Un asteroid cu diametrul de peste 140 de metri va lovi Terra in 2040

miercuri, februarie 29, 2012 12:19
Posted in category Mass-media

AsteroidChiar dacă ‘adevăratele’ ştiri sunt la zero_TV, (i)Realitatea_TV şi Antena_3_Felix, iată mai jos două ştiri care, dacă se confirmă, ne-ar face să plonjăm într-o altă lume peste câteva zeci de ani. Până atunci rămânem în România lui Vanghelie, cel care va obţine un nou mandat în sectorul 5, la umbra trandafirilor pesedişti, doar România nu-i Polonia, acolo unde două partide de centru dreapta fac legea şi legile. În ţara asistaţilor sociali, mulţi dintre ei buni de muncă, circul şi pâinea sunt suficiente. Dar iată cele două ştiri.

Specialistii NASA au calculat data la care un asteroid va lovi Terra. ONU dezbate devierea sa

Specialistii Agentiei Spatiale Americane NASA au anuntat ca au detectat un asteroid a carui traiectorie are foarte mari sanse sa se intersecteze cu cea a Pamantului.

Are peste 140 de metri in diametru si exista o probabilitate de 1 la 650 sa se ciocneasca cu Terra. Posibilitatea este foarte mare si s-ar putea schimba in timp, spun specialistii NASA, care au calculat data exacta la care s-ar putea produce impactul. Aceasta este 5 februarie 2040.

Mai avem asadar 30 de ani in care sa gasim metode prin care sa deviem de la traseu acest obiect spatial amenintator.

Asteroidul a fost detectat anul trecut (2011) si a fost numit „2011 AG5”. Prezenta sa i-a facut pe expertii ONU sa se reuneasca si sa caute solutii de evitare a unei eventuale catastrofe pentru omenire, scrie DailyMail.

Asteroidul care a dus la moarte dinozaurilor, acum 65 de milioane de ani, avea un diametru de 14 kilometri, pe cand acesta are doar 140 de metri. Daca va cadea pe un oras, il va distruge cu siguranta, insa rasa numana nu va fi „stearsa” de pe suprafata Terrei.

In 2023, asteroidul va putea fi observat mult mai bine, deoarece va trece foarte aproape de noi, la 3 milioane de kilometri.

Cercetatorii incearca sa gaseasca modalitati ca sa evite un eventual impact cu un corp ceresc.

O explozie nucleara, schimbarea caii orbitale a asteroizilor sau o coliziune cu o racheta sunt cateva solutii. Pentru a le analiza mai bine, NASA are de gand sa ajunga pe un asteroid in 2025, cand va relua misiunile umane. Nu exista insa motive de ingrijorare in acest moment. In apropierea noastra sunt extrem de putini asteroizi care ar putea sa ne puna probleme. Iar urmatorul se va apropia abia peste cateva sute de ani.

In schimb, cei mici sunt mai greu de localizat. Specialistii stiu doar ca sunt in jur de 15.000. Dar nu si unde se gasesc cu precizie acestia.

Vor afla probabil raspunsurile de la telescopul Webb, care va orbita la un milion si jumatate de km distanta de Terra.

Misiunea Webb va fi lansata abia in 2018. A depasit deja termenul, cat si bugetul, ajungand sa coste 8,8 miliarde de dolari, cu 6 miliarde si jumatate mai mult decat pretul estimativ.

Descoperirea care schimba 2.000 de ani de Crestinism. „Iisus nu a INVIAT”

Arheologii au descoperit la Ierusalim un mormant din secolul I d.Ch. Acesta adaposteste un osuar cu o inscriptie care sugereaza ca acolo este posibil sa fi fost ingropat Iisus.

Mormantul cuprinde mai multe osuare, pe care arheologii le-au cercetat cu ajutorul unui robotel care a patruns in mormant.

Pe capacul unui osuar scrie in limba greaca: “Divine Iehova, trezeste-te!” Alaturi sunt alte inscriptii si desene specifice primilor crestini.

Cavoul se afla foarte aproape de altul, descoperit in anul 1980, care a starnit atunci o mare controversa, pentru ca arheologii afirmau ca acolo au fost ingropata familia lui Iisus, dar aceasta varianta nu este unamim acceptata de istorici si teologi.

Noul mormant atribuit lui Iisus a fost gasit in anul 2010, dar abia acum autorii descoperirii, James Tabor si Simcha Jacobovici, au decis sa vorbeasca despre aceste subiect.

Acest cavou sustine si ipoteza lansata in 1980, potrivit careia Iisus si familia lui sunt ingropati in aceasta zona.

Ambele cavouri ar fi apartinut lui Iosif din Arimateea, care, dupa cum spun si Scripturile, l-a ingropat pe Mantuitor in mormantul sau. Daca intr-adevar asa s-au petrecut lucrurile, Iisus nu a inviat, cum cred crestinii, ci a ramas in cavou si a putrezit ca orice om, afirma arheologii.

Pe capacul osuarului, alaturi de inscriptia in limba greaca, este desenat un peste care tine ceva in gura, aluzie la povestea lui Iona, imagine folosita de primii crestini ca simbol al credintei lor in invierea lui Mesia.

Acest detaliu dovedeste ca in acel cavou au fost ingropati crestini, nu iudei, pentru ca religia acestora interzice desenarea oamenilor sau animalelor.

Acestea sunt cele mai vechi dovezi arheologice ale existentei crestinilor, datand din perioada anterioara anului 70 d.Ch., cand Ierusalimul a fost distrus de romani.

Alti arheologi contesta insa declaratiile celor doi, sustinand ca este imposibil sa se fi pastrat asemenea dovezi dintr-o perioada atat de veche.

Aceste informatii fac parte din cartea intituala “Descoperirea lui Iisus: o noua descoperire arheologica arata adevarul despre nasterea crestinimsului”.

Filmul documentar, bazat pe aceasta carte, va fi difuzat de Discovey Channel in primavara acestui an, anunta Daily Mail.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu