Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I)

sâmbătă, decembrie 21, 2013 19:27

Generalul MileaIn nebunia acelor zile, lumea a uitat cu o uşurinţă halucinantă crimele săvârşite de Armata condusă de Milea în represiunea de la Timişoara sau în lichidarea baricadei de la Hotelul Intercontinental.

O simplă privire aruncată peste biografia lui Vasile Milea este suficientă pentru identificarea neconcordanţei dintre adevărata faţă a fostului ministru şi titulatura de erou pe care a căpătat-o după 1989. Acesta nu iese cu nimic din tiparele liderilor comunişti care au contribuit la desăvârşirea uneia dintre cele mai negre perioade din istoria României.

Jos plăcuţele „Vasile Milea“!

„Adevărul“ cere schimbarea denumirii celor zece străzi, pieţe şi bulevarde din România care poartă numele generalului Milea, ridicat fără temei la rangul de erou. Aşa cum am arătat şi în serialul „Sfârşitul Ceauşeştilor“, Vasile Milea n-a fost erou. Botezarea mai multor străzi şi bulevarde cu numele său este o greşeală!

Generalul Vasile Milea, ultimul ministru comunist al Apărării, a murit pe 22 decembrie 1989, după ce – conform variantei oficiale – s-a sinucis în sediul CC al PCR, împuşcându-se cu un pistol în zona inimii.

Declarat trădător de Nicolae Ceauşescu, lui Vasile Milea i s-a creat imaginea unui adevărat erou, care şi-a pus capăt zilelor pentru a nu executa porunca dictatorului de a da ordin Armatei să tragă în populaţie. Circula de asemenea zvonul conform căruia generalul fusese de fapt asasinat din ordinul lui Nicolae Ceauşescu. În nebunia acelor zile, lumea a uitat cu o uşurinţă halucinantă crimele săvârşite de Armata condusă de Milea în represiunea de la Timişoara sau în lichidarea baricadei de la Hotelul Intercontinental.

Vasilea Milea a fost declarat erou al Revoluţiei Române şi, în memoria sa, mai multe străzi şi bulevarde de pe cuprinsul ţării au fost botezate cu numele fostului ministru al Apărării. Multe dintre acestea sunt artere importante ale marilor oraşe din ţară. Acum, după mai bine de 20 de ani, această situaţie este cel puţin revoltătoare, mai ales că mulţi dintre adevăraţii eroi ai evenimentelor din decembrie 1989 au fost daţi uitării sau nu au fost recunoscuţi niciodată.

O simplă privire aruncată peste biografia lui Vasile Milea este suficientă pentru identificarea neconcordanţei dintre adevărata faţă a fostului ministru şi titulatura de erou pe care a căpătat-o după 1989. Acesta nu iese cu nimic din tiparele liderilor comunişti care au contribuit la desăvârşirea uneia dintre cele mai negre perioade din istoria României.

Vasile Milea s-a înscris în Partidul Muncitoresc Român (n.r. – precursorul PCR) pe 16 februarie 1955, pe când avea gradul de maior. „Studiind hotărârile PMR, mi-am dat seama de ţelul şi scopul măreţ pe care urmăreşte să-l înfăptuiască în Patria noastră”, îşi argumenta, cu patos, cererea. În ciuda acestor cuvinte mari, fostul ministru al Apărării a fost exclus din partid în 1958. În hotărârea de excludere publicată la acea vreme se menţiona:

„Milea a forţat pe comandanţii de unităţi să fure materiale de pe diferite şantiere ale sectorului socialist. A luat una butelie aragaz şi nu a plătit-o. În relaţiile cu ofiţerii, prin loviri şi jigniri, a făcut ca aceştia să se îndepărteze de el şi să aibe frică”. De altfel, mărturiile celor cu care Milea a interacţionat de-a lungul carierei militare vorbesc despre o persoană extreme de dură, care îi înjura şi îi lovea pe militari.

Specialist în represiunea cu tancuri

După excludere, Vasile Milea a făcut tot posibilul să-şi dreagă reputaţia în faţa organelor de partid, recurgând la numeroase autocritici care nu au rămas fără rezultat. În 1960 este reprimit în Partid, iar doi ani mai târziu se iveşte şi ocazia de a-şi demonstra ataşamentul nemăsurat faţă de puterea socialistă.

„În aprilie 1962, în două sate de lângă Piteşti a izbucnit o revoltă a ţăranilor împotriva preşedinţilor de cooperativă. Nu era politică, nu avea treabă cu colectivizarea. Şefii furaseră şi oamenii s-au revoltat. Ceauşescu se deplasează acolo – era deputat în regiunea Argeş – întruneşte comitetul regional şi dă dimensiunile unei revolte ţărăneşti deşi nu era chiar aşa. În acel moment, comandantul Şcolii de auto şi tancuri de la Piteşti, colonelul Vasile Milea, se oferă să intervină cu blindatele. Şi repartizează o companie de blindate ruseşti, şenilate. Pe 17 decembrie 1989, la Timişoara, Milea face acelaşi lucru: scoate tancurile în stradă şi trage în oameni”, afirmă istoricul Alex Stoenescu.

Felul în care a acţionat în reprimarea celor două revolte din Argeş se pare că l-a ridicat pe Vasile Milea în ochii lui Nicolae Ceauşescu, lucru întărit şi de ascensiunea ulterioară a generalului decedat în decembrie 1989.

În mai 1977, Milea devine general-colonel. La 31 martie 1980 este numit în funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, iar la 16 decembrie 1985 devine noul ministru al Apărării Naţionale.

„Pe 17 decembrie 1989, la Timişoara, Milea scoate tancurile în stradă şi trage în oameni.”
Alex Mihai Stoenescu
istoric

Un „erou” şi 159 de morţi

Dintre toate evenimentele care i-au marcat cariera, cel care compromite cel mai tare imaginea lui Vasile Milea este tocmai Revoluţia din 1989, în urma căreia generalul s-a ales, în mod paradoxal, cu titlul de erou. În acel moment s-a aflat în funcţia de ministru al Apărării Naţionale şi a fost unul dintre coordonatorii acţiunilor de represiune desfăşurate înainte de 22 decembrie şi soldate cu 159 de morţi şi aproximativ 1.500 de răniţi!

Cronologia evenimentelor din ultima lună a anului 1989 contrazice categoric ideea că generalul Vasilea Milea ar fi ţinut partea poporului înaintea furiei cu care dictatorul Nicolae Ceauşescu a comandat represiunile manifestaţiilor de la Timişoara şi Bucureşti.

Deciziile luate de Milea se desprind clar din audierile făcute de Comisia Senatorială pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989. Fostul ministru al Apărării Naţionale a fost cel care a emis ordinul de intervenţie, inclusiv cu arme de foc, la Timişoara, în ziua de 17 decembrie 1989. În aceeaşi zi, amintindu-şi probabil de eficienţa acestor metode pe care le mai testase şi în tinereţe, Vasile Milea ordonă scoaterea a zece tancuri de instrucţie pe străzile Timişoarei.

În aceeaşi zi agitată de 17 decembrie, ministrul Milea emite ordinul de alarmă parţială de luptă, iar în jurul orei 17.00, Armata deschide focul asupra demonstranţilor şi apar primele victime.

A spart baricada de la Inter

Generalul Vasile Milea a fost şi mai hotărât în ceea ce priveşte lichidarea manifestaţiilor de la Bucureşti, unde a condus personal spargerea baricadei de la Hotelul Intercontinental. S-a întâmplat în noaptea dintre 21 şi 22 decembrie.

„Generalul Milea s-a deplasat în zona Intercontinental alături de mai multe cadre superioare. În scopul împrăştierii manifestanţilor, a ordonat să se transmită generalului Voinea, comandantul Armatei I, ordinul de a deplasa de urgenţă în Piaţa Universităţii un număr de patru-şase tancuri. Generalul Hortopan a primit direct de la ministrul Milea ordinul de a înlătura baricada care se formase”, a povestit colonelul Corneliu Pârcălăbescu, martor ocular al acelor evenimente.

Milea n-a vrut să-l aresteze pe Ceauşescu

Monumentul lui Vasile Milea din satul natal Lereşti

Un alt moment-cheie care contrazice ideea că generalul Milea era oripilat de ordinele pe care le primea de la dictator în privinţa represiunii şi care l-ar fi împins la sinucidere s-a petrecut tot în noaptea de 21 spre 22 decembrie, în jurul orei 3.00. Generalul Iulian Vlad, şeful Securităţii, a relatat acest episod Comisiei „Decembrie 1989″:

„După ce s-a întors generalul Milea, am urcat împreună la etajul 1, unde era Statul Major, vizavi de biroul lui Ceauşescu. Milea era foarte afectat. Am ieşit pe culoar, la fotolii, şi a început să plângă. Spunea că nu crede că sănătatea îi va mai îngădui. Atunci i-am spus că nu putem lăsa lucrurile aşa, că de fapt forţa este în mâna lui şi a mea. Eu stăpâneam lucrurile în sediu, iar el afară, dar el era foarte afectat. Era posibil să se evite vărsarea de sânge. Ceauşescu a rămas în sediu. Lui Milea i-am spus că trebuie să-l arestăm pe Ceauşescu. Redau: «Dumneavoastră aveţi forţa afară, iar eu în interior». Mi-a spus clar: «Dragul meu, nu pot, nu mai sunt în stare»”.

Din această mărturie reiese faptul că generalul Vasile Milea a avut ocazia să pună capăt presiunii la care era supus de ordinele dictatorului şi altfel decât recurgând la sinucidere. Nu a făcut-o şi, câteva ore mai târziu, avea să-şi găsească sfârşitul în împrejurări care rămân încă destul de controversate. Dacă la acea vreme se specula pe marginea unei asasinări a generalului Milea din ordinul lui Ceauşescu, astăzi interpretările sunt altele.

Istoricul Alex Stoenescu exclude sinuciderea şi crede că fostul ministru al Apărării ar fi încercat să se rănească prin împuşcare pentru a scăpa de presiunea evenimentelor. Mai există şi varianta ca Milea să fi fost asasinat de cei care ar fi urmat să vină la putere, tocmai pentru a stârni populaţia, efect care s-a şi petrecut. Este de notat că toate aceste variante contrazic însă titulatura de erou care i-a fost acordată generalului Vasilea Milea.

Decizii din decembrie 1989 care îl incriminează pe generalul Vasile Milea

17 decembrie, Bucureşti, ora 6.45. Nicolae Ceauşescu îi ordonă ministrului Apărării să organizeze în Timişoara o defilare militară cu scopul de a descuraja continuarea acţiunilor de protest. Milea a scos trupele neînarmate la defilare.

17 decembrie, Bucureşti, MApN, ora 12.00. Ministrul Apărării ordonă transmiterea la toate unităţile a indicativului TABELA ABC ANA, care să asigure ridicarea capacităţii de luptă a comandamentelor şi unităţilor.

17 decembrie, Bucureşti, MApN, ora 13.30. Ministrul Apărării Naţionale, generalul Vasile Milea, emite ordinul de intervenţie, inclusiv cu arme de foc, la Timişoara.

17 decembrie, Bucureşti, MApN, ora 13.55. Generalul Vasile Milea îi ordonă direct comandantului UM 01115 Giroc să scoată 10 tancuri de instrucţie pe străzile Timişoarei.

17 decembrie, Bucureşti, MApN, ora 14.00. Generalul Milea ordonă trimiterea şefului Marelui Stat Major la Timişoara.

17 decembrie, Bucureşti, MApN, ora 15.00. Ministrul Apărării emite ordinul de alarmă parţială de luptă.

17 decembrie, Timişoara, în jurul orei 17.00. Deschiderea focului şi primele victime.

21 decembrie, Bucureşti, ora 12.50. Ministrul Apărării, generalul Vasile Milea, sună la MApN şi ordonă înarmarea a două unităţi militare din Bucureşti, apoi dispune deplasarea acestor unităţi la CC al PCR.

21 decembrie, Bucureşti, ora 14.11. Ministrul Apărării ordonă intervenţia forţelor MApN împotriva manifestanţilor.

21 decembrie, Bucureşti, orele 0.00-1.00. Distrugerea baricadei de la Intercontinental. Milea a coordonat personal trupele.

22 decembrie, Bucureşti, CC al PCR, ora 3.00. Tentativa generalului Iulian Vlad de a organiza o lovitură militară împreună cu generalul Vasile Milea. Acesta refuză pe motiv că este „prea obosit”.

22 decembrie, orele 9.00-9.30. Forţele de represiune chemate de Vasile Milea se deplasează spre Bucureşti.

La 22 decembrie 1989, după ora 9.30, generalul Vasile Milea este găsit de comandantul Gărzilor Patriotice, Corneliu Pârcălăbescu. Era împuşcat în zona pieptului.

Sursa: adevarul.ro

Citeste si articolele:

You can leave a response, or trackback from your own site.

18 Responses to “Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I)”

 1. Athos says:

  decembrie 21st, 2013 at 20:09

  „Tabela abc Ana ?” Ce indicativ e asta ? Sunt povesti. In 17 dec 1989 la ora 12 sa trimis ” Executati Radu cel Frumos” ceea e insemna alarma partiala de lupta. de unde stiu ? Simplu ! Chiar eu am receptionat acest indicativ. In rest sunt foarte multe povesti in articol. 

 2. Cornel Căruntu says:

  decembrie 21st, 2013 at 20:56

  @ Athos: Si totusi, cine a ordonat armatei sa traga la Timisoara? Din ce se stie, ordinul a fost dat de Ceausescu. De ce Milea nu s-a impotrivit atunci?

 3. Acvila says:

  ianuarie 9th, 2014 at 15:26

  Din partea lui Ceausescu sunt dovezi ca a dat ordin sa se dschida focul cu cartuse de razboi, in demonstranti. Din partea gen. Milea nu sunt asemenea ordine, nu am cunostinta, nu sunt date publicitatii, Tragerea in manifestanti o putea face si altcineva, la fel ca si in alte parti din tara, si nu neaparat militari din ordinul lui Milea. A acuza pe cineva, e de bun simt sa se faca cu probe date publicitatii, in acest caz. Si de ce numai militari si nu si alte persoane arestate ca fiind teroristi ? Si de ce nu tot aceia care au organizat dupa aceia diferite actiuni de impuscare a militarilor, unii intre altii…adevarul poate numai cel de sus il poate sti. Pentru toate acestea vinovatul a fost impuscat. Cum se spune mortul e de vina !

 4. apollo says:

  ianuarie 9th, 2014 at 18:12

  Prostii si povesti. Armata NU A TRAS in 17.00. In randul soldatilor dispusi in fata catedralei erau infiltrati (in uniforme de armata) membrii Rezistentei (Rezervisti peste 40 de ani care faceau parte din Armata de rezistenta-catalogati la Centrele Militare Judetene in MAPA R.) Exista declaratii ale soldatilor din acel cordon care spun despre acesti rezervisti din Rezistenta , aflati in rand cu ei si pe care nu-i cunosteau. R-urile au tras in 17.00, dar din randul format de armata.  Primii morti din 17 nu au fost cei din primele randuri ci cadeau din randurile 3-4 in spate… cum va explicati? Membrii Rezistentei au fost Teroristi (romani, pentru ca sunt si teroristii straini-mebrii unitatilor speciale unguresti, yugoslave, sovietice si franceze care erau deja active in Timisoara din 14-15 decembrie).
  Scopul asa zisei Revolutii nu a fost rasturnarea lui Ceausescu ci implementarea a ceea ce azi specialistii numesc Scenariu Iugoslavia-adica crearea unui conflict interetic romano-magiar care sa duca la distrugerea Romaniei, scenariu reluat in Martie 1990 la Tg. Mures. In Washignton Post pe data de 17 decembrie apare un articol despre atentie: CONFLICTE ROMANO-MAGHIARE AU DEGENERAT INTRO MANIFESTARE ANTI-CEAUSESCU. Tot La acel ziar Ministrul apararii ungar declara ca armata s-a este in alerta si pregatita sa intervina daca situatia degenereaza, mai mult de atat, tot el spunea ca inca din 27 noiembrie in Ungaria, la granita cu Romania s-au organizat TABERE DE REFUGIATI , iar convoaie cu ajutoare sunt pregatite. Consului Iugoslaviei la Timisoara isi exprima dorinta in 16 dec , ca Banatul sa faca parte din Velika Serbia ( Serbia Mare)… iar in 15-16 dec. pe strazile Timisoarei circulau grupuri ce strigau ROMANI VENITI CU NOI! De ce? Pentru ca ei nu erau romani. In Martie 1990 Dumitru Mazilu participa IN UNGARIA la comemorarea mebrilor unor unitati speciale ungare MORTI la Timisoara…acea unitate era condusa de o femeie si a fost capturata de armata… ulterior au fost gasiti executati…exhumati si expusi in cimitirul saracilor. Restul e istorie..

 5. BRÂNDUŞE FLORIN says:

  ianuarie 9th, 2014 at 19:05

  POT SĂ VĂ SPUN, ÎNCĂ CU FRICĂ,
  CĂ ALĂTURI DE MAI MULŢI TIMIŞORENI
  FUSESEM ÎNCĂ DIN 14 DECEMBRIE 89 IMPLICAŢI (VOLUNTAR …
  TRUE IS THAT I DO NOT KNOW WHY)
  ÎN AJUTARE ENORIAŞ PENTRU A NU ÎL ‘DEPORTA’
  ÎNSPRE ZONA ORADEA….
  PRACTIC VĂ SPUN CĂ ARMATA CU SIGURANŢA CUNOSCUSE
  FAPTUL CĂ MAI TOŢ CUNOSCUŢI NECUNOSCUŢI MEI FUSE NIŞTE
  NONCONFORMIŞTI CE ÎNJURASE LA PROPRIU COMUNIŞTII .
  VĂ SPUN CĂ ÎN MAI MULTE SITUAŢII ARMATA NE SOMASE
  ÎN MOD CÎMP DESCHIS ,IAR ARMATA NU TRĂSESE.

  FUSESEM ÎNTRO SITUAŢIE CÂND AM IMOBILIYAT UN CETĂŢEAN CE AVUSE
  UN PISTOL..ÎL FOLOSISE ÎN PREALABIL PENTRU A SOMA…
  TRĂSESE VREO CÂTEVA FOCURI DE AVERTISMENT…
  NU AM ASCULATT SOMAŢIA , DAR NU TRĂSESE ÎN MINE OR ÎN NOI .

  La TIPOGRAFIA RENAŞTERII BĂNĂŢENE SE ÎNTĂMPLASE LE FEL !!!!!

  EC AUZISEM, MOMENT CÂND AM FUGIT TOŢI, FUSE ÎN PREFECTURĂ DUPĂ
  CE PLECASE PRIMMINISTRU ‘D[SC[LESCU’ CĂ MILIŢIA AVUSE ORDIN SĂ
  TRAGĂ PARESE CA LA PICIOARE…PARCĂ POSTELNICU SE AUYISE CĂ
  DĂDUSE ORDIN…SPUN CĂ AUYISEM PE CINEVA LÂNGĂ MINE CE AVUSE
  RADIO…PRACTIC NOI TOŢI ASCULTASEM RADIO…
  PARESE CĂ UNII FOLOSEAU ALTE FRECVENŢE…

  ASTFEL FUSERĂ LUAŢI VREO 200 ÎN ARESTURILE MILIŢIEI,
  DUPĂ ACEŞTIA NOI FUSEM SĂ ÎI SALVĂM….PARESE CĂ ORI MILIŢIA
  TRĂSESE ÎN NOI ASTFEL FĂCÂNDUŞI VARZĂ SEDIU DE PE TAKE IONESCU..

  ORI PARESE CĂ AVUSEM ÎNGERI PĂZITORI THAKS GOOD GOD !

 6. BRÂNDUŞE FLORIN says:

  ianuarie 9th, 2014 at 19:56

  RECTIFIC FUSE TIPOGRAFIA ‘DRAPELUL ROŞU’, ZIAR CE NE DĂDUSE PRINTRUN ARTICOL DENUMIT ‘PIILE NEGRE DIN LIBERTĂŢII’ DREPT NIŞTE HULIGANI ÎNCĂ DE PRIN ’87,…
  TOŢI CUNOSCUŢII MEI NONCONFORMIŞTI FUSESERĂM PASIONANŢI DE FASHION,MUSIC,CULTURE OCCIDENT..ASTFEL NE ÎMBRĂCAM FIECARE FĂCÂND LA COMANDĂ (CROITORI MODEX,IOSEFIN) DIVERSE VESTIMENTAŢII PE
  BAZA UNOR CROIURI PREYENTATE PRIN REVISTE VENITE DE PRIN OCCIDENT….GEN COSTUME FĂRĂ PANTALONI EVAYAŢI OR TALIE HAINĂ CE NU TRECE PESTE ŞOLDURI,…
  PRACTIC ASTFEL DE COSTUMAŢII FOARTE MODESTE (MATERIALUL ERA GREU DE GĂSIT) DAR MODERNE LE PURTAM PRIN TOATE BALURILE REUNIUNILE RESTAURANTELE OR PRIN CASA STUDENŢILOR LA DISCOTECI,… UNDE FIECARE LICEU AL TIMIŞOAREI AVUSESE PRIN VREMURILE COMUNISCE CÂTE UN SPECTACOL,…OFERIT TOCMAI DE CĂTRE ELEVII ACELOR LICEE… PRACTIC NOI FUSESERĂM OR POATE NU FUSERĂM INVITAŢI (LOOLLL) TOCMAI DE ELEVII CE FĂCUSERĂ PARTE DIN MIŞCARE ‘NEW WAVE’ VAL DE NONCONFOTMIŞTI (ALŢII SPUSERĂ CĂ SUNTEM EXTRATEREŞTRII, OR ROCK-eri, or PUnK-eri) EXISTENT PRIN FIECARE LICEU AL PERIOADEI COMUNISTE
  1984-1989 . https://www.google.ro/search?q=ZIAR+DRAPELUL+ROSU&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ldHOUpSkIab14QTF94HwCA&ved=0CFMQsAQ&biw=1680&bih=908

 7. BRÂNDUŞE FLORIN says:

  ianuarie 10th, 2014 at 21:52

  }[.{RESTRICT ERORE}.{PLS A SE CITI ‘PIEILE NEGRE DIN LIBERTĂŢII’ ASTFEL PARCĂ SE INTITULASE ARTICOLUL. ARTICOL AL PROPAGANDEI ‘COMUNISCE’… FUSE VORBA DESPRE TINERII TIMIŞOAREI CE NE ADUNASEM PERIODIC PRIN LIBERTĂŢII PENTRU A PARTICIPA LA DIVERSE ACTIVITĂŢ ALE ŞCOLII POPULARE DE ARTĂ… SE PROMOVASE VIDEOTECILE ÎNCEPÂND CU 1984 OR FILME LA SALA 2 CONTINENTAL HOTEL PRIN DENUMIRE CINEMATOGRAF AMERICAN&FRANCEZ ASTFEL NOI TOŢI TINERII ‘NEW WAVE’ PARTICIPASEM LA APROAPE TOATE ASTFEL DE ÎNTÂLNIRI…ASTFEL DE ÎNTÂLNIRI FUSE ORGNIZATE SEARĂ DE SEARĂ PRIN CLUBUL CFR DISCO53 OR BAZELE SPORTIVE ALE TIMIŞOAREI (CESENA, TEHNOMETAL, ELECTROMETAL,TEHNOLEM,…) TREBUIE REŢINUT CĂ ÎN ACEA PERIOADĂ FOARTE MULŢI TINERI VENIŢI PRIN TIMIŞOARA AFLÂNDUSE ÎN TRANZIT ÎN FUGA LOR SPRE OCCIDENT PRODUSE FOARTE MULTE TÂLHĂRII…ÎMPOTRIVA CĂRORA ÎN FOARTE MULTE OCAZII LUPTASEM(ÎI DENUMISEM PE ACEŞTIA ‘GHIOLBAN’)…. FAPTUL CĂ PENTRU PASTORUL TIOCHEŞ FUSE PREVĂZUTĂ ‘DEPORTARE’ …SE ÎNTÂMPLASE …. POATE ESTE VORBA DE OMENIE FAPTUL CĂ FUSEM PREZENŢI … I DO NOT KNOW … SE ÎNTĂMPLASE … :) PRACTIC SOMAŢIILE RESPECTIVE PARESE CĂ FUSESE ÎN MAI MULTE OCAZII ÎN PIAŢA MARIA , FUSESM PUŞI PE FUGĂ , IAR SE SOMASE ÎN APROPRIERE DE SALA LIRA, ASTFEL SE AZVÎRLISE O BUCATĂ DE CĂRĂMIDĂ ÎN ACEL MAGAZIN,..PARCĂ FUSE UN MAGAZIN UNDE SE AFLA UN GEN DE BOXE MUZICALE FOARTE MARI PUSE PE UN STATIV VOISEM SĂ LUĂM ASTFEL DE BOXE ULTERIOR ,… PRACTIC ARANJAMENTUL SPAŢIUL INCLUSIV SCENA ACŢIUNII AFERENTE AMINTIRII ACELUI LOC ESTE ASEMĂNĂTOARE CU LOCUL DIN PIAŢA LIBERTĂŢII UNDE FUSE BANCOOP ULTERIOR PNŢCD, IAR ÎNAINTE UN GEN DE CONSIGNAŢIE AMU UŞA DE PE COLŢ ACELEI CLĂDIRI ESTE ZIDITĂ…CRED CĂ ASTFEL APĂRUSE UN FEL DE MIXARE CONFUZĂ ÎNTRE ACŢIUNILE DIN CELE DOUĂ ZONE…ÎN LIBERTĂŢII PARESE CĂ PRIMA DATĂ SE DEVALIZASE TUTUNGERIA,….NU ŞTIU DACĂ ÎŞI MAI ADUCE BINE AMINTE CINEVA…ORICUM FUSE VORBA DESPRE UN GEN DE GRATII STIL ARMONICE MODEL VECHI… PRINTRE NOI FUSE VITEJII DE PE LA BEGA AŞA ZIŞII BIŞNIŢARI … FUSESERĂM AMENINŢAŢI ÎN MAI MULTE RÂNDURI SOMAŢI… DUMNEZEU AJUTASE SĂ NU SE PRONUNŢE FOC ! PRACTIC FUSEM PRINŞI IAR COMANDA FUSE PÂNĂ LA POZIŢIA TRAGERE , ARMARE GLONŢ PE ŢEAVA….ÎN URMĂTOAREA SECUNDĂ PUTUSE SĂ URMEZE COMANDA FOC ,… NU MAI PRONUNŢASE ORDINUL … ATFEL CRED CĂ NOI TOŢI TIMIŞORENII AVUSESM ÎNGERI PĂZITORI… PRACTIC TIMIŞOARA PARESE CĂ URMA SĂ FIE RASĂ DE PE HARTĂ , IAR SOLVENTUL TREBUIA SĂ PRODUCĂ UN GEN DE ATAC CHIMIC CONTRA TIMIŞORENI… NU POT CREDE CĂ CEI DE LA APĂRARE CIVILĂ NU ŞTIU,… PRACTIC TOATĂ GARNIZOANA DIN LIBERTĂŢII FUSE ÎN ALERTĂ,… RIDICASERĂ ANTIAERIANA PE POZIŢIE DE TRAGERE,…NOI REVOLUŢIONARII FUSERĂM LÂNGĂ ACELE ANTIAERIENE , CHIAR ÎN MOMENTUL APARIŢIEI PE CER A MULTOR LUMINIŢE POSIBIL ELICOPTERE OR MIGURI CE PARESE CĂ PARAŞUTASERĂ UN GEN DE TERORIŞTI CREŢI …. FUCK,…FUCK, FUCK….ACEŞTIA PRELUASE ANUMITE AMBULANŢE !!!!!!!! PRACTIC NOI CHEMASEM AJUTOARE , IAR CÂND VĂZUSEM … AFLASEM ASTA AM RENUNŢAT ÂN MAI FOLOSII ASTFEL DE AJUTOARE !!!!! TOT ASTFEL DE CREŢI PLIMBASERĂ PRIN ORAŞ CAMIOANE CU COŞCIUGURI ….. ÎNSPRE DINSPRE …. SINISTRE ….. }[.{RESTRICT ERORE}.{

 8. Marius Diaconescu, lector, doctor în istorie: Sergiu Nicolaescu a falsificat istoria românilor says:

  septembrie 23rd, 2014 at 21:28

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

 9. Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (II) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2015 at 9:49

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

 10. Așa-zișii revoluționari din gașca lui Ilici “KGB” Iliescu, niște escroci care s-au îmbogățit nemeritat | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2015 at 11:05

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

 11. 25 decembrie 1989, odiosul dictator și „savanta” sunt executați | A șaptea dimensiune says:

  mai 2nd, 2015 at 13:54

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

 12. Cum au mătrășit Ilici „KGB” Iliescu și gașca sa averea PCR | A șaptea dimensiune says:

  mai 2nd, 2015 at 20:37

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

 13. Ucraina, o lecție de curaj și demnitate națională | A șaptea dimensiune says:

  mai 3rd, 2015 at 19:06

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

 14. KGB-iști care au guvernat și guvernează România | A șaptea dimensiune says:

  mai 3rd, 2015 at 19:08

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

 15. Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2015 at 21:20

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

 16. Avram Vasile says:

  iulie 20th, 2015 at 15:23

  Am intilnit o persoana din Iasi prin anii ’90, care a facut parte, ca militar in termen, din unitatile de militari dislocate in Bucuresti in perioada 21-22 1989. Mi-a spus ca Gen. Milea se plimba prin fata lor si ii indemnau sa traga in manifestanti, nu-mi aduc aminte cuvintele exact dar suna ceva de genul „Trageti! ‘tule mama lor…!”
  Am fost si eu militar in termen in perioada aceea, imi aduc amimte ca a fost anuntata moartea Gen Milea in dimineata lui 22 dar nu stiam cum a murit. Apoi ca a fost executat de Ceausescu ca tradator.
  Am ramas surprins sa aud marturia acelei persoane care il infatisa pe Gen Milea o persoana atasata cauzei ceausiste trup si suflet dar nu tradator.

 17. Prim-șpăgarul Năstase Adrian și adevărații deținuți politici | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2015 at 19:19

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

 18. Pupincuriștii lui Ceausescu ar merita trimiși în paradisul nord-coreean | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2015 at 19:30

  […] Minciunile Revoluției: Generalul Milea, un criminal ridicat la rangul de erou (I) […]

Adauga un comentariu