A şaptea dimensiune pe Facebook (LXI)

duminică, octombrie 4, 2020 9:37
Posted in category Mass-media

Mihai Gadea2 aprilie 2018

GÂDEA – PREDICĂ ÎN SLUJBA DIAVOLULUI

Dl. Gadea este, la baza ca sa zic asa, teolog, mai precis pastor. Teoretic si-a schimbat profesia. Practic, doar si-a schimonosit-o. Ceea ce face domnia sa in fiecare seara nu este cu adevarat nici monolog, nici argumentatie, nici demonstratie. Este predica. Are constructie de predica. Are tonalitati de predica. Are accente de predica. Este predica in slujba diavolului, nu a lui Dumnezeu.

Nu este tipul de predica pe care il auzi in bisericile noastre. Ci aceea practicata de liderii de secte. Aceia care isterizeaza, fanatizeaza si spala creierii prin repetarea obsesiva, agresiva, cu ton de incantatie, a unor teze paranoide, adica a unor constructii de o logica in aparenta fara fisura, dar plecand de la premise fundamental gresite, mincinoase.

Dl. Gadea nu este un jurnalist. Nici nu cred ca si-a propus sa fie jurnalist. Dl. Gadea este un predicator sectant care seara de seara tine predici de spalare a creierilor. Si trebuie sa admit ca in aceasta postura este foarte bun.

Si primii spalati pe creier sunt multi dintre subordonatii sai. Sincer, nu ii suspectez de asa ceva pe Mugur Ciuvica, pe Mircea Badea sau pe Adrian Ursu. Dar sunt acolo niste doamne care il privesc cu ochii mari si umezi, cazute intr-o adoratie cu iz bolnavicios si care inghit absolut orice enormitate, orice ineptie, orice manipulare incantata de predicatorul Gadea pe care o raspandesc apoi cu convingere si fanatism.

Sentimentul pe care il am este ca Antena 3 este un fel de mare secta care spala creiere, ucide ratiunea si discernamantul celor care ii cad in plasa. Acesta nu este jurnalism. Nu este nici simpla manipulare cum fac si alte televiziuni.

Este ceva cu mult mai periculos, cu mult mai toxic pentru societatea romaneasca, pentru ca are efecte perfide, insidioase, pentru ca sminteste mintile unor oameni altfel decenti si cumsecade, care cad victima unor practici autentic sectante, crezand ca se informeaza. (Ene Dogioiu, 2013)

1 aprilie 2018

Casa de avocatură ‘Şova şi asociaţii’, în 2007-2008, condusă la acea vreme de Dan Şova, care îl avea ca partener senior pe deputatul Victor Ponta, a încasat milioane de euro de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, aducandu-le tot mai aproape de faliment. Pentru a obţine aceşti bani, tovarăşii pesedişti au inventat ziua de lucru de 25 de ore, procese cu mize inventate şi rezolvate în câteva zile, contra unor sume de miliarde de lei vechi. În acest fel, Pontilescu şi-a rotunjit averea cu aproximativ 10 miliarde de lei vechi.

Victor Ponta

31 martie 2018

Miile de hectare de teren agricol ale mitropoliei Moldovei sunt administrate de societatea Terra Crucis. Mitropolia face turism sacru în stațiunea Durău, unde deține șase vile, plus hotelul Pelerinul. Sacru, nesacru, agresivul șantier de la Durău a intrat ca la balamuc în perimetrul Parcului Național Ceahlău, fără să plătească despăgubiri. Vorbim despre un releu al stației de radio-TV Trinitas, aparținând Mitropoliei, a cărui construcție în zona protejată a distrus specii de plante și nevertebrate unice. Mitropolia a câștigat sediul TVR Iași, a revendicat cazinoul din Vatra Dornei, a investit 75 de miliarde de lei vechi într-un centru de conferințe, face comerț pe Internet cu tipărituri și obiecte de cult, are o tipografie proprie, Golia, adusă din Elveția în 1992, o editură, Trinitas, și s-a aplecat cu maximă atenție spre Mass-media, deținând publicația Lumina și postul radio-TV Trinitas, din care stația radio acoperă 75 de procente din teritoriul național.

Lucrurile nu se opresc aici. Energicul tehnocrat-șef al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) urmărește îndeaproape situația cererilor de retrocedare adresate de către Biserică Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, având ca obiect bunurile imobile care nu pot fi restituite în natură. Vă garantăm că, după ce procesul se va fi încheiat, BOR va fi cea mai bogată instituție națională. Dar nu neapărat și cea mai credibilă. În 2010, publicația noastră a adresat o cerere Secretariatului de Stat pentru Culte, în care a solicitat date cu privire la sprijinul financiar alocat de la bugetul de stat pentru salarizarea personalului clerical. Conform datelor Secretariatului, între 2004 – 2010 s-a alocat de la buget BOR-ului o sumă totală de 565.160.663 RON, adică 134 milioane de euro.

Copii versus popi

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu