A şaptea dimensiune pe Facebook (LXII)

duminică, octombrie 4, 2020 11:12

Lucia Hossu Longin2 aprilie 2018

I. T. Morar: „Mituri false ale societății românești: Lucia Hossu Longin

Prima dată am văzut numele acestei doamne în anii 1980, pe genericele de la Cîntarea României, de fapt, de la concursurile între județe, alea în care românii scriau cu trupurile lor numele Genialului conducător. Eu m-am uitat la generice, așa, ca să-mi aduc aminte dacă va fi cazul. Văd că e cazul. Apoi, după decembrie 89, doamna Lucia Hossu Longin a devenit o foarte vocală luptătoare împotrive epocii pe care a servit-o cu exces de zel, aș putea spune. Alături de ea, o altă exponentă a aceluiași curent, Marilena Rotaru, supărată în anii comunismului că nu a fost aleasă secretară de partid. Marilena Rotaru s-a dus imediatt după Revoluție să-i șlefuiască imaginea lui Iosif Constantin Drăgan, în timp ce doamna Hossu Longin s-a apucat de Memorialul Durerii. Nimic de zis, frumos. Cunoștințele din Cîntarea României aplicate pe invers au fost o formulă de succes.

Am cunoscut-o pe doamna Hossu Longin în perioada 1 august 1990-1 august 1991, cînd am fost redactor șef la Muzică, Spectacole, Varietăți, la TVR ( am plecat de la TVR prin demisie!). Înainte de 1989, secția pe care am condus-o un an s-a numit Cîntarea României. Doamna Hossu, fostă la Cîntarea României, nu a rămas la Varietăți, s-a mutat la Departamentul Teatru Film, alături de domnul Necșulea, prieten vechi, cu sistem de valori apropiat. Știu, din interior, ce a fost cu TVR, in acei ani. Mulți dintre cei care nu au ieșit în față nici înainte, nici după, au evocat zelul doamnei Hossu-Longin. Întîmplări interesante, sper să beneficieze de curajul de a fi scrise. Memorialul Durerii, cum spuneam, a fost ceva remarcabil, atunci, iar Doamna Hossu a ieșit bine, inclusiv la capitolul financiar, vînzînd niște sute de casete prin străinătate, urmașilor celor din Memorial. Nu știu cîți bani au revenit TVR din chestia asta.

Dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, am fi putut spune că și doamna Hossu Longin are dreptul la un drum al Damascului, ca noi toți. Numai că drumul Damascului a fost, pentru această doamnă, o scurtătură între dictatura lui Ceaușescu și epoca Năstase. Pe care l-a apărat, atunci cînd a fost cazul, adică atunci cînd Adrian Năstase a devenit martir, pedepsit de regimul dictatorului Băsescu. Doamna Lucia Hossu Longin, specialistă în replieri ideologice, a trecut cu arme și bagaje în tabăra urmașilor și moștenitorilor lui Ceaușescu. Autointitulată Profesionist de Televiziune, Doamna Hossu a premiat, din această ipostază, Antenele lui Voiculescu înainte de a fi ceea ce sunt astăzi, dovadă de mare intuiție.

Să-l pui pe Năstase în rînd cu deținuții politici uciși de comunism, cînd nu te obligă nimeni să o faci, mi se pare mai rușinos decît să-l lauzi pe Ceaușescu, atunci cînd, la TVR fiind, nu prea aveai încotro.”

2 aprilie 2018

In toata aceasta perioada intunecata, marcata de dictatura si prostia ciumei rosii, exista totusi o raza de lumina: miscarea REZIST. Pacat ca majoritatea „boborului” doarme, asteptand ca altii, eventual extraterestrii, sa-l scape de hoti si corupti. Iar „boborul” doarme de 28 de ani. Va mai amintiti de cazul procurorului Papici? Cel care a fost demis de limbricul Ponta, pentru ca i-a deranjat mustata mafiotului Dragnea. Iar azi mitomanul plagiator pozeaza in adversar al puscariasului Dragnea. Iata cateva insemnari dintr-un material mai de demult.

Porcii, cocina și procurorul Papici (de Mihai Giurgea)

Îl aperi pe procurorul Papici, sau o sugi tot restul vieții, bai poporule!

Procurorul Papici i-a făcut dosar penal lui Liviu Dragnea. Iar Ponta l-a demis.

Simplu. Orice taran din România a inteles mesajul: ai belit un PSD-ist? PSD-ul te-a belit! Dar iese nenea taranul in strada, sa-l apere pe procuror? Pai nu, ca are alte trebi.

Atunci sa nu te mai smiorcăi, române, ca justiția e corupta, ca toți ti-o trag, pardon, in gura, ca presa minte si e vânduta: pai tu cum ii aperi pe procurorii si ziariștii care încearcă sa-si facă treaba corect? Sau crezi ca o fi datoria lor sa se sacrifice pentru tine, iar tu sa stai răschirat pe canapea, sa te uiți la desene animate?

Tati, patriotismul nu e un cadou: e un târg! E o afacere: tu mă ajuți pe mine, eu te ajut pe tine. Nu te ajut doar eu la infinit, ca tu ești “boborul” si ai dreptul sa primești totul pe gratis, in timp ce te scarpini la cur.

Nu mă interesează cine-i procurorul Papici, ce-a făcut pana acum si ce va face pe viitor. Mă interesează doar ca ACUM a trimis un infractor la tribunal, iar infractorul i-a dat in cap.

Pentru ca infractorul respectiv e ditamai politicianul.

Crezi ca demiterea unui procuror de Victor Ponta, n-are legătura cu falimentul României, conduse tot de Victor Ponta? Si cu Roșia Montana, distrusa tot de Victor Ponta? Si cu vânzarea pe nimic a CFR-ului? Si cu deputații care au cate 500 de contracte cu statul? Si cu banii de pensii si salarii, care s-au terminat?

Pai, daca nu vezi legătura intre falimentul tarii si puturoșenia ta, înseamnă ca nu ești doar puturos, popor român: ești si total cretin.

Si porcilor le place sa trăiască in cocina: ba chiar guița si te urăsc, daca ii forțezi sa trăiască in curatenie. Ce nu știu ei este ca, la un moment dat, ii așteaptă cuțitul. Nici un porc nu scapă de soarta lui.

Si, desigur, nici porcii nu vad legătura intre cocina si cuțit.

A intervenit Victor Ponta pentru stoparea unei cercetari penale impotriva unui inculpat acuzat de trafic de persoane si minori? Care este legatura lui Victor Ponta cu reteaua de crima organizata din dosarul “Prostituate de lux”?

La finalul lui 2010 izbucneste in presa un scandal cu proxeneti, prostituate si politicieni. Sunt implicate mai multe nume importante din PSD, printre care Robert Negoita si Nicu Banicioiu. Acestia sunt acuzati in presa de legaturi cu inculpati, printre altele, de trafic de persoane si de minori si ca ar fi fost clienti ai unei retele de prostitutie.

REZIST

3 aprilie 2018

Basexu’ devine tot mai penibil. Aseara la Mafia TV = Onania TV = RTV (postul mafiotului Sebastian Ghita, pe care-l doare-n cur de faptul ca a fugit cu banii furati, iar „fraierii” de romani mor in spitale cu viermi), era afisat pe ecran un citat din ceea ce mai produce singurul neuron ramas intreg din mintea lui Basexu’: „Pe timpul Codrutei Kovesi, SRI-ul a condus DNA-ul.” Si ce-ati vrea voi, mafiotilor? DNA-ul sa fie condus de Catalin Voicu, precum era pe timpul KGB-istului criminal Ilici Iliescu? Sa incalecati voi, mafiotii din politica, DNA-ul si sa ramaneti cu banii furati? E foarte bine ca SRI-ul conduce DNA-ul, atata vreme cat ajungeti la bulau! Si martienii daca ar conduce DNA-ul, iar jegurile corupte, care i-au condamnat pe romani la moarte si emigrare, ar primi un glont in cap, ar fi foarte bine. Basexu’ are aceleasi texte ca la Antena 3. Rusine, ba! Dupa ce te-au scuipat 10 ani cei de la Antena 3, sa treci de partea lor, e un gest de o prostie cat Universul de mare. O sa te mai voteze doar Udrea, din Costa Rica, la viitoarele alegeri!

Laura Codruta Kovesi

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu