Decembrie 2004: ultimul tun al guvernului Adrian Năstase

sâmbătă, august 12, 2023 12:53

Adrian Năstase şi Vladimir PutinÎntre momentul în care sunt scrise aceste rânduri şi cel în care sunt citite (între 28 decembrie 2004 şi momentul în care era citit articolul – n.m.) se poate să se fi produs ultimul tun al Guvernului Adrian Năstase condus de premierul Bejenariu. E vorba de ziua de marţi, 28 decembrie 2004, ca să fixăm tunul în timp.

Suma în discuţie este de 96 de milioane de dolari (la valoarea din 2004, mai mare decât cea de astăzi – n.m.) şi reprezintă banii necesari unui proiect desfăşurat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru informatizarea şcolilor din România. Idee foarte bună. Proiect lăudabil, rezolvare buclucaşă.

Asta pentru că tot proiectul a fost încredinţat unei firme apropiate de PSD şi Bittner. E vorba de firma SIVECO S.A., despre care nu veţi citi lucruri prea rele prin ziare, dimpotrivă, vă veţi putea delecta cu câteva articole publicitare foarte bine plătite.

Această firmă a avut, la venirea PSD la putere, adică în anul 2000, o cifră de afaceri de 2 milioane de dolari, pentru ca în anul 2003 să sară la peste 20 de milioane.

Clienţii babani sunt instituţii de stat. Casa Asigurărilor de Sănătate, dacă vreţi să ştiţi un nume. Acolo sunt banii dumneavoastră.

În ziua despre care vorbim, ultima de guvernare pesedistă, după toate calculele (parlamentare), se aştepta Scrisoarea de confort de la Ministerul Finanţelor, pentru a se putea porni afacerea.

Acest act venit dinspre ministerul lui Tănăsescu este ultimul pas, pentru că, de fapt, este vorba despre un proiect desfăşurat în leasing.

Dacă e adevărat că în astfel de contracte comisionul ar fi (neoficial, dar cash) în jur de zece procente, suma care ne iese – de fapt, le iese – ar fi cam de 10 milioane de dolari.

Frumoasă şi fructuoasă – pentru ei, nu pentru noi – ultima zi de guvernare pesedistă. („Academia Caţavencu”, nr. 681/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu