.

Revenind la anunţul Microsoft, versiunea 22H2 este ultima actualizare importantă pentru sistemul de operare Windows 10, urmând ca, până la 14 octombrie 2025, Windows 10 să primească doar banale actualizări de securitate (utile şi acestea).

Informaţia este utilă şi pentru cei care doresc să cumpere Windows 10 (nu prea se mai merită; treceţi la Windows 11) sau pentru cei care cumpără un desktop, laptop etc. cu Windows 10 preinstalat (alegeţi să cumpăraţi calculatoare cu Windows 11 preinstalat).

Să mulţumim celor de la Microsoft pentru cele 2 sisteme de operare solide şi trainice, folosite fără mari probleme de sute de milioane de oameni în trecut: Windows XP şi Windows 7. Despre Windows 10 şi Windows 11 evit să-mi dau cu părerea, deoarece nu prea le-am folosit, iar din ceea ce am citit se pare că merită folosite (mai ales de utilizatorii obişnuiţi, mai puţin familiarizaţi cu alte sisteme de operare precum Mac OS sau Linux).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu