Moduri gratuite de a descărca orice videoclip de pe Internet

miercuri, ianuarie 8, 2020 21:05
Posted in category IT

OBS StudioCred că fiecare dintre noi şi-a dorit să download-eze un anumit videoclip de pe Internet, dar a realizat că respectiva platformă, unde era postat videoclipul, nu-i permitea acest lucru. Şi totuşi, există modalităţi gratuite de a descărca videoclipuri.

Instrumente specifice aplicaţiei (platformei, reţelei etc.)

  • Să începem cu descărcarea videoclipurilor de pe YouTube. O primă modalitate este SaveFrom. Se introduce URL-ul videoclipului şi se descarcă. Atenţie însă la un amănunt: dacă urmăriţi videoclipul online şi doriţi să-l descărcaţi trebuie să introduceţi “ss” (fără ghilimele) în URL-ul videoclipului, înainte de “youtube” pentru a-l salva. De exemplu, URL-ul https://www.youtube.com/watch?v=OO7w1XDdRBw se introduce modificat aşa: https://www.ssyoutube.com/watch?v=OO7w1XDdRBw.
  • Bun, acum dacă nu vreţi să vă complicaţi, deşi metoda anterioară este relativ simplă, există o metodă şi mai simplă de a descărca videoclipuri de pe YouTube: o extensie (plugin) al browser-lui, FastestTube (https://kwizzu.com/), care adaugă un buton de descărcare pe YouTube, ce poate fi găsit în colţul din dreapta jos. Respectiva extensie este compatibilă (funcţionează) pe browser-ele: Chrome, Firefox, Opera, Safari şi Internet Explorer.
  • Pentru a download-a un videoclip de pe Twitter, există DownloadTwitterVideo, acolo unde nu trebuie decât să introduceţi URL-ul videoclipului şi să alegeţi formatul MP4 sau MP4 HD (schimbarea formatului, dacă doriţi alt format, se poate face ulterior, după ce aţi descărcat videoclipul).
  • Şi ajungem la Instagram, acolo unde puteţi face download la un videoclip folosind Instagram Downloader. La fel ca la Twitter, se introduce URL-ul şi click pe butonul Descarcă (pentru interfaţa în limba română).
  • Pentru Facebook avem FBDown (https://www.fbdown.net/) unde, la fel, introduceţi URL-ul videoclipului şi click pe Download. Dacă nu doriţi să părăsiţi pagina reţelei de socializare, FBDown are şi varianta să devină extensie Chrome, ceea ce înseamnă că veţi avea un buton de descărcare în interfaţa browser-ului.
  • Ei, dar există şi FBDown Private (https://www.fbdown.net/private-downloader.php) dacă vreţi să descărcaţi videoclipuri din conturile pe care utilizatorii le-au setat ca private. Chiar dacă nu puteţi vedea videoclipul pe Facebook, acesta se poate descărca în felul următor: mergeţi la pagina videoclipului, apăsaţi ctrl+u pentru a vedea codul sursă al paginii, luaţi de acolo URL-ul şi-l introduceţi. Şi aici puteţi opta pentru extensia Chrome.

Aplicaţii web (online)

  • Deşi nu puteţi descărca de pe YouTube cu el, KeepVid (https://keepvid.com/), are câteva opţiuni interesante şi utile, asupra cărora merită să vă aplecaţi pentru a le studia şi, eventual, a le folosi. Totul este gratuit.
  • Cu YooDownload puteţi descărca videoclipuri de pe YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Vimeo etc.
  • ClipConverter funcţionează pe aproape orice site web care conţine videoclipuri. Şi aici puteţi opta pentru o extensie (addon) Chrome, Firefox sau Safari.
  • OnlineVideoConverter (https://www.onlinevideoconverter.com/) este o altă aplicaţie online pe care o puteţi folosi pentru a descărca videoclipuri.

Aplicaţii Desktop (instalate pe computerul personal)

De cele mai multe ori, aplicaţiile online sunt limitate. De aceea, este de preferat un soft instalat pe computerul personal, soft ce dispune de mai multe funcţii decât cele online.

  • VLC Media Player este liderul absolut atunci când vine vorba despre redarea videoclipurilor şi descărcarea lor. VLC are multe alte funcţii ce merită descoperite şi folosite.
  • Video Grabber are trei caracteristici cheie: descărcarea videoclipului, conversia videoclipului şi înregistrarea ecranului (recording your screen).
  • FLVTO este o aplicaţie online, dar are şi o versine pentru desktop, versiune care permite descărcarea automată a videoclipurilor noi, pe măsură ce devin disponibile.

Screen Recorders

Dacă vreţi să înregistraţi ce faceţi la computer, puteţi apela la:

  • Open Broadcaster Software (OBS studio) este, fără îndoială, cea mai bună aplicaţie gratuită de înregistrare a ecranului. Este compatibilă cu (disponibilă pentru) sistemele de operare Windows, Mac şi Linux. Include şi un instrument de editare puternic.
  • CamStudio este un screen recorders ceva mai simplu, cu mai puţine funcţii, ideal pentru începători.

În final, o avertizare: toate aceste metode sunt pentru uz personal şi nu trebuie folosite pentru salvarea şi distribuirea materialelor protejate de legea dreptului de autor.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu