Alelui, alelui, s-a suit popa-n căsui!

marți, decembrie 25, 2018 13:18
Posted in category Mass-media

ReligieEra în 2002, când România nu era membră UE, salariul mediu era undeva la 200 de dolari pe lună, dar popii aveau averi imense, cum au şi astăzi. Cu cât mai sărac şi fără şcoală este “boborul”, cu atât mai bogat şi fericit este clerul ortodox şi nu numai. Haideţi să vedem ce averi acumulau “unşii” Domnului în anii 2000, din sărăcia şi înapoierea intelectuală a turmei cre(ş)tine.

Se zice că nu-i bine să faci ce face popa, ci ce zice el. Mulţi au luat ţeapa asta şi au făcut doar ce-au zis popii, adică rugăciuni, în loc să-şi umple timpul făcând ce-şi face popa în pauzele dintre parastase, recte vile, maşini străine şi celulare scumpe. Ca să vă ofticăm şi mai tare, vă prezentăm în continuare o listă din care se va vedea foarte clar ce fac popii (în acest material, popii din Craiova – regiunea aia ţiganizată şi roşie) şi n-aveţi voie şi nici lovele să vă faceţi dumneavoastră.

  • Popa Ştefan Resceanu, decanul Facultăţii de Teologie, a reuşit să se mute, dintr-un vremelnic apartament, într-o veşnică vilă, pe strada Păcii nr.2, aproape de centrul Craiovei, la 5 minute de locul de muncă – slujbă, cum i se zice în limbajul de specialitate.
  • Popa Costică Popescu, directorul Seminarului Teologic, altfel preot de excepţie, care a reuşit să se căsătorească după ce a fost hirotonisit, şi-a tras pe strada Anul 1848 din Craiova o vilă orientală cu faţa spre soare, deşi părintele a fost auzit jurându-se că n-are alţi zei în afară de El. Proprietăţile imobiliare ale cuviosului nu se opresc aici, el mai având două bucăţi vile la Aninoasa de Argeş şi, respectiv, la Lainici de Gorj. Plus un apartament în buricul Craiovei, deasupra restaurantului Doljana, unde chiriile în valută sunt uriaşe, având în vedere paritatea dolar/ochiul dracului (pe atunci nu exista euro – n.m.).
  • Popa Gheorghe Zamfir a demolat casa parohială şi, sub pretextul că face o cantină pentru săraci, şi-a construit o mândreţe de casă pe terenul bisericii, ca să poată cugeta în tihnă la cele sfinte şi la săracii care, în loc să vină la biserică, au trecut la ateism şi au luat calea economatelor.
  • Popa Ioan Doran şi-a făcut, pe strada Nanterre din Craiova, o vilă care face umbră chiar şi turlei bisericii unde slujeşte. Între vilă şi biserică există, ca legătură, un Ford Mondeo cumpărat de la un magazin din vecinătatea parohiei. De o vreme, este tot mai des văzut pe lângă magazinul unde se vând mai-ieftinele maşini Peugeot, ceea ce, spun credincioşii, s-ar putea să fie un semn de Sus. Vă spunem sincer, e doar un semn că fiul cel mare tocmai şi-a luat permis de conducere. (“Academia Caţavencu”, nr. 259/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Alelui, alelui, s-a suit popa-n căsui!”

  1. Dumnezeu cu mila, popa cu vila | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 28th, 2019 at 15:57

    […] Alelui, alelui, s-a suit popa-n căsui! […]

Adauga un comentariu