România reală în doze mici

joi, septembrie 13, 2012 10:48
Posted in category Educatie, Locale

Darabani, BotosaniNu știu de ce, dar am sentimentul că bătălia finală între România europeană și România creierelor spălate, de dictatura comunistă și tembeliziunile mogulilor, s-a amânat doar, odată cu revenirea Președintelui legitim al României la Cotroceni. Este un curs al istoriei care-l face scăpat pe un bufon precum Căcărău. Orice alt curs ar fi condus, mai devreme sau mai târziu, la sfârșitul tragic al acestui măscărici ordinar. Ceea ce se petrece în septembrie 2012 în România, prin ce se vede la tembeliziunile mogulilor, depășește orice imaginație. Violența cu care este atacată Uniunea Europeană amintește de discursurile pline de ură ale unor dictatori din Africa, cei care se voiau stăpânii absoluti peste un popor de sclavi. Nu numai că Ponta ‘Copy&Paste’ și ‘Căcărău’ Antonescu nu sunt întrebați despre ilegalitățile comise până acum, ci se continua atacul înverșunat al exponenților mafiei securisto-comuniste la adresa statului de drept, normelor democratice, Uniunii Europene. De ce fac asta? Argumentul demagogic și fals este că ‘poporul asta vrea’. Dar cine-i poporul ăsta? Păi, poporul este adunătură pestriță, din care cu greu poți alcătui ceva coerent. Pentru mine, poporul român este echivalent cu cei patru milioane, sau câți or fi, ce muncesc și produc ceva în această țară. Cei doua milioane de țigani nu reprezintă poporul român. Iar cei patru milioane de oameni nu au timp de mitinguri, de căscat gura la minciunile Antenei3 etc. Ei chiar muncesc și chiar țin în spate această țară. De ce nu sunt mai mulți? Ar fi mai mulți dacă în România securistului Felix ar veni investitorii străini. Iar aceștia nu prea vin într-o țară unde Ilici a adus minerii, iar peste tot se cer șpăgi. Iar ‘poporul’ mai înseamnă și cel din scurtele povestiri de mai jos. Sper să nu vă întoarcă stomacul pe dos reîntâlnirea cu ‘poporul român’.

Sat Tătărășeni, comuna Havîrna (sau Havârna), județ Botoșani, România, Europa (hă, hă, hă). Colhoznicul ratat merge la muncă, făcând ceea ce se pricepe. La un moment dat i se face foame. Normal că intră fără nici o jenă pe proprietatea altuia și ia prânzul. Ce lasă în urmă vedeți în imaginile de mai jos. Acesta-i poporul la care se referă Antena ‘Securistică’ 3?

Gunoaie aruncate

Gunoaie aruncate

Gunoaie aruncate

Și o poveste scurtă, publicată de Academia Cațavencu în 2010.

Nu mai mersesem de mult cu trenul, așa că nu mai avusesem contact cu noile generații de tineri români. Cele trei ore de călătorie, plus încă una de întârziere, oferite cu generozitate de CFR, mi-au dat ocazia de a studia în detaliu comportamentul băieților și fetelor de 16 – 17 ani plasați într-un context feroviar. Nici măcar unul dintre cei din vagonul meu nu și-a omorât timpul cu vreo carte, ca să nu mai vorbim de reviste. Practic, după cum am putut asculta fără prea mari eforturi, singura îndeletnicire de care pot să spun că au abuzat, a fost să schimbe, continuu, ‘ringtone’-urile la mobil, să vorbească la mobil, să dea ‘beep’, să verifice câte melodii au în telefon, să se uite unii la mobilele altora, să le dea mai tare sau mai încet, în funcție de cât de tare se băga altitudinea în urechile lor, să asculte muzică la ‘speaker’-ul telefonului și să-și facă poze, unii altora, cu mobilul. Mi-e tot mai clar că, în vreo zece ani, românii viitorului vor fi surzi de la ‘ringtone’-uri, chiori de la blitz-uri și fonturile mici, proști de la meniurile simple și chei de la radiații.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “România reală în doze mici”

 1. Andi Stan says:

  septembrie 30th, 2012 at 14:21

  revin cu concluzia mea. Noi toți suntem vinovați de acest derapaj de la adevăratele valori ale vieții dar mai cu seama si domnia dumneavoastra care sunteți cadru didactic și chiar unul foarte bun din cîte vă cunosc. este de competența dumneavoastra să porniți acestă revoluție a culturii la sate. as vrea sa va vad la fel de vehement si in comunitate nu numai pe net.

  respect.

 2. Comunismul rusesc a fost întotdeauna o mafie | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 18:56

  […] România reală în doze mici […]

 3. Cum sunt măcelăriți câinii în comuna ‘europeană’ Havîrna | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2015 at 10:17

  […] România reală în doze mici […]

 4. Izolați de 10 zile | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2015 at 10:22

  […] România reală în doze mici […]

 5. Nostalgia ucide România | A șaptea dimensiune says:

  august 19th, 2015 at 19:34

  […] România reală în doze mici […]

 6. Agresiunea USL-iștilor criminali împotriva populației României | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 19th, 2015 at 12:53

  […] România reală în doze mici […]

 7. Noutăți din mediul online | A șaptea dimensiune says:

  iulie 8th, 2016 at 15:57

  […] România reală în doze mici […]

Adauga un comentariu