Cum dadea mafia PSD-ista cupoane la tot cartierul, de-au disparut intreprinderile de stat una cate una

duminică, februarie 19, 2017 15:38

Mafia PSDUmbra lui Nicolae. La S.C. Cozia.

Directorii noștri aur poartă, că nu degeaba românul îi frate cu codrul, căruia îi susură în ureche: Frate, frate, dar lemnu-i pe bani. Iar românul, votant de mafiot PSD-ist, mai e frate de sânge și cu firma-căpușă care suge poporului globulele roșii. Pentru românul vâlcean, IFET Vâlcea – pe numele ei de fată – devenită (se întâmpla în anii 1990 – n.m.) S.C. Cozia Forest S.A., după mariajul cu onor managerul Nicolae Barbu, însemna mândria că a mai mare întreprindere de exploatare forestieră e de la ei din sat. Pe vremea Abuziv Lichidatului, întreprinderea a stat 10 ani în topul întreprinderilor de profil din țărișoara noastră, din care 7 ani a luat și coroniță. Pe care, începând cu anul 1991, noul manager a reușit s-o transforme într-una din spini pentru fruntașa pe ramură, căreia i-a făcut cadou un set de țepe noi. După 1989, puterea de la București, în frunte cu KGB-istul Ion Iliescu, îl unge director al S.C. Cozia Forest S.A. pe Nicolae Barbu, un cadru de nădejde al societății neocomuniste ivite din neantul moscovit al frăției interlopilor. ‘Nalt la stat, mare la privatizat, directorul societății reușește să cumpere 51% dintre acțiuni – cu bani de la firma Would Wood SRL București, la care era acționar – obligând în prealabil angajații pârâtei S.C. Cozia să-și bage cupoanele la poșta anunțată cu surle și trâmbițe în cartier.

Drumul spre înalta societate pe acțiuni

Competența celor care au reușit să-i devină amici a fost apreciată cum se cuvenea, managerul dând sfară și săpun în țară vechilor cadre cu studii superioare. În schema de personal se va regăsi astfel, în locul inginerului Florescu Teodor, fostul șofer al directorului – Piciorea Florin – care întrunea rara calitate de vecin al lui Barbu. Continuitatea în schimbare o obligă și pe Filimon Aurelia – cu școala tehnică în industria lemnului , inspector cu controlul mărfurilor pentru export – să-și depună cererea de pensionare la 50 de ani, în locul ei fiind numită Miuță Cristina – cu Liceul Chimic la bază și vechime de 5 ani, manipulantă la magazia parchet. Tot așa, inginerul Smadea Dumitru a concurat în 1995 pentru postul de manager cu Nicolae Barbu, însă Comisia – compusă din directorul FPS Vâlcea, seful Inspectoratului Silvic și un inginer de la Departamentul Industriei Lemnului – l-a descalificat întrucât nu întrunea calitatea de amic al celor trei amintiți mai sus, spre deosebire de câștigătorul concursului, Nicolae Barbu. Lui Smadea i s-a desfăcut contractul de muncă, dar judecătoria Rm. – Vâlcea i-a dat câștig de cauză, mai puțin pârâtul Barbu Nicolae, care a declarat că plătește oricât, însă nu-l reangajează pe Smadea. Și Ifrim Aurelia, contabilă șefă la S.I.L. Brezoi, a fost pensionată forțat, câștigându-și drepturile bănești tot prin justiție.

Hai să trăiesc!

După ce a îndepărtat balaurul concurenței, pensionându-l pe capete, directorul Barbu purcede generos la încununarea operei de binefaceri sieși. În patrimoniul întreprinderii intrau anual autoturisme de import, în timp ce tehnologia pe care se baza S.C. Cozia Forest cobora în timp până spre anii 1950 – 1960. Reparațiile aduse acoperișului halei de gatere a Fabricii de cherestea Băbeni au continuat necesar cu reparațiile pe corp deschis asupra muncitorilor schimbului II, cărora le-au picat din cer dividendele, sub formă de bucăți de acoperiș. Directorul Barbu nu se astâmpără, ba mai mult, se deplasează în Egipt pentru contractări, dar și în Germania și S.U.A., rezultatele fiind nule pentru societate. În tot acest timp, uși, ferestre și lambriuri din producția întreprinderii au luat calea caselor șefului FPS Vâlcea. În aceeași notă, pe adresa firmei Gestif SRL, de pe bulevardul Decebal din București, acolo unde Barbu este acționar, sunt trimiși bani și materiale de construcție precum: uși din stejar, elemente de mic mobilier, parchet, scări interioare din lemn, restanța pentru aceste articole ridicându-se la 106.000.000 lei. În scurt timp, Gestif și-a schimbat numele și sediul în FIMS Costești-Argeș, din FIMS în Geracos București.
Mai departe, pentru o livrare de lamele din lemn în valoare de 30 milioane lei (la 710 lei/$), Barbu acceptă în contrapartidă utilaje din Italia – pentru care comparația cu second hand este onorantă -, în valoare de 33 milioane lei; și astfel a fost îngrășată și firma de intermediere care a încasat aproape 3 milioane lei din comision, ca să nu mai punem la socoteală clauza cea mai favorizantă, anume că “după vânzare-cumpărare, nu se mai admit reclamații din partea beneficiarului”, eventual, doar mucles. Și mai departe, între S.C. Cozia Forest și S.C. Venti International București este încheiat un contract genial de import a 4000 m.c. buștean fag din Austria și procesarea lui în țară, asta în timp ce sutele de milioane datorii la Romsilva ale firmei fac pui la CEC. Aceeași Romsilva ar fi oferit la licitație 23$/metrul cub, nu 125 parai ca în contractul cu SC Venti International.

Hai să trăiesc II

Directorul Barbu s-a dotat în comuna natală, Babeni, Vâlcea, cu două case ultramoderne, în municipiul Râmnicu-Vâlcea – un apartament cu două camere; în stațiunea Voineasa – apartament cu două camere sofisticat; în Năvodari – una bucată vilă; la Călimănești-Căciulata exploatează apartamentul de serviciu al SC Cozia, închiriat pe valută – care intră tot în buzunarele proprii; în Drăgășani – teren în construcție, bașca 10 ha pădure în Obârșia Lotrului. Concubinei cu care locuiește și care i-a dăruit o fiică bastardă, barbu i-a oferit, galant, la rândul lui, sediul unei farmacii, unde ajung numai cu un BMW nou.

România, țara mafioților de care nu se atinge nimeni?

Și ca tacâmul să fie complet, din vitrina SC Cozia Forest au dispărut și cele trei distincții ceaușiște din aur de pe vremea când nici stratul de ozon nu era așa de găurit din cauza defrișărilor făcute de mafioții sprijiniți de un regim criminal ce a îngenuncheat România. (Academia Cațavencu, nr. 302/1997)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Cum dadea mafia PSD-ista cupoane la tot cartierul, de-au disparut intreprinderile de stat una cate una”

  1. Opozitia din Parlament, o anexa a mafiei PSD-iste | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 10th, 2019 at 15:00

    […] Cum dadea mafia PSD-ista cupoane la tot cartierul, de-au disparut intreprinderile de stat una cate u… […]

  2. Cum a fost jefuita Petromidia de mafia PSD-ista, inainte de a fi vanduta pe nimic | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 10th, 2019 at 16:04

    […] Cum dadea mafia PSD-ista cupoane la tot cartierul, de-au disparut intreprinderile de stat una cate u… […]

  3. Partidul (Social Democrat) şi Dumnezeu | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2019 at 15:46

    […] Cum dadea mafia PSD-ista cupoane la tot cartierul, de-au disparut intreprinderile de stat una cate u… […]

  4. PSD a devenit un clan de interlopi gata oricand sa-i loveasca pe cei care au alte opinii decat reprezentantii ciumei rosii | A șaptea dimensiune says:

    mai 5th, 2019 at 12:20

    […] Cum dadea mafia PSD-ista cupoane la tot cartierul, de-au disparut intreprinderile de stat una cate u… […]

Adauga un comentariu