Deviza guvernării Tariceanu (2007-2008): După noi, potopul financiar!

duminică, mai 16, 2010 12:50
Posted in category PeNaLii

TariceanuMai jos avem un alt exemplu de cum se pot arunca banii publici, în curtea clientelei politice liberale. În loc să pui deoparte bani albi pentru zile negre, gaşca liberalilor roşii a preferat să acorde venituri uriaşe unor neica-nimeni. Una este herr Tăriceanu să premiezi un olimpic internaţional la matematică acordându-i 100 de milioane (aşa ceva nu s-a întâmplat în guvernarea Tăriceanu) şi alta să acorzi unor pensionari, aduşi de la plimbatul nepotilor prin parc, venituri de 200 de milioane de lei pe lună. Dacă Boc ar avea ‘vână’, ar cere liberalilor să recupereze toate sumele acordate aiurea-n tramvai. Dar iată ce scria “Academia Caţavencu”, nr.4/2009:

Dorina Niculina Isopescu, pupila lui Relu Fenechiu (parlamentar liberal, n.m.), aflată încă (2009, n.m.) în fruntea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), a considerat că poate da ordine în instituţie prin angajarea unor ofiţeri pensionari. Şeful plutonului de pensionari militari (cu pensii foarte mari şi plăţi compensatorii babane) recuperaţi ca specialişti în construcţii este condus de către colonelul de armată Constantin Adrian Grăjdan Balaban – venit în subordinea doamnei Isopescu după ce a încasat plăţi compensatorii de circa 1,5 miliarde de lei vechi, el ocupă acum, pentru circa 80.000.000 de lei vechi pe lună, funcţia de director general al Direcţiei Generale de Control Intern din cadrul ISC.

Cu ajutorul protejatei lui Fenechiu, colonelul-pensionar Balaban a transformat Inspectoratul de Stat în Construcţii într-o subunitate militară de colonei pensionari prin angajarea acestora în aparatul central şi în structurile teritoriale. Din trupa de colonei teleportată de Constantin Balaban la ISC fac parte: Vasile Mihai Ştefanca (de la Serviciul Informatizare), Adrian Murariu (director Direcţia Economică), Mihai Arghir (director la Achiziţii), Gheorghe Popa (director general la Marketing), Gheorghe Niţu (director general la Corpul de Control), Emil Traian Grecu (director la Corpul de Control), Constantin Trifu (şef serviciu contabilitate) şi Mihai Mircea. Lista ar putea fi continuată pentru că recent (ianuarie 2009, n.m.) au mai fost angajaţi vreo trei colonei. Aceştia încasează lunar de la ISC între 55 şi 70 de milioane de lei vechi, la care se adaugă pensia de la stat, diverse sporuri şi stimulente, ceea ce înseamnă venituri lunare de circa 150-200 de milioane de lei vechi.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Deviza guvernării Tariceanu (2007-2008): După noi, potopul financiar!”

 1. In Guvernarea Tariceanu, niste DVD-uri au ajuns sa coste 48 de miliarde lei vechi | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 8th, 2015 at 20:39

  […] Deviza guvernării Tariceanu (2007-2008): După noi, potopul financiar! […]

 2. Ce legi strâmbe au mai intoxicat România în guvernarea Tariceanu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 9th, 2015 at 21:14

  […] Deviza guvernării Tariceanu (2007-2008): După noi, potopul financiar! […]

 3. Cum sug mogulii de la stat, deşi-l înjură în fiecare zi | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 24th, 2016 at 16:57

  […] Deviza guvernării Tariceanu (2007-2008): După noi, potopul financiar! […]

Adauga un comentariu