După 1989, războiul ortodocşilor cu greco-catolicii s-a dus pe bani publici, doar nu era să construim spitale şi şosele în Republica Cre(ş)tină România

sâmbătă, decembrie 7, 2019 13:58
Posted in category Mass-media

Vrem spitale, nu catedrale!România comunistă era, dacă nu ştiaţi sau aţi uitat, o republică atee. În dictatura comunistă au fost demolate biserici, iar la tembelizor se dădeau zi şi noapte ateii Nicolae şi Elena Ceauşescu, cei care, în limba de lemn comunistă, nu aminteau niciodată de religia seculară a “boborului”, prostimea având pe atunci alţi “sfinţi”, precum evreul Karl Marx şi unul Lenin, finanţat tot de evrei (şi Marx a aparţinut “poporului ales”, dar niţel pe invers).

Şi a venit decembrie 1989, gaşca KGB-istului criminal Ion Iliescu a confiscat Revoluţia, şi-a impus oamenii şi au început mineriadele şi jaful. Cum era periculos pentru mafioţii din politică să nu ofere chiar nimic supuşilor, ajunşi şomeri şi trăind de azi pe mâine, şmecheraşii de la conducerea ţării au ajuns repede la concluzia că cel mai ieftin este să vinzi iluzii. Doar nu erau să se oprească din furat pentru a construi spitale (care trebuie dotate şi întreţinute) sau autostrăzi, mult mai simplu fiind să construişte zeci de mii de biserici, chiar dacă unele sunt goale şi un loc ideal pentru cerşetărie şi alte astfel de “sporturi”.

În paralel cu construcţia unor locuri unde întunericul minţii este deplin, sectele cre(ş)tine din România s-au apucat să revendice ceea ce le fusese confiscat de comuniştii atei. Aşa se face că, mulţi ani după 1989, a început un adevărat război între ortodocşi şi greco-catolici, pe seama bisericilor ce trebuiau restituite de statul român. Din păcate pentru noi, ăştia mai neduşi la biserică, toată această luptă s-a desfăşurat pe bani publici, adică pe munca românilor care şi-ar fi dorit să nu moară în spitale cu viermi, nu să plătească pentru ca popa ortodox sau greco-catolic să fie mai bogat cu nişte milioane.

Haideţi să vedem cum a înţeles ciuma roşie = PSD = mafia, în perioada 2001-2004, să se implice în disputa cre(ş)tină dintre ortodocşi şi greco-catolici, prin intermediul unui alt evreu (dacă tot am amintit de evrei), Răzvan Theodorescu pe numele său, ministrul Culturii din partea grupului infracţional cu acronimul PSD, cel care în 13 iunie 1990, pe când era preşedintele TVR, a apărut pe post afirmând (citat aproximativ) :”Legionarii a invadat TVR-ul şi nu mai putem emite!”. Şi afirmaţia acestui evreu, căruia ciuma roşie i-a dat mereu funcţii, a fost pretextul sângeroasei Mineriade din 13-15 iunie 1990, eveniment tragic ce a aruncat România într-o cruntă izolare internaţională şi a avut ca rezultat moartea unor oameni nevinovaţi.

Mihalţ – vitregia istoriei, istoria meschinăriei

E greu ca un ministru să descurce ce a îmbârligat istoria. Dar şi mai greu este să dezîmbârligi ce-a încurcat creştinătatea la Mihalţ. Acolo, ministrul Răzvan Theodorescu (ministru al Culturii şi Cultelor în 2004, anul în care PSD = ciuma roşie era la guvernare – n.m.) s-a implicat personal. Iată ce ne-a declarat:

”Lăcaşul acela a trecut samavolnic de la greco-catolici la ortodocşi. Un sacrilegiu. După atâta timp, greco-catolicii au zis: “Biserica ta e a mea!”. Ortodocşii zic: “A fost a ta, acum e a mea. Noi suntem cei mai numeroşi!”. La Mihalţ m-am implicat, cu acceptul ierarhilor, şi am rezolvat cazul, dându-le bani greco-catolicilor (bani publici, adică de la fraierii care muncesc, nu din averile furate ale PSD-iştilor; era mai simplu şi moral să le dea biserica înapoi, n.m.) să-şi construiască o biserică. Până la sfârşitul acestui an (2004 – n.m.) se vor da 6 miliarde (lei vechi –n.m.). Ei sunt mulţumiţi! E dificil, dar chestia asta nu poate fi rezolvată curând!”.

Acesta e titlul lui de glorie. Dar cum comunismul a amânat cât a putut traiul oamenilor, de ce să nu defazăm şi noi (adică PSD = ciuma roşie = mafia, n.m.), un pic, azi, cât suntem la putere?

Iată Mihalţul preotului greco-catolic Petru Stînea:

”Lucrurile aşa au stat până într-un punct. Noi, pe baza spuselor ministrului, am vorbit cu un om din Mihalţ să ne dea pământul lui pe 500 de milioane (lei vechi, n.m.). Am aşteptat banii. N-au venit. Dar au venit bani ortodocşilor. Preotul ortodox a luat banii şi a cumpărat terenul tocmit de noi. A dat 700 de milioane. De sub nasul nostru, după ce noi am tratat toate detaliile (Să-i tragi ţeapă aproapelui! – o nouă poruncă ortodoxă, n.m.). Pentru ce-i trebuia preotului ortodox acest teren? Pentru a doua casă parohială! (Dacă n-ai două case parohiale, 5 apartamente si vreo alte 5 case pentru copii şi nepoţi, plus vreo 5 maşini şi nişte zeci de mii de euro în bancă, cel puţin, nu eşti un vrednic popă ortodox. (n.m.))

Banii noştri nu au venit decât în parte, în decembrie (2003 – n.m.). Dar dacă ne uităm în Monitorul Oficial vedem că ministrul a dat ortodocşilor 5 miliarde (lei vechi –n.m.). Pentru ce? Continuare lucrări capelă (doar nu voiaţi ca PSD = ciuma roşie = mafia să construiască, din bani publici, autostrăzi şi spitale; dă-i în mă-sa de fraieri, după ce ne-au votat, pot muri în spitale cu viermi şi în accident de circulaţie din cauza lipsei drumurilor, ce duce la aglomeraţie şi, invariabil, la greşeli ale şoferilor – n.m.).

Cât dă acelaşi ministru greco-catolicilor? Două sute de milioane (lei vechi – n.m.). Cum e mai bine: să ţi se fure biserica sau să fii dus cu zăhărelul? Dacă e să spui că nu sunt bani, nu e adevărat. Ortodocşilor de ce le-a dat atâta bănet? La ei sunt cele două biserici strămoşeşti. Ale noastre!”

Cred că istoria, marea istorie, nu este a cui o face. Ci a cui o face haioasă. (“Academia Caţavencu”, nr. 634/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu