Cum dispăreau dosarele de corupţie pe vremea când PSD = ciuma roşie “privatiza” România

miercuri, ianuarie 6, 2021 14:34

PSDUn material din 2004 pe această temă.

De ce ni se scumpeşte curentul. Dezvăluiri (XX). Şi cam ce se-alege de dezvăluirile noastre.

Păi, s-a lăsat cu un control la Hidroelectrica. A început pe 5 mai 2004 şi s-a încheiat pe 30 iunie 2004. O echipă a Curţii de Conturi a scormonit circulaţia banilor de la Hidroelectrica – o societate unde acţionar majoritar este statul – şi VATECH – deţinătoarea frauduloasă a exclusivităţii lucrărilor de la Porţile de Fier şi, mai nou, şi de la alte hidrocentrale.

Bravo! Ne-am săturat să sponsorizăm noi, laolaltă cu toţi plătitorii de facturi de energie, şleahta de miniştri, directori şi şmecheri intermediari sub pretextul unor plăţi pentru retehnologizări.

Am scris, de exemplu, despre nişte plăţi în avans pentru Porţile de Fier II: un rahat de vreo 60 de milioane de euro în total. Ei bine, ce am povestit noi a devenit un capitol de 8 pagini în raportul de control şi încă 25 de pagini de anexe.

Ei bine, în raportul final acest interesant capitol a dispărut. Cum s-a petrecut magia? Habar n-avem. Avem, în schimb, un nume: Sandu Marin. Purtătorul buletinului cu acest nume este directorul Diviziei controlului fondurilor publice destinate activităţilor economice din Curtea de Conturi.

O altă persoană, pe nume Sandu Marin, era, acum fix 2 ani (în 2002 – n.m.), asociată în firma Forest Energy, cu un personaj cunoscut de cititorii acestui serial: Bogdan Buzăianu. După calculele noastre, firmele lui Buzăianu (care Energy Holding, care Energy Consult, care Forest Energy) sunt scurtătura pe care parte din banii de retehnologizări pleacă în concediu pe plaiuri elveţiene.

Ei bine, ideea că un asociat al sifonăriei de bani publici ar putea fi una şi aceeaşi persoană cu un director al Curţii de Conturi şi, mai eaxct, taman al Diviziei de control al fondurilor publice nu face decât să îmi stârnească admiraţia pentru edificiul de corupţie clădit în jurul bănuţilor mei. O aşa mafie mai rar! (“Academia Caţavencu”, nr. 657/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu