Ce vrăji a mai făcut educaţia din nordul Moldovei (I)

sâmbătă, mai 2, 2015 16:29
Posted in category Educatie, Locale

Ecaterina AndronescuViitorii parlamentari chiulangii se pregătesc de pe băncile școlii

Dacă nu știați, în 13 ianuarie 2015, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. La un moment dat în acest Ordin, lege peuntru unitățile de învățământ din România, apare secțiunea „Recompense și sancțiuni ale beneficiarilor primari ai educației”, acolo unde, printre altele, este precizat:

Pentru elevii din învățământul secundar, la fiecare 10 absențe nejustificate pe semestru din totalul orelor de studiu sau la 10% absențe nejustificate din numărul de ore pe semestru la o disciplină/modul, nota la purtare se scade cu câte un punct. (art. 161, alin. (1))

Acum doar nu credeți că se aplică așa ceva. Nu la școala unde lucrez (încă).

Septembrie 2014: pupături, revederi și solidaritate cu chiulangii

Recunosc umil că nu-mi este clar ce înseamnă autonomie școlară (e un subiect la care am de gând să revin). Nu cred însă că înseamnă ignorarea unor prevederi legale. Dar, după cum veți vedea mai la vale, se poate orice, nu numai în Parlament, ci și în toate școlile din România (bănuiesc că nu este un caz izolat). La Ședința Consiliului profesoral de la inceputul anului scoalr doar doi profesori susțin aplicarea prevederilor Regulamentului școlar (cel cu 1 punct scăzut la purtare pentru 10 absențe nemotivate): Directoarea școlii și subsemnatul. Ca în orice democrație bananieră, după vreo oră de discuții, se votează scăderea notei la purtare cu un punct la 20 de absențe nemotivate (ca în Caragiale). Stați așa că este numai începutul.

Februarie 2015: final de semestru I, analize, situații, note la purtare

Sper că vă mai amintiți: în septembrie 2014, Consiiul Profesoral a hotărât scăderea notei la purtare nu la 10 absențe nemotivate, cum precizează Regulamentul școlar, ci la 20. O fi legal, n-o fi legal? Cui să-i spui și să te plângi? Peste tot e la fel: politicul se șterge la fund cu legile, iar Mafia este oriunde.

Se trece ca prin brânză peste notele la purtare (inclusiv la elevii cu multe absențe, cum veți vedea ceva la la vale). Se ajunge la clasa a VIII-a A la un elev care nu știu dacă a fost prezent jumătate din semestrul I la școală ( avea peste 150 de absențe, evident nemotivate). Dirigintele, tipul standard de activist bolșevic, fără cultură, ce a trăit, mai exact a viețuit, pe bază de cunoștințe și relații, a propus pentru acel elev nota 7 (ȘAPTE) la purtare, că așa i-a spus lui un inspector într-o discuție telefonică, în urmă cu un an (hă, hăăăă, hăăăăăăăă). Boon. I s-ar fi încheiat 7 (șapte), dragii mei, dacă nu interveneam. A urmat o oră de negocieri, nervi și altele. Plus vreo 4 săptămâni în care media respectivului elev nu a fost trecută în catalog. Până la urmă i s-a încheiat o medie, care nici nu mai contează, important fiind faptul că legile, nu-i așa, sunt doar pentru farieri. Parlamentari penali, așa-i, poporul este ca voi, iar voi îl reprezentați cu cinste.

Cum poți avea 50 de absențe nemotivate și să ai 9 (nouă) la purtare

Ce am remarcat zilele trecute răsfoind un catalog: mai sunt elevi la care nimeni nu s-a sinchisit de cele 20 de absențe nemotivate (de fapt 10) pentru a le scădea câte un punct la purtare. Și ne mai mirăm că un Crin Antonescu nu venea cu săptămânile la Parlament, dar i se părea totul în regulă. Pepiniera corupților, chiulangiilor, neaveniților, nulităților cu diplome este în școlile României. Aici, zeci de ani s-au fraudat examene, nu s-au aplicat regulamentele școlare, au fost promovați analfabeți etc. Educația dintr-o țară este hotărâtoare pentru destinul acelei țări. România este o țară coruptă și ineficientă datorită în principal carențelor educației din România. Guvernanți, eliminați microbii din educația românească și veți transforma România într-o țară suportabilă. Școala nu este numai locul unde se tocește o poezie de Eminescu, ci ar trebui să fie locul unde se formează caractere puternice, mentalități europene și democratice, gândiri sănătoase. Nu poți să te ștergi la fund cu norme și reguli, iar apoi să te plângi că trăiești într-o țară de infractori. Elevul care știe că poate face orice, poate lipsi oricât de mult, și nu va avea probleme, atunci când va fi mare și va junge într-o functie publică va fura și va face rău imaginând-și că, la fel ca la școală, nu va păți nimic.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Ce vrăji a mai făcut educaţia din nordul Moldovei (I)”

  1. Cum au distrus mafiotii PSD-isti educatia din Romania | A șaptea dimensiune says:

    iulie 3rd, 2015 at 14:45

    […] Ce vraji a mai facut educatia din nordul Moldovei (I) […]

Adauga un comentariu