De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie

joi, octombrie 9, 2014 17:13
Posted in category Justitie, PeNaLii

C.P. TăriceanuFostul broker Cristian Sima a publicat încă o spovedanie, de această dată despre Afacerea Rompetrol. El dezvăluie de ce a fost condamnat Sorin Roşca Stănescu, care au fost dedesubturile afacerii puse la cale de Dinu Patriciu şi ce implicare au avut prezidenţiabilul Călin Popescu Tăriceanu şi miliardarul UDMR Verestoy Attila.

Afacerea Rompetrol

Nu cu mult timp inainte de listarea Rompetrol, m-am trezit in birou cu C.P. Tariceanu. Desi sotia mea era directoare generala la firma lui, Citroen-ATS, si desi lucrasem la Intervam, unde, in afara de Catarama, era si Tariceanu actionar, intilnirile mele cu politicianul liberal se puteau numara pe degetele de la o mina. Ca orice politician versat m-a luat prin invaluire. M-a intrebat cum merge bursa, economia si alte politeturi. Apoi, a dorit sa-si deschida un cont si a si transferat 2 miliarde de lei vechi.Cu citeva saptamini inainte de listare a venit sa-mi dea simultan, un ordin si un pont. Sa cumpar actiuni Rompetrol, pentru el de toti banii pe care ii avea la mine, ba chiar si de mai multi bani, si sa cumpar si pentru mine. Mi-a dat si pretul: 116 lei. Mi-a sugerat ca la sfirsitul zilei le vom vinde cu 480. Exact asa s-a petrecut in prima zi de tranzactionare Rompetrol. Trebuie sa va explic ca la BVB, decontarile se fac la trei zile de la data tranzactiei. Adica, cumperi azi si platesti peste trei zile. Daca insa le vinzi in aceeasi zi, nu mai ai nevoie de niciun ban, incasezi doar cistigul.Astazi, in urma scandalului Rompetrol, este nevoie sa dovedesti ca aveai banii necesari cumpararii, inainte de a incasa suma rezultata din vinzare. Dar si astazi e suficient ca firma de borkeraj sa aiba banii necesari sau ceilalti clienti sa ii aiba. Nu neaparat clientul care cumpara.

I-am explicat domnului Tariceanu ca a sti pretul de pornire si a sti si pina unde creste actiunea, se numeste inside trading si e ilegal. Mi-a replicat ca in Romania nu e prea bine specificat acest delict si ca nu e niciun risc.

I-am explicat domnului Tariceanu ca a sti pretul de pornire si a sti si pina unde creste actiunea, se numeste inside trading si e ilegal. Mi-a replicat ca in Romania nu e prea bine specificat acest delict si ca nu e niciun risc. Am refuzat sa-i fac tranzactia, si-a retras banii si a facut-o prin Eastern Securities, firma de brokeraj a lui Verestoy. Am interzis in firma sa se cumpere sau sa se vinda actiuni rompetrol, si bine am facut, pentru ca, atunci cind doamna Albu a venit in control, era disperata ca de la mine nu s-a lansat niciun ordin pe rompetrol timp de peste 5 ani de zile. Cred ca si astazi sunt singura firma de borkeraj care nu a participat la tortul Rompetrol. Patriciu a fost negru de suparare cind a aflat ca Tariceanu mi-a spus planul. Ii era frica sa nu-i stric jocurile, stiind ca dispuneam de mari lichiditati, de la clientii mei straini. I-am asugurat ca nu ma voi amesteca.

Patriciu nu i-a facut pe Tariceanu, Verestoy sau SRS sa cistige pentru ca era generos, ci pentru ca avea de platit anumite spagi de la preluarea Petromidia.

Esential e sa intelegeti ce s-a intimplat atunci. Patriciu a vindut sute de milioane de actiuni Rompetrol de la firma sa Vega si apoi a inceput sa cumpere pina cind au ajuns la 480 unde vega a cumparat totul inapoi. Patricu a vindut la 116 si a cumparat la 480. El a facut o pierdere intentionata, legala de fapt, prin care a platit tot ce datora la multa lume in modul cel mai elegant posibil. Patriciu nu i-a facut pe Tariceanu, Verestoy sau SRS sa cistige pentru ca era generos, ci pentru ca avea de platit anumite spagi de la preluarea Petromidia. Toata lumea a anchetat apoi pe cei care au cistigat, cind esential, era sa vezi cine a dorit sa piarda, si de ce? SRS plateste azi cu libertatea, pentru ca el a achizitionat si vindut actiuni in aceeasi zi, fara niciun ban, ceilalti macar au dovedit ca aveau ceva bani sa cumpere. Totul s-a facut cu directa cooperare a CNVM ului care ar fi trebuit sa supravegheze tranzactiile. Mai mult chiar, serverele de la BVB s-au blocat pentru ca volumul a fost prea mare pentru amarita noastra de bursa. Este ciudat ca azi, dintre toti speculantii cu actiuni rompetrol, doar SRS e arestat si mai ales, ca sefa CNVM ului, a primit doar pedeapsa cu suspendare. Cum nu ma pricep la justitie, nu vreau sa speculez pe acest subiect. Pierderea intentionata facuta de Vega pe actiunile Rompetrol, pierdere care e o evaziune fiscala clara ca ziua, nu a fost nici ea anchetata. Dupa acest episod, Patriciu obisnuia deseori sa manipuleze piata, pentru a ii face pe unii sau altii sa cistige, metoda mult mai intelegenta decit banii la punga ai lui Siveco, spalati cu tiganii din Sintesti.

Relatiile lui Dinescu cu Patriciu s-au cosmetizat dupa ce Patriciu i-a cumparat lui Mircea “Plai cu Boi” si “Aspirina Saracului” cu enorma suma de 1 mil de euro.

Dupa listarea de pomina la Rompetrol, prin 2005, a inceput ancheta si am fost invitat de Mircea Dinescu sa explic ce s-a intimplat, la emisiunea lui: Vorba lui Dinescu. Dinescu era spumos dar nu prea intelegea si nu m-a lasat prea mult sa vorbesc. Relatiile lui Dinescu cu Patriciu s-au cosmetizat dupa ce Patriciu i-a cumparat lui Mircea “Plai cu Boi” si “Aspirina Saracului” cu enorma suma de 1 mil de euro. Mircea, afacerist slab, nu a inteles, ca daca firma e a lui patriciu in majoritate si acesta a imprumutat firma cu 950000, asta nu inseamna ca Dinescu incaseaza ceva. Maxim a fost ca si restul de 50000 erau un cec de la o banca elvetiana, cec insa postdatat dupa mai multe luni. Dupa aceasta tranzactie, practic, relatiile au devenit neutre: Dinescu nu il mai critica si Patriciu isi vedea de afacerile lui.

Dosarul Rompetrol are insa un final mult mai interesant. Cum a vindut Patriciu o firma din antilele olandeze, si cum nu a platit niciun sfant la fisc, nici romanesc nici olandez. Ba mai mult, din ce a incasat, a reusit sa dea curat, lui Kulibayev, aproape 2 miliarde de dolari para-ndarat.Cum de stiu eu finalul? Simplu, din noroc. Para-ndaratul a venit la BSI Chiasso, iar directoarea si adjunctul erau atunci actionari WBS. Stiu ca sunteti deceptionati dar, in realitate, benzinaria lui conu’ Dinu nu s-a vindut nici macar cu un miliard.

Dar toate astea, intr-o alta spovedanie!

Tineti aproape!!!”

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

12 Responses to “De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie”

 1. De ce toti coruptii trebuie impuscati | A șaptea dimensiune says:

  februarie 4th, 2015 at 9:57

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 2. Liderii PNL, turnatori si colaboratori ai Securitatii comuniste | A șaptea dimensiune says:

  august 10th, 2015 at 15:29

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 3. Tariceanu, infractorul care vrea o Romanie corupta | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 8th, 2015 at 14:51

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 4. Tariceanu a incredintat unui SRL capusa petrolul si gazele Romaniei din Marea Neagra | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 22nd, 2015 at 17:50

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 5. Stenogramele PNL din 2012 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 19:17

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 6. Klaus Iohannis si-a tras consilier cercetat pentru santaj, instigare si complicitate la furt | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 19:55

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 7. Spagarul ordinar Chiuariu nu vrea sa-si dea demisia din Parlament | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 20:38

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 8. Alina Gorghiu, presedintele PNL, un fel de Ponta fara penis | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 20:59

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 9. Tariceanu, corigentul ajuns numarul 2 in Republica PeSeDista Romania | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2016 at 19:17

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 10. Fiul lui Iosif Boda, spagarul ce a obligat Romania sa importe vaccinuri | A șaptea dimensiune says:

  mai 16th, 2016 at 17:48

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 11. Cum au incercat guvernele Nastase si Tariceanu sa-i ucida pe romani cu iodul din sare si fierul din paine | A șaptea dimensiune says:

  mai 20th, 2016 at 16:23

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

 12. Inculpatul penal Viorel Ponta este in continuare parlamentar | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 6th, 2017 at 18:35

  […] De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie […]

Adauga un comentariu