A şaptea dimensiune pe Facebook (CCIX)

luni, aprilie 5, 2021 8:25
Posted in category Mass-media

Citat Papa Francisc11 decembrie 2018

Desi credinta este serioasa si importanta, biserica este, uneori, de tot rasul

Nu vreau să supăr pe nimeni, prin acest material, nu vreau să constrâng pe nimeni să creadă sau să nu creadă, convins fiind de individualitatea actului de credință. Fiecare om are libertatea de a alege o cale sau alta. Totuși, sunt câteva știri din domeniul religios ce merită atenție, mai ales că suntem în România, țara unde, conform BBC, predomină bisericile și țiganii. Din combinația celor două iese Evul Mediu perfect, cu personajele hidoase care ne-au ucis speranța în ultimul sfert de secol.

Ce face Biserica Ortodoxă Română pentru creștinii săraci? Aproape nimic.

Pe pagina de Facebook sugestiv intitulată Opriți finanțarea cultelor religioase, apar următoarele date (ceva mai vechi, dar sugestive). În 2011, Biserica Ortodoxă Română (BOR) primește de la bugetul de stat (adică de la noi toți) suma de 475 milioane euro, din care alocă pentru acte de caritate 12 milioane de euro, adică aproximativ 2,5% din suma primită. O fi mult, o fi puțin, cine știe? Realitatea din România, cu multe probleme în zona socială, arată o biserică prea puțin implicată în astfel de cazuri. Dar haideți să trecem la știri ceva mai vesele, din domeniul religios.

Jihadiștii din Statul islamic poftesc la femei, între două execuții în masă ale “necredincioșilor”

Teroriștii musulmani s-au săturat să și-o … știți voi ce, așa încât au deschis o agenție matrimonială. Săracele cu duhul care și-ar dori un soț islamist au obligaţia de a purta vălul integral, în caz contrar putând fi supuse la pedepse severe. Amatoarele trebuie să-şi înscrie numele şi adresa pe o cerere şi ulterior combatanţi ai Statului islamic vor bate la poarta lor şi le vor cere oficial în căsătorie. Să vedem cine are curajul să se răzgândească în fața unor islamiști furioși, care sunt terminați după o perioadă lungă de abstinență.

Interviul cu un preot poate deveni un adevărat film erotic dacă este ecranizat

Într-un interviu cu un preot, apar amănunte picante legate de sexualitate. Educația sexuală nu are nicio valoare în viziunea respectivului preot, biserica având canoane stricte în acest sens. Dacă aveți iluzia că sunteți în anul 2014, nu în Evul Mediu întunecat, citiți fragmentul de mai jos.

Tot în Îndreptarul pentru Spovedanie, este trecut la categoria păcate, sexul pe la spate. Ce ne puteți spune despre asta?

Conform canoanelor bisericești, actul sexual trebuie să fie simplu, de aceea alte poziții sexuale sunt considerate de Biserica Ortodoxă interzise. Actul sexual, dacă e trăit ca o distracție și nu ca expresie intimă a iubirii, devine pornografie. Sexul pe la spate împiedică contactul vizual între parteneri, ceea ce induce senzația de dominare a unui partener asupra celuilalt. În religie, asta se numeste tiranie sexuală. Unul dintre cei doi își impune voia asupra celuilalt fără consimțământul adânc al acestuia. Dacă sexul pe la spate are loc în timpul Postului, este ca și cum ai face sex cu Satana – ies la iveală instincte animalice, nu mai faci dragoste, faci sex animalic. Animalul este Satana, nu Duhul Sfânt.

Încheiem cu o știre care nu este deloc o glumă. Oare turnatul la Securitate e mai rău sau mai bun ca sexul pe la spate?

Verdict final: IPS PIMEN, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, A COLABORAT CU SECURITATEA

Instanţa supremă a decis, irevocabil, că arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a colaborat cu fosta Securitate, respingând astfel recursul acestuia la decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit Deciziei CNSAS numărul 3.370 din 9 octombrie 2007, Vasile Zainea (IPS Pimen Zainea) este titularul dosarelor SIE 40160 şi I 993, iar potrivit celor consemnate în aceste dosare, „a fost utilizat ca informator de IJ Suceava sub numele conspirativ Sidorovici în perioada 1975-1977”.

În documentul citat, se arăta că „în perioada cât a funcţionat la Putna, a fost folosit uneori de organe în culegerea de informaţii despre unele elemente străine ce vizitau sau erau cazate la mănăstire” şi că datele obţinute le furniza verbal.

Vedeti si aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu