Importanţi lideri liberali de după 1989 au fost turnători la Securitatea comunistă

miercuri, august 11, 2010 11:51
Posted in category Dictatura comunistă

Crin AntonescuDupă 45 de ani de teroare bolşevică, au urmat alţi 20 de ani de furt neocomunist. Cum altfel pot fi interpretate fapte tragice din ţara lui Vanghelie: numeroşi posesori de certificate de revoluţionar sunt foşti ofiţeri de Securitate sau foşti colaboratori ai Securităţii comuniste.

Este o culme a cinismului să pretinzi favoruri de la o societate pe care ai negat-o o jumătate de secol. Iar din cauza găştii lui Ilici Iliescu, care n-a făcut nici un fel de verificare a dosarelor în anii ’90, securiştii au ajuns să aibă aceleaşi drepturi ca şi cei mutilaţi sau urmaşii celor ucişi în decembrie 1989 de securiştii cizmarului. Pe lângă acestea, nume importante ale politicii româneşti din ultimii 20 de ani au făcut poliţie politică. Aceasta nu i-a împiedicat să apară la televizor, fără nici o jenă, pentru a ţine predici românilor. În ordinea cronologică a deconspirării avem aşa:

Ionescu-Quintus Mircea (https://www.cnsas.ro/documente/colaboratori/2000.11.29.pdf), fost preşedinte PNL, actual preşedinte de onoare al PNL, deconspirat la 29.11.2000, aflat pe o listă publicată în Monitorul Oficial al României, adică este o informaţie certă, nu luată de la Radio-şanţ (vezi link-ul).

Alexandru Paleologu (https://www.cnsas.ro/documente/colaboratori/2000.11.29.pdf), mare politician liberal din anii ’90, aflat pe aceeaşi listă. Iată care au fost liberalii care-i făceau opoziţie lui Ilici Iliescu.

Dan Amedeo Lăzărescu (https://www.cnsas.ro/documente/colaboratori/2001.05.17.pdf), fost liberal şi el, tatăl vitreg al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Pentru mai multe informaţii vezi articolul Conducerea PNL are rădăcini în Securitate.

Mona Muscă (https://www.cnsas.ro/documente/colaboratori/2007.04.19.pdf), caz foarte mediatizat (politician tot liberal).

Constantin Bălaceanu Stolnici (https://www.cnsas.ro/documente/colaboratori/2007.10.15.pdf), decorat cu ’Crucea Patriarhală’ si alte distincţii.

În final, haideţi să vedem ce făcea tovarăşa Bejinaru Florica, actualul preşedinte al CSM, în anii 1987-1988: dădea note informative la Securitatea bolşevică, pentru bani. Şi ne mai mirăm că avem o justiţie de rahat.

Toate aceste nume sunt o mică parte din pleiada de foşti securişti sau turnători care au făcut din România ceea ce vedem azi: o societate fără perspective. Ei însă, adică fosta nomenclatură comunistă, cu mici excepţii, o duc bine.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Importanţi lideri liberali de după 1989 au fost turnători la Securitatea comunistă”

 1. Neinfectat De Comunism says:

  august 12th, 2010 at 20:03

  multi zic ca e prea tarziu sa scapam de securisti si fostii comunisti, ca sunt prea batrani, ca nu mai conteaza…niciodata nu e prea tarziu pt justitie dar justitia romana va functiona peste vreo 40 de ani…

  la mine pe blog Arabii Sauditi cer inlocuirea Meridianului Greenwich cu Meridianul Mecca!?!?!

 2. Dumitru Caruntu says:

  august 13th, 2010 at 7:23

  Asa-i, cu justitia din Romania sunt slabe sperante.

 3. Antenele securistului Voiculescu mai împroaşcă o dată cu noroi în memoria victimelor dictaturii comuniste | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2015 at 20:38

  […] În România nu va fi pace socială şi consens fără eliminarea foştilor securişti din viaţa pu… […]

 4. În România, Securitatea trăieşte prin posturile TV ale securistului Dan Voiculescu | A șaptea dimensiune says:

  august 10th, 2015 at 17:54

  […] În România nu va fi pace socială şi consens fără eliminarea foştilor securişti din viaţa pu… […]

 5. Cât de paralele cu profesia de jurnalist sunt tonomatele securistului Voiculescu | A șaptea dimensiune says:

  august 11th, 2015 at 7:57

  […] În România nu va fi pace socială şi consens fără eliminarea foştilor securişti din viaţa pu… […]

 6. Alte dezvăluiri de pe WikiLeaks | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 11th, 2015 at 12:19

  […] Importanti lideri liberali de dupa 1989 au fost turnatori la Securitate […]

 7. La Realitatea TV sunt elogiati fostii turnatori la Securitate | A șaptea dimensiune says:

  martie 25th, 2016 at 18:48

  […] Importanti lideri liberali de dupa 1989 au fost turnatori la Securitate […]

Adauga un comentariu