Cum a trecut ciuma roşie avuţia naţională a României pe numele membrilor găştii PSD-iste

duminică, octombrie 10, 2021 7:51

Muie PSD!Deşi privatizarea este un fenomen benefic pentru societatea umană, PSD = ciuma roşie a folosit privatizarea pentru îmbogăţirea membrilor săi. Iar această crimă economică, pentru care liderii PSD ar fi fost codamnaţi la moarte în China comunistă sau la închisoare, pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, în SUA, a avut ca efect secundar distrugerea unităţilor economice moştenite din comunism, unele dintre ele putând fi salvate de la faliment şi transformate în firme profitabile, cum s-a întâmplat cu Dacia, celebrul brand auto, dacă privatizarea ar fi fost “pe bune”, nu ceea ce a făcut, în principal, camarila mafiotului PSD-ist Adrian Năstase.

Un rol important, dar negativ, în aşa-zisa privatizare din Românica, de fapt o distrugere premeditată a economiei României moştenite din comunism, l-au avut şi sindicatele, fostele “curele de transmisie” din dictatura comunistă. Ciuma roşie a “reuşit” procesul de “privatizare”, în folosul membrilor găştii sale, deoarece a avut parte de complicitatea sindicatelor, prin cumpărarea liderilor de sindicat. De câte ori venea o firmă serioasă din Occident să cumpere o firmă românească, venea cu tehnologie de ultimă generaţie şi oameni bine pregătiţi, tot de atâtea ori sărea sindicatu’ lu’ Peşte, de fapt al ciumei roşii, să pună de-o grevă, să pună de-o “Nu ne vindem ţara!”, deoarece, nu-i aşa, n-o mai putem fura noi, mafioţii din PSD.

Aşa s-a scris istoria demolării economiei unei ţări, de către foştii comunişti, grupaţi într-o gaşcă infracţională care are tupeul de borfaş să se autointituleze “partid social democrat”, deşi, că să-l cităm pe cel mai mare criminal de după decembrie 1989, fondatorul găştii sus-amintite, Ion Iliescu, fie-i numele blestemat, ei bine, această gaşcă trandafirie nu are nimic în comun cu social-democraţia modernă europeană, inclusiv liderii social-democraţi din UE criticând violent acţiunile liderilor ciumei roşii din România, fie că era vorba de Victor Ponta sau, mai ales, de puşcăriaşul Liviu Dragnea.

Şi un exemplu din 2004 în acest sens, ca să nu spuneţi că sunt doar teorii fără legătură cu realitatea.

Privatizarea regiilor de apă, apă de ploaie

Controlul făcut (în 2004 – n.m.) la regia de interes judeţean Apa Prod Hunedoara a dezvăluit că manageriatul fostului director Săndel Ghergan – membru de vază al PSD – a fost defectuos din peste treizeci de motive.

Claie peste grămadă, directorul şi-a tras o primă “de performanţă” de 400 de milioane de lei (vechi, la valoarea din 2004 – n.m.), pe care – normal – nu a putut-o încasa pentru că societatea cu capital majoritar de stat pe care a condus-o până de curând se află (se afla în 2004 – n.m.) în dificultate de plată.

Printr-o mişcare scurtă din încheietură, Ghergan şi-a transformat prima în acţiuni ale regiei, devenind astfel al doilea acţionar (ca valoare a acţiunilor) după Consiliul Judeţean Hunedoara.

Curtea de Conturi are acum de rezolvat următoarea problemă: se dă o societate care nu are bani să plătească prima de performanţă directorului; unul dintre criteriile de performanţă după care se stabilesc drepturile managerilor este şi recuperarea datoriilor restante; directorul nu a îndeplinit acest obiectiv. Se cere răspunsul: merita directorul prima?

Cum cercetările nu le facem noi, ci instituţiile abilitate, ne mulţumim să apreciem gestul Consiliului Judeţean, care l-a schimbat pe Ghergan înainte ca Apa Prod Hunedoara să ajungă o societate cu capital majoritar privat prin metoda “la furat”. (“Academia Caţavencu”, nr. 663/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu