Iohannis alege un apărător de criminali pentru a-i fi consilier

luni, ianuarie 26, 2015 20:07

IohannisConstantin Dudu Ionescu, apărătorul criminalilor comuniști din 1989, alegerea lui Iohannis pentru funcția de consilier pe probleme de securitate națională

Klaus, ce nu ne-a scăpat de Mickey Mouse, o mai comite odată. Vrea să-l numească pe Constantin Dudu Ionescu, apărătorul criminalilor comuniști din 1989, în funcția de consilier pe probleme de securitate națională. Asta înseamnă, oare, “România normală” promisă de Klaus? Sau e taman invers, România lui Traian Băsescu era cea normală, în care președintele reacționa ori de câte ori se încălca legea. Domnu’ Iohannis, domnule profesor, s-a stat la cozi imense pentru dumneavoastră, nu pentru corupții din PNL sau pentru jegurile pe care-i alegeti în functii de consilieri. Am fost umiliti si batjocoriti suficient de PSD-ul lui Ponta, nu mai trebuie să ne umiliti încă o dată aducând lângă dumneavoastră gunoaiele societătii normale, democratice și occidentale. Sau cei 10 ani de domnie, la care sperati, ar putea fi 5 sau mai putini. Iată ce scrie, pe această temă, revoluționarul timișorean Marius Mioc, pe mariusmioc.wordpress.com.

Fostul ministru ţărănist Constantin Dudu Ionescu (secretar de stat la M.Ap.N., apoi ministru al apărării naţionale şi apoi ministru de interne) ar putea fi numit consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Klaus Iohanis, anunţă Madiafax, citînd “surse oficiale” nenominalizate.

Dudu Ionescu s-a remarcat în perioada cînd era membru al guvernului CDR prin participare la inaugurarea statuii ridicate în cinstea criminalului comunist Ştefan Guşă iar apoi prin propunerea unei amnistii a faptelor din decembrie 1989

Domnul Dudu Ionescu s-a remarcat în perioada cînd era membru al guvernului CDR prin participare la inaugurarea statuii ridicate în cinstea criminalului comunist Ştefan Guşă iar apoi prin propunerea unei amnistii a faptelor din decembrie 1989 – “cele în afara caracterului penal” a adăugat dînsul, ceea ce era o tîmpenie, căci o lege de amnistie nu se dă decît pentru fapte cu caracter penal. Pentru fapte fără caracter penal o asemenea lege e inutilă.

Constantin Dudu Ionescu s-a înscris în Partidul Umanist a lui Dan Voiculescu (prefăcut apoi în Partidul Conservator)

După ce PNŢCD a rămas în afara parlamentului – stare de lucruri la care domnia sa a contribuit personal prin funcţia de ministru pe care a ocupat-o, unde a influenţat performanţele guvernării CDR penalizate la vot de cetăţeni, Constantin Dudu Ionescu s-a înscris în Partidul Umanist a lui Dan Voiculescu (prefăcut apoi în Partidul Conservator). Cum nici acest partid nu-i satisfăcea ambiţiile politice, a trecut apoi la PDL, candidînd în 2008 pentru un loc de parlamentar, fără a fi însă ales.

În momentul condamnării – la acea vreme în primă instanţă – a generalilor Chiţac şi Stănculescu, Dudu Ionescu, din poziţia sa de ministru, a făcut presiuni asupra justiţiei criticînd public sentinţa.

Adunarea generală a Asociaţiei “17 Decembrie” cere destituirea lui Dudu Ionescu (ministru la acea vreme)

Membrii asociaţiei “17 Decembrie” a răniţilor şi familiilor îndoliate din revoluţie, întruniţi în Adunarea Generală din 27 februarie, cer destituirea ministrului de interne Constantin Dudu Ionescu.

Participarea sa la dezvelirea monumentului ridicat în memoria unuia dintre criminalii din decembrie 1989, generalul Ştefan Guşe (comuna Spătaru, jud. Buzău, octombrie 1997) iar apoi propunerea de amnistiere a vinovaţilor de crimele din decembrie 1989, îl fac pe Constantin Dudu Ionescu indezirabil pentru asociaţia noastră.

Adoptată cu unanimitate de voturi în Adunarea Generală a Asociaţiei “17 Decembrie” din 27 februarie 1999.

Notă: Sentinţa (încă provizorie) [provizorie la data apariţiei cărţii] de condamnare a generalilor Stănculescu şi Chiţac a prilejuit o nouă intervenţie a lui Dudu Ionescu în favoarea amnistierii celor implicaţi în reprimarea revoluţiei din decembrie 1989. Deasemeni, s-au pronunţat împotriva acestei sentinţe Victor Babiuc, ministrul apărării, Petre Roman, preşedintele Senatului, Ion Iliescu, liderul PDSR. Nici o forţă politică nu s-a pronunţat clar şi fără echivoc în favoarea pedepsirii celor vinovaţi de crimele din decembrie 1989.

Pentru a citi intreg materialul, accesati link-ul de mai sus (de la inceputul postarii).

Citeste si articolele:

Protestul faţă de participarea lui C. Dudu Ionescu la dezvelirea monumentului închinat generalului Guşe a fost prezentat şi la TVR

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Iohannis alege un apărător de criminali pentru a-i fi consilier”

 1. Cum decoreaza Iohannis infractorii | A șaptea dimensiune says:

  februarie 7th, 2015 at 12:23

  […] Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier […]

 2. Iohannis, acest USLamist de frunte | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2015 at 21:16

  […] Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier […]

 3. Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI | A șaptea dimensiune says:

  februarie 20th, 2015 at 20:09

  […] Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier […]

 4. USLamistul Iohannis se sterge la fund cu eroii neamului romanesc | A șaptea dimensiune says:

  martie 22nd, 2015 at 12:00

  […] Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier […]

 5. KakaKlaus Iohannis vrea o coalitie intre liberali si PSD-isti | A șaptea dimensiune says:

  martie 24th, 2015 at 22:04

  […] Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier […]

 6. Cine este Dan Mihalache, seful cancelariei prezidentiale a lui Klaus Iohannis | A șaptea dimensiune says:

  august 6th, 2015 at 9:59

  […] Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier […]

 7. Cateva din bratele caracatitei rosii ce sufoca Romania azi | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2015 at 12:38

  […] Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier […]

 8. Cum isi bate joc Lazar Comanescu de romanii din Diaspora | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 30th, 2016 at 19:18

  […] Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier […]

 9. USLamistul Iohannis transforma Romania in gubernie ruseasca | A șaptea dimensiune says:

  iunie 27th, 2019 at 14:18

  […] Iohannis alege un aparator de criminali pentru a-i fi consilier […]

Adauga un comentariu