Niciun dictator nu dă drepturi la popor

luni, august 1, 2022 8:26

Adrian Nastase si Vladimir PutinCum se reflecta Ceauşescu în oglinda ideologică a lui Adrian Năstase

Dacă Ceauşescu ar fi fost faraon şi ar fi fost înmormântat, conform obiceiului faraonesc, împreună cu caii şi cu lingăii, societatea de acum ar fi fost mai uscată, mai curată.

Unul dintre cei luaţi de val, călare pe cal, ar fi fost Năstase. Adrian Năstase nu ştiu câte case. Care, exact în septembrie 1989, publica, în Revista română de Studii Internaţionale (anul XXIII, septembrie-octombrie), un articol-studiu intitulat „Suveranitatea şi drepturile omului”, două subiecte dragi dictatorului de atunci (Nicolae Ceauşescu – n.m.), primul, ca sarea-n bucate, al doilea, ca sarea-n ochi.

„Aşa cum arăta tovarăşul Nicolae Ceauşescu, „trebuie să se pornească în toate împrejurările de la adevărul că principiul suveranităţii este universal valabil şi acelaşi pentru toate statele, indiferent de mărime sau de orânduire socială, că el nu poate fi conceput decât într-un singur sens şi în niciun caz nu poate fi aplicat sau interpretat în mod diferit faţă de o ţară sau alta”” – zice Adrian Năstase, citând Geniul Carpaţilor, cu două-trei luni înainte de a-şi pierde Ceauşescu suveranitatea fugind de pe CC (Comitetul Central – n.m.).

Cât priveşte drepturile omului, ia să vedeţi ce scrie Adrian Năstase cu mânuţa lui:

„… drepturile omului reprezintă drepturi cu conţinut variabil, conţinutul lui concret definindu-se în spaţiul naţional în funcţie de matricea elementelor obiective date (nivel de dezvoltare economico-socială, resurse materiale, structuri politice) şi de cea a elementelor subiective (tradiţii, valori, modele de dezvoltare etc.).”

Pentru cei care nu aţi citit cu atenţie până acum, rezumăm: Adrian Năstase susţine că suveranitatea e sfântă (mai vorbeşte în articol şi de neamestecul în treburile interne) şi, pe de altă parte, că drepturile omului, hm, nu sunt universale, bla-bla, ba că matricea, ba că tradiţiile, ba ca subiectivitatea.

Aşa credea Ceauşescu, din moment ce-şi lua dreptul de a ne lua toate drepturile. („Academia Caţavencu”, nr.669/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu