File din trecutul plin de corupţie şi jafuri al PSD = ciuma roşie (episodul 9)

duminică, iulie 17, 2022 9:58

Mafiotul Nastase AdrianDespre dictatorul României din perioada 2001-2004, puşcăriaşul Adrian Năstase, autorul feudalizării României, prin crearea baronilor locali PSD, adevăraţi satrapi în judeţele pe care le stăpâneau.

Adrian Năstase şi-a făcut drum privat de vânătoare cu banii publici ai Regiei Romsilva

Semnalul şi verificarea

Mai mulţi alpinişti şi salvamontişti care au urcat în munţii Făgăraş ne-au semnalat că se lucrează (în 2004 – n.m.) de zor la un drum de vânătoare, pentru accesul maşinilor 4×4, derivat din Transfăgărăşan. Pe 17 septembrie 2004, brigada mobilă a „Academiei Caţavencu” a intrat în dispozitiv, luptând trei zile cu ploaia şi ceaţa, pentru a vedea lucrarea la faţa locului.

Drumul Năstase (DN 1) o ia discret la dreapta din Transfăgărăşan, pe la cota 1.700 m, la aproximativ un kilometru de la Cabana Capra, înspre Tunelul Paltinului. Se înscrie pe valea Izvorul Fundul Caprei, pe traseul turistic marcat cu triunghi galben, ce atinge creasta în Fereastra Zmeilor, printre Muntele Piciorul Caprei şi Vârfurile Buda şi Arpaşul Mic.

Are circa 4 kilometri şi a fost terminat parţial, pe 16 septembrie 2004, de societatea constructoare RMR, din Curtea de Argeş. Societatea este specializată în reparaţii, modernizări şi retehnologizări în domeniul construcţiei de drumuri şi poduri, regularizări şi corecţii de torenţi.

Pentru că ridică mari probleme tehnice din cauza pantei de pe pragul căldării glaciare inferioare a Fundului Caprei, ultimii 200 de metri aşteaptă să fie terminaţi în zilele următoare (în septembrie 2004 – n.m.), cu autogrevere.

Atât cât a fost făcut, drumul străluceşte în toată splendoarea lui, aşteptându-şi clienţii: pe Năstase şi Mitrea, doi vânători de spaima cărora tremură toţi directorii Secţiei Naţionale de Drumuri Argeş şi toate marmotele şi caprele negre din Făgăraş.

Infirmări şi confirmări

Am discutat cu Ion Bolovan, directorul Direcţiei Silvice Piteşti (din 2004 – n.m.), care ne-a confirmat că drumul este făcut de Romsilva-Argeş. Că preţul este de 500 de milioane de lei (vechi, la valoarea din 2004 – n.m.). Pentru că suma ni s-a părut indecent de mică, am ridicat discuţia la nivelul specialiştilor, care ne-au asigurat că un kilometru de drum în zona golului alpin atinge costuri de 6 miliarde de lei (vechi, la valoarea din 2004; în regimul mafiotului Adrian Năstase, devenea axiomă afirmaţia „Minciuna este sufletul nepieritor al comunismului” – n.m.).

Şi realitatea o confirmă: drenaje sofisticate, betoane din ciment Portland compozit pentru sumedenia de podeţe făcute peste torenţii de pantă. Drumul este pavat cu dolomit şi şisturi, extrase din galeriile de foraj ale fostei Întreprinderi de Prospecţiuni Geologice, săpate la poala muntelui Piscul Negru şi netezite cu grijă de armata de compresoare ale societăţii RMR.

Directorul Bolovan a precizat că drumul este de utilitate publică, în domeniul vânătorii de capră neagră, pentru cetăţenii români şi străini. În schimb, n-a suflat o vorbă despre faptul că el este făcut, exclusiv, pentru uzul lui Adrian Năstase şi al noii nomenclaturi de partid (PSD – n.m.) şi de stat, cocoţată din mitocănia Tărtăşeştilor pe cele mai înalte culmi ale nesimţirii boieriei balcanice.

Carnasieri de profesie

Vineri, 17 octombrie 2003, Gheorghe Badea, directorul general al Secţiei de Drumuri Naţionale Piteşti, a fost demis de ministrul Mitrea din cauza unei avalanşe produse pe Transfăgărăşan, în porţiunea alpină a drumului. Avalanşa l-a suprins pe Mitrea în timp ce era la vânătoare, împreună cu Năstase, pe Izvorul Fundul Caprei, unde se face acum (în 2004 – n.m.) drumul lor personal. Aici au împuşcat o capră neagră şi câteva marmote.

După vânătoare, au intenţionat să treacă în judeţul Sibiu, prin Tunelul Paltinului, când s-au trezit cu drumul blocat. Deşi, oficial, Transfăgărăşanul s-a închis anul trecut (în 2003 – n.m.) pe 1 octombrie, Mitrea s-a făcut că plouă şi l-a demis pe Badea din funcţia de director general, înlocuindu-l cu Corneliu Moldovan, fostul director adjunct.

În motivaţie nu se specifică faptul că Transfăgărăşanul era totuşi închis. Pentru că referinţele lui Badea la Agenţia Naţională a Drumurilor sunt excepţionale, Mitrea a fost nevoit să-l menţină în funcţia de adjunct, deşi iniţial voia să-l dea afară.

Lege şi fărădelege

Sezonul de vânătoare de capre negre începe la 15 septembrie şi se termină pe 15 decembrie. Sectorul din Izvorul Fundul Caprei aparţine Fondului de vânătoare Vidraru-Cumpăna. Tariful maxim al unui trofeu de peste 110 puncte CIC este de 2.800 de euro. Efectivele de capră neagră pe anul în curs (2004 – n.m.), ale judeţului Argeş, 2022 de exemplare. Cota de recoltă aprobată pe 2004, pentru Argeş, este de 42 de masculi şi 43 de femele, la vânătorii români, şi de 82 de exemplare la străini.

Interesant este că din cei 8 gestionari ai fondurilor de vânătoare ale judeţului Argeş, Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva are alocată o cotă de 22 de masculi şi 21 de femele de capră neagră. Şi mai interesant e că Năstase, care este membru al unei asociaţii de vânători sportivi din judeţul Mureş, nu şi-a plătit cotizaţia niciodată şi cu atât mai puţin taxele sau penalizările.

Care penalizări se dau, conform Legii 103/1996 a fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului, art. 33, lit. g, „pentru vânătoare cerbilor, căpriorilor şi caprelor negre la hrănitori, la sărării, la goană sau la câini gonitori”. Or, deasupra drumului privat al lui Adrian Năstase, pe versantul drept, este instalată o sărăriţă, de care atârnă viaţa şi mai ales moartea vânatului.

Sancţiuni şi pedepse

În cazul încălcării grave a legii, pentru urmărirea vânatului şi exercitarea vânătorii din autovehicule, se poate merge până la confiscarea bunurilor care au servit la săvârşirea infracţiunii, sau suspendarea permisului de vânătoare.

Or, în dreapta drumului apare o trenă de grohotiş de pantă. Pe care s-a prăsit o colonie de marmote alpine. Cea mai apropiată vizuină este la cinci metri de drum, sub o stâncă mare. În ea mai trăieşte un mascul de circa 50 cm, care va fi primul sacrificat. Brigada mobilă a numărat 5 exemplare în această nouă colonie, care n-a fost evidenţiată în nici un studiu, inclusiv un pui de un an, lingând ceea ce a mai rămas dintr-un drob de sare pus pe sărăriţă.

Directorul Bolovan a specificat că aici nu se vânează marmote. Legea firii ne garantează că, odată ce Năstase şi-a făcut drum pentru 4×4 şi nu este în stare să urce nici măcar o pantă de 10 metri pe jos, n-o fi atât de tembel încât să nu vâneze din maşină.

Legea organică menţionează marmota printre speciile de interes vânătoresc, strict protejate, dar n-a stabilit niciodată nici o recoltă pentru acest exemplar.

Braconaj şi recidivă

Efectivele oficiale ale marmotei sunt false, tocmai pentru a o scoate încă o dată în afara legii şi a o da pe mâna legii lui Năstase. Cotele oficiale (din 2004 – n.m.) au reţinut cifra de 50 de exemplare, în Valea Arpăşelului, unde marmota a fost repopulată în 1973 şi adusă din Alpii italieni.

Năstase s-a lăudat într-un interviu recent (din 2004 – n.m.) că deţine trofee şi din aceste rozător rarissim, care s-a răspândit inclusiv pe versantul sudic al Făgăraşului. Drumul de vânătoare al lui Năstase este despărţit de cel al lui Ceauşescu, prin cea mai sălbatică custură din Făgăraş, Creasta Arpăşelului.

Ceauşescu vâna pe partea vestică a Văii Arpăşelului, unde o armată de hăitaşi îi împingea caprele negre în bătaia armei, pe Şaua Netedului, unde îl lăsa elicopterul. Năstase vânează marmote, faţă în faţă cu Ceauşescu, pe Izvorul Fundul Caprei, din autoturismul de teren.

Dacă, Doamne fereşte, Năstase va ajunge preşedinte, atunci va prelua toate obiceiurile lui Ceauşescu, inclusiv vânătoarea cu elicopterul, şi va abandona drumul pe care se câcâie să-l termine acum (în 2004 – n.m.) Romsilva, pe banii contribuabililor. („Academia Caţavencu”, nr. 668/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu