PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din justiţia română

miercuri, februarie 8, 2012 10:53
Posted in category Justitie

JustitieEşti rudă de ştab din Justiţie şi vrei s-o freci în viaţă, dar pe bani? Nimic mai simplu: te angajezi grefier. Dar nu munceşti, că nu eşti fraier(ă), doar te faci că. Se poate la Curtea de Apel Bucureşti (se întâmpla în 2010 – n.m.). Unde preşedintele istituţiei, Lia Savonea, are la cabinet nu mai puţin de 23 de grefieri! Da, da, 23, adică mai mulţi chiar decât are Secţia Civilă a Curţii.

Nu are sens să vă puneţi întrebări precum ‘Dar ce fac toţi grefierii ăia acolo?’, e suficient să le înşirăm numele şi rubedeniile: Raluca Pistol – fiica lui Ştefan Pistol, până anul trecut judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Corina Preda – sora judecătoarei Doina Popescu, tot de la instanţa supremă; Mariana Cazan – nepoata fostei judecătoare de la ÎCCJ Ioana Suredescu; Cazan e grefier cu studii superioare, nu a participat niciodată la vreo sedinţă de judecată şi în prezent se află în organigrama Biroului de Informare şi Relaţii cu Publicul, aflat în subordinea preşedintelui CAB; Monica Poteraş – nepoata fostei preşedinte de la Secţia Litigii de Muncă a CAB, Valentina Sandu, pensionată anul trecut; Georgina Daniela Marina – nepoata fostului prim – grefier al CAB, Elena Marina, lucrează la registratura generală, aflată în subordinea cabinetului preşedintelui; Simona Dumitru – nepoata şefei CAB, Lia Savonea, a fost adusă la Curte în octombrie 2009, cu delegaţie la Secţia de Contencios, fără a da vreun examen, confor legii; din decembrie, Simona Dumitru a fost promovată grefier-şef la Secţia Civilă.

Şi grefierii de mai sus sunt doar cei despre care suntem siguri că au piloaie în spate, adică rude printre magistraţi, care le-au pus şi lor nişte vorbe bune unde trebuie. Data viitoare o să ne referim şi la grefierii care au altfel de relaţii cu magistraţii. E vorba, desigur, de relaţii de ordin spiritual, dar cu consecinţe foarte materiale: contracte de muncă pe viaţă la Mama Justiţica de la Românica. Care, dacă tot e chioară, trebuie s-o ajute cineva să care un dosar nesoluţionat prin instanţă. (‘Academia Caţavencu’)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din justiţia română”

  1. Doar ai noştri tineri pot schimba România | A șaptea dimensiune says:

    iulie 5th, 2016 at 20:46

    […] PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din justiţia română […]

  2. Basarabia s-a unit cu România la TVR 1 şi Prime TV | A șaptea dimensiune says:

    iulie 5th, 2016 at 21:19

    […] PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din justiţia română […]

  3. România, o ţară plină de ‘savanţi de renume mondial’ | A șaptea dimensiune says:

    iulie 7th, 2016 at 11:56

    […] PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din justiţia română […]

  4. Vladimir Putin, criminalul garantat KGB | A șaptea dimensiune says:

    august 26th, 2016 at 10:36

    […] PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din justiţia română […]

Adauga un comentariu