Marea Franţă şi ‘pubela’ Bucureşti

luni, septembrie 12, 2011 17:38
Posted in category Mass-media

Ferentari 2017De la I.L. Caragiale ştim că românul are ‘mici’ defecte. Între timp aceste defecte au crescut, s-au maturizat şi sunt exportate, fară viză, în Occidentul ‘decadent’. Reacţia unor românaşi la gluma franceză televizată, în care eram etichetaţi nu tocmai plăcut, dovedeşte că Farfuridi şi Brânzovenescu sunt mai actuali ca niciodată. Dar haideţi s-o luăm raţional.

Francezul obişnuit nu întâlneşte, în viaţa de zi cu zi, elita românească, nici măcar pe incultul Becali, care locuieşte într-un hotel de cinci stele, atunci când merge în Franţa. Francezul obişnuit întâlneşte ţigani de naţionalitate română, care cerşesc, caută prin gunoaie, sunt plini de păduchi, unii dintre ei, sunt murdari şi restul. Ei vin dintr-o ţară care, în ochii francezilor, produce astfel de specimene. Înainte de a ne indigna, haideti să vedem cum stăm la capitolul ‘igienă’. Gasim în România minim 1.000.000 de ţigani care trăiesc într-o mizerie cruntă? Găsim. Găsim în România 40% populaţie rurală, adică aproximativ 9.000.000 (40% din 22.000.000), din care minim 60% nu au duşul zilnic al francezilor? Găsim. Şi mai ies 5.000.000. Găsim cartiere în România, precum Ferentariul, în care populaţia o duce ca vai de capul ei, cu o igienă precară? Găsim. Ies şi de aici vreo trei milioane. Dacă adunăm toate aceste cifre, vom avea imaginea corectă.

De ce în dictatura comunistă francezii nu ne etichetau ‘ţigani’? Deoarece din lagărul comunist nu se putea ieşi, iar francezul de rând nu întâlnea ţigani cerşetori de naţionalitate română. Cui se adresează acel post de televiziune? Francezului obişnuit, cel care nu stă să admire operele lui Brîncuşi sau să citească ce a scris Emil Cioran. Şi chiar dacă ar fi francezi care ştiu că Eugen Ionescu s-a născut în România (dar este considerat scriitor francez), pe aceştia tot ţiganii şi hoţii de buzunare din România îi deranjează. Printre reacţiile ciudate a fost şi aceea a lui Crin Antonescu. Acesta, la un moment dat, afirmă ceva de genul ‘Statul francez este vinovat fiind vorba de un post public de televiziune’ (citat aproximativ). Ceea ce nu ştie aliatul securistului Dan Voiculescu este faptul că cenzura a dispărut de mult în Franţa şi nu poţi suna de la ministerul francez nu-ştiu-care pentru a indica ce emisiune intră pe post. Crin, cel cretin (îmi place rima), s-a înroşit deja de la comunismul aliaţilor conservatori. Francezi, pubela Bucuresti va salută. Français, aimerait ben Bucarest.

Salutul romanesc (va mai amintiti?)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Marea Franţă şi ‘pubela’ Bucureşti”

 1. Playere media Blu-ray pentru Windows | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 28th, 2014 at 13:55

  […] Marea Franţă şi ‘pubela’ Bucureşti […]

 2. Continuă imbecilizarea României de către OTV | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 28th, 2014 at 14:51

  […] Marea Franţă şi ‘pubela’ Bucureşti […]

 3. Călăii românilor în dictatura comunistă prezenţi non-stop la tembelizor | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 17:32

  […] Marea Franţă şi ‘pubela’ Bucureşti […]

 4. Realitatea TV şi limba română | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 13:12

  […] Marea Franţă şi ‘pubela’ Bucureşti […]

 5. Televiziunea teroriștilor arabi ne dă lecții de civilizație | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 13:18

  […] Marea Franţă şi ‘pubela’ Bucureşti […]

 6. Un asteroid cu diametrul de peste 140 de metri va lovi Terra in 2040 | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 20th, 2016 at 19:16

  […] Marea Franţă şi ‘pubela’ Bucureşti […]

Adauga un comentariu