Ce fac unii in schimbul banilor lui Voiculescu-puscarie

vineri, aprilie 14, 2017 15:26

Dan Voiculescu

 • Ce face jurnalista Irina Munteanu pentru banii lui Voiculescu

  Căutând altceva pe net, am găsit un articol scris de Irina Munteanu, într-un fel de ediţie online a ‘Jurnalului Naţional’, ziarul securistului Dan Voiculescu. Stimabila s-a născut în Havârna (deşi pe indicatorul rutier de la intrarea în şi ieşirea din localitate scrie ‘Havîrna’, iar pe buletinele si cărţile de identitate a celor de pe aici scrie tot ‘Havîrna’), iar articolul are titlul Îngheţata ‘Polar’, un deliciu. Articolul începe abrupt: “În iunie 1989, Ciprian Zancu locuia în comuna Havârna, judeţul Botoşani, avea 13 ani şi se pregătea de admiterea la Liceul Sanitar.” Dar nimic despre cine este Ciprian Zancu şi de ce ar trebui să ştie cineva că lui Ciprian Zancu îi plăcea îngheţata polar. Şi începe Ciprian Zancu să povestească despre cât de bine era în comunism şi ce copilărie superfericită a avut el. Dacă Google nu ne minte, este posibil să fie unul şi acelaşi personaj cu avocatul Ciprian Zancu din Bucureşti. Fiind fiu de preot (mulţi dintre preoţi fiind turnători la Securitatea bolşevică), acesta povesteşte SF-uri despre acea perioadă. Numai că, dacă nu erai fiu de preot, tovarăşul Zancu, aveai aşa: doi saci de ştiuleţi de la colhoz, dacă erai agricultor, şi bătături zdravene în palmă dacă erai muncitor. Dar, asta-i România Securistică, Irina Munteanu i-a dat dat ocazia să bată câmpii despre dictatura comunistă. N-a precizat însă că cei vreo 70.000 de lei pentru care în familia Zancu s-a făcut consiliu de familie era o raritate în familiile din mediul rural, cei mai mulţi oameni trăind, la ţară, în cea mai cruntă sărăcie, fără pâine, fără minime condiţii decente de trai (azi se trăieşte bine la ţară comparativ cu acea perioadă). Mi-a plăcut un comentariu la cele scrise de Irina Munteanu (o limbă la adresa dictaturii): “daca si Polarul si pufuletii de asa zisa ciocolata erau colosale, de ce nu mancati voi ****, ca e acelasi lucru?”. Dacă era aşa bine în comunism, tovarăşul Zancu, de ce nu cereţi azil politic în Coreea de Nord, la fel de comunistă ca România lui Ceaşcă din acea perioadă?!

 • Ioan Rotundu şi metodele sale bolşevice de a face presă

  Pentru cei care nu ştiu, Ioan Rotundu este un personaj ce are ‘în grijă’ Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi, o publicaţie în care populaţia ‘educată’ a judeţului Botoşani îşi arată limitele de gândire şi limbaj. Singura mea nemulţumire legată de stimabilul s-a produs în vara anului 2010, atunci când l-am rugat, prin intermediul secretarei, sau cine mi-o fi răspuns la telefon, să şteargă un comentariu ţigănesc la adresa mea, postat de cineva din Mileanca sau Havîrna, în care eram desfiinţat de un semianalfabet de pe aici. Ioan Rotundu n-a mişcat un deget pentru a îndrepta transformarea netului într-o cocină de porcăieli. Dar haideţi să vedem cum se face presă în publicaţia mai sus amintită. Vine acest Rotundu (sau „ziaristu’” lui Rotundu) la, să zicem, Mileanca, mănâncă, bea, îşi umple portbagajul şi scrie articolul Pădurea contraatacă. Iată un fragment: “La Mileanca, primarul Ion Maftei este fiu de pădurar. Vicele, Ioan Puhăcel nu are origini silvice, dar probabil că în venele amândurora curge ceva sânge verde. În anul 2004 au primit de la Direcţia Silvică Botoşani prin contract de sponsorizare un număr de 20000 puieţi de salcâm cu care au împădurit pe dealurile de la Podu Morii o suprafaţă de 4 ha terenuri alunecătoare. Aceasta a fost doar o provocare şi un început. În anul 2005, primăria îşi produce prin eforturi proprii încă 80 000 puieţi de salcâm cu care în toamna aceluiaşi an mai împădureşte încă 16 ha, astfel că în anul 2006, dacă vei merge pe drumul de la Mileanca spre Scutari, pe dreapta, pe dealurile alunecătoare de la Podu Morii vei vedea zâmbind 20 hectare pădure de salcâmi.” Suntem în 2010, aşa încât, puteţi veni să vedeţi cele 20 de hectare de pădure zâmbind. Hai, domnul Rotundu, rătăceşte-te în pădurea de 20 de hectare! Acuzat de şantaj în 2006, Ioan Rotundu crede, greşit, că ţigăneala ţine loc de deontologie profesională. Dacă tot se laudă că are cel mai citit blog din judeţ, ar putea încerca să-şi educe publicul, nu să-şi afunde cititorii majoritar semianalfabeţi în bezna ignoranţei şi răutăţilor.

 • După ce au ucis şi mutilat tineri în 2009, boşevicii rusofoni vor să guverneze din nou la Chişinău

  Urmaşii criminalilor din NKVD, ulterior KGB, azi FSB, cei care au transformat Basarabia românească în colhoz rusesc, aplicând metodele criminalului Putin, au ucis şi torturat tineri care şi-au afirmat identitatea naţională, în aprilie 2009. După ce, în mai multe rânduri, preluând tezele unor sceleraţi ruşi, a afirmat despre români că sunt ‘ţigani’, criminalul bolşevic Voronin vrea să-i guverneze pe tinerii mutilaţi de dictatura comunistă de la Chişinău, în 2009. În orice ţară normală, acest individ avea dorinţe, azi,după gratii. Numai că, susţinut de ţarul de la Moscova, rusofonul Voronin vrea din nou ciolanul puterii. Dacă avem o minimă morală şi un minim spirit civic, sau măcar un rest de sentiment naţional, ar trebui să fim alături de românii din Basarabia, alături de proeuropenii din Basarabia, pentru a-i sprijini să împiedice rusificarea acestei provincii româneşti. Toată admiraţia mea pentru Mihai Ghimpu, cel care a declarat ziua furtului Basarabiei de către ruşi drept zi de doliu pentru moldovenii de dincolo de Prut. Români, dincolo de castronul cu mâncare, pe care-l jeliţi seară de seară la televizor, există oameni care sunt prigoniţi pentru că se declară români. Faceţi ceva pentru ei: pe forumuri, pe bloguri, pe site-urile media etc. Arătaţi lumii că nu sunteţi mai prejos decât tinerii măcelăriţi de bolşevici în aprilie 2009. România mare nu ne-o dăruieşte nimeni, ea se obţine prin luptă si implicare. Ar fi momentul să arătăm că a fi român nu înseamnă numai să furi în Italia sau Franţa, ci mai înseamnă şi a nu uita fraţii care, vorba cântecului, ‘în veci vor fi fraţi’.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Ce fac unii in schimbul banilor lui Voiculescu-puscarie”

 1. Diagnostic pentru profesorul de istorie Crin Antonescu: chiulangeala cronica | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 12th, 2019 at 10:09

  […] Ce fac unii in schimbul banilor lui Voiculescu-puscarie […]

Adauga un comentariu