A şaptea dimensiune pe Facebook (DCV)

vineri, august 5, 2022 17:21
Posted in category Mass-media

Papa Francisc vaccinat21 ianuarie 2021

Ştire din 9 ianuarie 2021: „Papa Francisc a anunțat sâmbătă că se va vaccina „săptămâna viitoare”. În interviul acordat televiziunii italiene Canale 5, Suveranul pontif a afirmat că opoziția față de vaccinul anti-Covid ține de un „negaționism suicidar”, transmite Agenția France Presse (AFP).
„Săptămâna viitoare începem să o facem aici (la Vatican), și am o programare. Trebuie făcut”, a spus Papa, în interviul care va fi difuzat duminică seara, dar din care televiziunea a publicat extrase.

În fața vaccinului, „există un negaționism suicidar pe care nu aș ști să-l explic, dar astăzi trebuie să ne vaccinăm”.

„Cred că, din punct de vedere etic, toată lumea trebuie să se vaccineze. Este o alegere etică, pentru că nu riști doar sănătatea ta, viața ta, ci și viața altora”, explică Papa în acest interviu.

„Când eram copil, îmi amintesc că era o epidemie de poliomielită, din cauza căreia mulți copii au rămas paralizați, și așteptam cu disperare un vaccin. Apoi am crescut în umbra vaccinurilor – împotriva rujeolei, împotriva acestuia, împotriva aceluia -, vaccinuri care erau făcute copiilor”, și-a amintit primul Papă argentinian din istoria Bisericii Catolice.

„Nu știu de ce cineva spune: «Nu, vaccinul este periculos». Dar dacă doctorii îl prezintă ca un lucru care poate fi bun, care nu prezintă riscuri speciale, de ce să nu-l facem?”, a întrebat retoric Papa Francisc.

Atitudinea rațională a Suveranului pontif contrastează cu retorica bezmetică a unor conspirațoniștil din Biserica Ortodoxă Română (BOR), în frunte cu agitatorul profesionist de la Constanța, ÎPS Teodosie. Toate frazele Papei Francisc sunt o lecție de înțelepciune și bun-simț, pe care prelații BOR ar face bine să n-o piardă. Au ce învăța. (ziaristii.com)

20 ianuarie 2021

Ca şi în cazul dictatorului Vladimir Putin, pe vremea când criminalul Nicolae Ceauşescu era dictatorul absolut al României, erai ucis în beciurile Securităţii doar pentru că ţineai un jurnal în care-l vorbeai de rău pe dictator şi regimul criminal comunist.

Senatoare PSD

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu