A şaptea dimensiune pe Facebook (LXVII)

sâmbătă, octombrie 10, 2020 12:57

Soldat Germania7 aprilie 2018

Fotografii celebre (umanismul in momente unice)

Armata rosie, ce a adus ciuma rosie in jumatatea de est a Europei, a impartit Berlinul in doua parti: partea libera (occidentala) si partea rusificata (aflata sub cizma sovietica). Cum cei din partea rusificata fugeau in Berlinul de Vest, autoritatile comuniste din Germania ocupata de rusi au construit un gard de sarma ghimpata pentru a opri exodul.

In fotografia de mai jos, se vede un soldat din Germania comunista cum ajuta un baietel, despartit de parinti, sa treaca in Occident. Dupa cum priveste, soldatul realizeaza ca incalca un ordin, dar totusi ajuta acel copil sa-si regaseasca parintii.

Copilul ajunge cu bine la parintii sai, in Occident, dar soldatul, dupa publicarea fotografiei, este pedepsit, fiind scos din armata si condamnat la ani de puscarie (nu se stiu alte amanunte).

De altfel, langa Zidul Berlinului, pana in 1989 (anul daramarii Zidului), au fost ucisi mii de est-germani, care incercau sa ajunga in Berlinul de Vest. Printre acestia si multi copii. Asa au inteles criminalii comunisti sa guverneze tarile Estului Europei: prin teroare, prin ingradiri cu sarma ghimpata, prin crime.

8 aprilie 2018

Sorina Matei

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu