A şaptea dimensiune pe Facebook (CDLX)

sâmbătă, ianuarie 15, 2022 7:39
Posted in category Mass-media

Florin Calinescu
20 aprilie 2020

Guvernarea Tariceanu: sabotarea armatei romane prin intermediul firmelor lui Florin Calinescu

Pro Optica SA este o firmă deţinută de Florin Călinescu, prin Florin Călinescu Media Company Impex SRL, în proporţie de peste 98 %. Pro Optica a dotat Armata română, membră NATO, cu echipamente sub standardele militare acceptate internaţional. Deşi participantă la operaţiuni militare internaţionale în teatre de război, Armata a consimţit să se autosaboteze prin intermediul firmei lui Călinescu. Care a orchestrat întreaga operaţiune prin doi oameni cheie, în 2008, angajaţi la firma lui: soţia generalului Ion Eftimie Sandu, şeful achiziţiilor Armatei în 2008 (Departamentul pentru Armamente), şi Marin Tănase, subordonat al generalului Sandu, în 2008.

Colaborarea dintre Pro Optica şi Armata română a început în 2001, cu un contract de 181 de euro. Valorile au început să crească ameninţător de la an la an, sărind milionul de euro chiar în 2002, ajungând la două milioane în 2003 şi la 3,2 milioane în 2004. În 2005, Apărarea s-a sfiit puţin şi a coborât ştacheta la 1,7 milioane de euro. Ca să recupereze terenul pierdut, în 2006 Armata a renunţat la a mai face vreo licitaţie şi a marcat patru contracte, însumând 4,4 milioane de euro, urmate de alte 12 contracte în 2007, ce au costat Armata încă 8,5 milioane de euro. Nu în ultimul rând, în 2008, cu trei săptămâni înainte de apariţia lui Călinescu în loja PNL, s-au semnat şi cele două contracte ce au golit visteria Apărării de 7 milioane de euro. În total, 28 de milioane de euro pentru ochelari de vedere pe timp de noapte, binocluri cu infraroşu, camere termale portabile, aparatură de vedere şi ochire şi alte dispozitive, toate de folosit tot pe timp de noapte.

În concluzie, echipamentele oferite de Pro Optica nu erau verificate, pentru respectarea standardelor NATO, contractele de achiziţie din anii 2006, 2007 şi 2008 s-au atribuit fără licitaţie, la Pro Optica erau angajate rude ale celor care hotărau de unde să cumpere Armata română echipamente (conflict clar de interese), iar ultimul contract, cel mai mare, a fost atribuit de guvernarea Tăriceanu ca o recompensă a intrării actorului în politică din partea PNL.

Şi uite aşa, comicul Călinescu a vândut Armatei nişte glume de echipamente optice, dar a devenit milionar în euro. Acum înţelegem de ce, în 2008, Călinescu Florin îl parodia cu atât elan pe preşedintele Băsescu, de săltau de bucurie milioanele sale de euro, din conturi, aşteptând alte milioane oferite de “generoasa” guvernare PNL+UDMR+PSD (2007, 2008).

Informaţii preluate din “Academia Caţavencu”, nr.40/2008.

Vedeti si aici.

20 aprilie 2020

Păi, în aceste condiţii, să nu i-o sugi patronului non-stop, adică să minţi şi să dezinformezi conform intereselor puşcăriaşului criminal Dan Voiculescu, cel care nici acum nu a restituit statului român, adică nouă, tuturor, mărunţişul de bani furaţi, conform unei hotărâri, din 2014, a unei instanţe româneşti, nu ungureşti sau din altă parte.

Radu Tudor

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu