Bucureştiul anului 2005, văzut de un ziarist român (II)

miercuri, noiembrie 1, 2023 10:32
Posted in category Mass-media

Portocale – problemă în RomâniaChinezii m-au făcut şah-Matiz

După cum v-am mai spus, principalii clienţi ai cazinourilor de lângă redacţie sunt chinezii ăia îmbuibaţi de la complexul Europa, raiul prostiilor ieftine şi proaste. Când plec eu de la redacţie pe la 12 (sau 1) noaptea, pleacă şi ei de la jocuri. Unii cu troleibuzul de Colentina, alţii cu nişte maşini străine destul de şmechere. Majoritar e merţanul. Ei bine, a apărut recent şi pătura mijlocie de chinezi români: e o pătură subţire şi e formată din cei doi (2) chinezi pe care i-am văzut plecând de la cazino cu Matizul! În viaţa mea n-am mai văzut chinezi mici mergând cu micul gigant! Şi îi dau două creioane, un penar şi o ascuţitoare care face cu ochiul celui care îmi aduce o poză cu chinezi în Dacie!

Ne-am luat raţia de certificate

Am călătorit zilele trecut cu un tren plin de revoluţionari (de-aia nici nu mai existau bilete cu loc, mi-a explicat doamna de la ghişeu). N-aţi mai pomenit aşa ceva… Numai discuţii despre spaţii comerciale, despre ce afacere a mai făcut cutare, care a fost şmecher şi s-a băgat la metrou, multe seminţe sparte în compartiment, coji de alune pe hol, „am auzit că ne-au luat şi nouă locul – da, a fost o ştire, dar nu cred că e adevărat” (despre locul de veci din ultimul decret al lui Ion Iliescu), pipăit şi pupături cu o revoluţionară mai tinerică. Şi când te gândeşti ca au pornit în afaceri cu suta aia de lei promisă de dictatorul Ceauşescu înainte să se care cu elicopterul…

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu