Cei mai bogaţi oameni ai planetei în 2010

marți, decembrie 28, 2010 17:27
Posted in category Mass-media

Bill GatesÎn martie 2010, revista Forbes publica topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă. Până să vedem ce schimbări aduce 2011, haideţi să ne amintim de bogaţii şi (ne)fericiţii care zilnic, probabil, câştigă sau pierd sume de bani cu multe zerouri, adică şi cifra aia zero îşi are importanţa sa. Iată mai jos acest clasament.

  1. Carlos Slim Helu, noul lider al celor mai bogaţi pământeni, este mexican şi avea în 2010 o avere estimată la 53,5 miliarde de dolari. După umila mea părere, Mexicul este o ţară bananieră, cu multă sărăcie, dar, iată, de acolo provine cel mai bogat om din lume în 2010. Senior Carlos, născut la 28 ianuarie 1940, şi-a făcut banii din afaceri în industria telecomunicaţiilor, doar, nu-i aşa, oamenii trebuie să mai şi comunice. Legat de Mexic, o ştire de acum o lună spunea că un ‘copilaş’ de vreo 7 (cel mult 10) ani era cel mai ‘fraged’ criminal, acesta ucigând, prin decapitare, mai mulţi oameni. Păi, nu merită iubit Mexicul?!
  2. William Henry ‘Bill’ Gates III, născut la 28 octombrie 1955, zodia scorpion, ca şi subsemnatul. Are o avere estimată la 53 de miliarde de dolari, fiind preşedintele Microsoft (companie de software ce ‘produce’ Windows-ul, pentru cei aterizaţi acum pe Terra). A fost mereu cel mai bogat om din lume în perioada 1995 – 2010, mai puţin în anul 2007, atunci când cineva din vreo ţară bananieră o fi furat tot. Geniu al informaticii, a pornit oarecum de jos, fiind întruchiparea visului american, celebrul ‘american dream’. Tot respectu’, domnu’ William!
  3. Warren Buffett Edward, născut la 30 august 1930, cu o avere estimată de 47 de miliarde de dolari. Şi-a strâns bănuţii prin investiţii la bursă şi prin construirea uneia din cele mai profitabile companii, concernul Berkshire Hathaway. La 6 ani a făcut primii cenţi, atunci când a vândut mai scump mărfuri ale bunicului său. Şi iată, la 80 de ani, este pe locul trei al bogaţilor lumii.
  4. Mukesh Ambani, om de afaceri indian născut la 19 aprilie 1957, cu o avere estimată de 29 de miliarde de dolari. O fi India săracă, unde zeci de miliaone de oameni abia au ce mânca, dar, iată, domnul Mukesh o duce bine. Este patronul celei mai mari firme private din India, iar indienii ştiu să facă afaceri. Dacă nu credeţi, întrebaţi-l pe Bombonel, Adrian Năstase pentru prieteni, cel care a vândut pe nimic Sidexul din Galaţi. Nimic pentru bugetul ţării, deoarece comisionul cu multe zerouri a fost încasat de penalul Năstase.
  5. Lakshmi Mittal Niwas, născut la 15 iunie 1950, cu o avere estimată de 28,7 miliarde de dolari. Şi dacă tot ‘vorbeam’ adineaori de lupul Bombonel, pus de Ilici KGB Iliescu paznic la oi, Mittal este cel care l-a făcut pe Adrian Năstase să vândă Sidex Galaţi, la un preţ de nimic. Se înţelege de aici că domnul Mittal, cetăţean britanic originar din India lui Vanghelie, şi-a făcut averea din afaceri cu oţel, ţiganii din India fiind trimişi de mult cu colinda prin ţarile bătrânului continent.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Cei mai bogaţi oameni ai planetei în 2010”

  1. Cum să ieşi viu dintr-un spital din România | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 2nd, 2016 at 16:19

    […] Cei mai bogaţi oameni ai planetei în 2010 […]

  2. Cei mai bogaţi oameni ai Terrei în 2012 | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 2nd, 2016 at 16:38

    […] Cei mai bogaţi oameni ai planetei în 2010 […]

  3. ONG-urile, lipitori ce consumă inutil banii publici | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 2nd, 2016 at 18:29

    […] Cei mai bogaţi oameni ai planetei în 2010 […]

  4. Cristian Tudor Popescu, numele eşecului presei româneşti | A șaptea dimensiune says:

    octombrie 17th, 2016 at 15:47

    […] Cei mai bogaţi oameni ai planetei în 2010 […]

Adauga un comentariu