Baronetul liberal a produs o justiţie coruptă şi aservită politicului

joi, aprilie 8, 2010 14:50
Posted in category Justitie

Valentin IordanA fost odată la Iaşi, şi poate mai este, un magistrat având funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Se numeşte Valentin Iordan şi era, poate mai este, procurorul de casă al baronetului liberal de Iaşi, Relu Fenechiu pe numele său. Iar acest Iordan avea în fişa postului, stimaţi contribuabili, lupta pentru binele public şi închiderea celor care încalcă legea, cum era în acea perioadă baronul liberal Fenechiu. Nefiind ‘fraier’ să lupte pentru ca prostimea din această ţară să se simtă protejată de lege şi autorităţi, stimabilul Iordan era el însuşi un infractor. Iată ce scria “Academia Caţavencu” (nr.51/2008) pe această temă.

Ce mai face acest Iordan, în afară ca aranjează dosarele favorabile pentru Fenechiu? Păi, mai face următoarele: aranjează o licitaţie pentru o societate în schimbul unui Peugeut, pedepseste cu dosare contrafăcute partenerii de afaceri care-i încurcau afacerile iubitei sale, cere anchetarea unor poliţişti rutieri care avuseseră curajul să-l oprească în trafic, obţine un apartament de la stat chiar dacă nu avea dreptul, îşi hărţuieste sexual colegele şi financiar colegii, intervine în mod abuziv peste activitatea procurorilor din subordine.

În ciuda faptului că aceste fapte ale lui Iordan au fost prinse într-un raport al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) – care susţinea excluderea sa din magistratură –, la finele guvernării liberalo-pesediste acest magistrat corupt era bine-mersi în funcţie, doar pe Relu Fenechiu trebuia să-l apere cineva. Abia în ianuarie 2009 Agenţia Naţională de Integritate îl acuză de fals în declaraţii. Iată ce scrie în documentaţia ANI:

“Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat, la data de 8 ianuarie 2009, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, săvârşită de către domnul VALENTIN IORDAN, Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Conform actului normativ menţionat, Agenţia Naţională de Integritate a verificat averea acestuia şi a constatat că domnul Valentin Iordan nu a respectat dispoziţiile legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese.

În urma analizării declaraţiilor de avere datate 24.03.2005, 03.11.2006, 04.06.2008 şi a documentelor solicitate instituţiilor competente, au rezultat aspecte care au fost apreciate ca fiind indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 292, Cod Penal, asupra căruia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului competent.”

Din păcate, justiţia de cacao din România nu s-a pronunţat (sau poate n-am găsit) nici până azi (aprilie 2010) dacă acest Iordan este sau nu vinovat. Şi în tot acest timp bătrânii României sunt ucişi de tot soiul de infractori, cu ‘sprijinul’ unor procurori şi judecători pentru care legea este o barieră pentru ‘fraieri’, iar ei nu sunt ‘fraieri’. Mai mult, cuibul se securişti şi corupţi din CSM blochează orice tentativă de a face din justiţia română ceea ce trebuie să fie: o autoritate în slujba oamenilor integri, nu în protejarea infractorilor.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Baronetul liberal a produs o justiţie coruptă şi aservită politicului”

 1. marius says:

  ianuarie 9th, 2015 at 20:37

  Siguur ca da, nu este ceva nou. justitia…:d :d :-?

 2. Deviza guvernării Tariceanu (2007-2008): După noi, potopul financiar! | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 7th, 2015 at 19:13

  […] Baronetul liberal a produs o justiţie coruptă şi aservită politicului […]

 3. In Guvernarea Tariceanu, niste DVD-uri au ajuns sa coste 48 de miliarde lei vechi | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 8th, 2015 at 20:40

  […] Baronetul liberal a produs o justiţie coruptă şi aservită politicului […]

 4. În 2008, clientela liberală beneficia de venituri imense, din bani publici | A șaptea dimensiune says:

  martie 31st, 2016 at 20:59

  […] Baronetul liberal a produs o justiţie coruptă şi aservită politicului […]

 5. Ce legi strâmbe au mai intoxicat România în guvernarea Tariceanu | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 24th, 2016 at 16:33

  […] Baronetul liberal a produs o justiţie coruptă şi aservită politicului […]

Adauga un comentariu