Din nou despre playere video

joi, mai 19, 2011 13:00
Posted in category IT

Player videoFlorin Iaru, scriitor şi jurnalist, este un tip care se pricepe la calculatoare. Avea o rubrică în “Academia Caţavencu” în care prezenta, pentru muritorii de rând, diverse soft-uri open source. Într-un articol scrie despre playerele video. Sunt păreri interesante, de care, poate, ar trebui să ţinem cont atunci când alegem să folosim un anumit player video. Iată, mai jos, ceea ce pare mai important, pentru cei mai puţin avizaţi, din materialul scris de domnul Florin Iaru.

A recomandat de multe ori VLC-ul, cu acesta putând vedea: avi, divx, mkv, mp4, MOD,wmv, flv, filme online şi DVD-uri, indiferent dacă-s legale sau piratate. Sistemul de operare Mac OS X are, de la mama lui, QuickTime şi DVDPlayer, numai că ultimul refuză să citească o anumită categorie de filme sau tuşeşte la câteva fişiere.

VLC-ului i se poate reproşa redarea cu probleme a filmelor în format mkv şi, în cazul unei subtitrări decalate, comenzile sunt în milisecunde şi îţi dau ceva bătăi de cap. Un player cu o intefaţă simplă, comenzi la discreţie este MPlayer Extended. Are şi acesta câteva probleme: se încarcă greu filmul, sunt probleme cu subtitrările, nu rulează filme HD, mănâncă procesor pe pâine. Tot pentru Mac OS X este Movist, un produs italian la care proiectarea filmelor HD merge ca unsă, iar subtitlurile se pot dresa perfect. Are şi acesta o problemă: nu rulează DVD-uri. Şi ar mai fi Perian cu următoarele trăsături:

  • File formats: AVI, DIVX, FLV, MKV, GVI, VP6, and VFW
  • Video types: MS-MPEG4 v1 & v2, DivX, 3ivx, H.264, Sorenson H.263, FLV/Sorenson Spark, FSV1, VP6, H263i, VP3, HuffYUV, FFVHuff, MPEG1 & MPEG2 Video, Fraps, Snow, NuppelVideo, Techsmith Screen Capture, DosBox Capture
  • Audio types: Windows Media Audio v1 & v2, Flash ADPCM, Xiph Vorbis (in Matroska), and MPEG Layer I & II Audio, True Audio, DTS Coherent Acoustics, Nellymoser ASAO
  • AVI support for AAC, AC3 Audio, H.264, MPEG4, VBR MP3 and more
  • Subtitle support for SSA/ASS, SRT, SAMI
  • Nimic despre problemele sale. Oare are aşa ceva?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Din nou despre playere video”

  1. 10 caracteristici utile pentru VLC says:

    septembrie 8th, 2014 at 17:43

    […] Din nou despre playere video […]

  2. Cum obținem o adresă temporară de e-mail | A șaptea dimensiune says:

    august 12th, 2016 at 14:10

    […] Din nou despre playere video […]

  3. Cum putem downloada şi vizualiza offline un întreg site | A șaptea dimensiune says:

    august 12th, 2016 at 14:30

    […] Din nou despre playere video […]

  4. Trucuri ale motorului de căutare Google | A șaptea dimensiune says:

    august 12th, 2016 at 15:13

    […] Din nou despre playere video […]

  5. Cum putem avea propriul font în computer | A șaptea dimensiune says:

    august 12th, 2016 at 15:27

    […] Din nou despre playere video […]

Adauga un comentariu