Bucureştiul anului 2005, văzut de un ziarist român (VIII)

duminică, iunie 2, 2024 7:14
Posted in category Mass-media

Drapel SUA

România, mici fragmente de neant

Fluyer Taxi

Pentru amatorii de poveşti cu taximetrişti, i-auziţi încă una. Am vrut să iau un taxi, săptămâna trecută (într-o săptămână de la sfârşitul lunii februarie, 2005 – n.m.). Ochesc o maşină, dau să ciocănesc în geam, mă aplec să-l întreb pe om dacă e liber şi ce credeţi că văd? Taximetristul cânta la un fluier! M-am ruşinat şi m-am retras, gândindu-mă la ce cânta oare omul. O doină de foame de bani? Sau ceva de dor după cîmpii şi căruţele Premium fără plumb, ale copilăriei?

România scuipatului cenuşiu

Nu se poate să nu îi ştiţi pe tinerii mormoni anglo-blondo-saxo-americani care se plimbă prin oraşe îmbrăcaţi la patru ace, doi câte doi, cu insigne de identificare la piept, predicând Biblia lor. Sâmbătă de dimineaţă, la staţia de autobuz din Piaţa Victoriei, Dumnezeul mormon i-a adus pe doi dintre ei faţă în faţă cu mine. Dacă m-ar fi abordat, poate aş fi fost gata să primesc Cuvântul Sfânt. Dar nu, unul dintre ei a preferat să tragă o flegmă verde pe asfalt. Chiar aşa! Uite cine vine la noi în ţără să ne înveţe pe noi, românii, cum să scuipăm pe jos!

Pomana sportului

Sala Sporturilor din Constanţa, holul imens de la intrare. Incinta este dotată cu un automat de cafea, probabil pentru spectatorii care au probleme şi nu vor să adoarmă pe la meciuri. Intră un cerşetor de vreo 12 ani, foarte sigur pe el, merge la automat – se mişcă foarte natural –, bagă o fisă şi îşi ia o cafea. Probabil, naturală şi ea. E abia patru după-amiază, până când o să meargă la un club de dance sau la un striptiz o să facă rost şi de bani pentru automatul de prezervative.

Câinii nu ştie carte

Un spaţiu verde din Capitală, undeva spre Şoseaua Iancului, spre Pantelimon. Pe o tablă de la marginea părculeţului scrie clar: „Interzis accesul câinilor pe spaţiul verde!”. Nu vi se pare ceva în neregulă cu inscripţia asta? Nimic? Totuşi, doi maidanezi se hârjonesc pe acolo. Nimic? Cei doi, masculi, simulează câteva scene de sex, unele chiar oral. Tot nu găsiţi nimic ciudat? Bine, atunci vă întreb: oare cei doi câini chiar nu-şi dădeau seama că se află pe un spaţiu verde? („Academia Caţavencu”, nr. 689/2005)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu