Poliţia în alertă, Ministerul Transporturilor în pierdere
sâmbătă, mai 2, 2020 20:21Totul a început aşa: Popeică Gheorghe, poliţistul, se plimba nestingherit cu maşina pe DN 7, când o stâncă s-a desprins de sus şi l-a pocnit în cap. Cât ghinion poate avea un om? Înainte să vă apuce mila, eu vă spun că o dată cu bolovanul l-a lovit şi norocul.
Popeică a dat în judecată (în 2004 – n.m.) Direcţia de Drumuri şi Poduri Craiova, cerând daune morale şi materiale. Aşa că printr-o sentinţă a Curţii de Apel Piteşti, cei de la Drumuri se văd obligaţi să plătească despăgubiri de 500 de milioane (lei vechi – n.m.).
Dar să vedem cine era director la Craiova, cu alte cuvinte pârâtul – nimeni altul decât Petre Ciobotea, naşul de cununie al lui Miron Mitrea şi cel care acum (în luna mai 2004 – n.m.) este judecat de PNA (predecesorul DNA – n.m.) pentru luare de mită.
Văzând că nu-şi primeşte banii şi simţindu-se în drepturi, poliţistul, cu ajutorul executorului judecătoresc de la Brezoi, pune sechestru pe districtul Vidra. Acesta era dat în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Vâlcea, fiind în proprietatea Ministerului Transporturilor.
Cu toate că banii au fost viraţi într-un final în contul împricinatului, sechestrul a continuat, imobilele fiind scoase la licitaţie şi vândute pe o sumă derizorie. De remarcat este că evaluarea bunurilor a fost făcută de însuşi Popeică Gheorghe fără o expertiză şi fără acordul SND-ului.
Şi asta n-ar fi nimic dacă n-am pune la socoteală faptul că nu poţi scoate la licitaţie sau înstrăina un bun public. Cei care au câştigat aşa-zisa licitaţie se lăudau de ceva vreme că, orice s-ar face, clădirile sunt ale lor. Ştiau ei de ce. Poliţistul are pile, ba la judecătorie, ba la presa locală.
Şi totul a mers strună. Acest lucru a ajuns şi la urechile ministrului, care s-a mulţumit să trimită o înştiinţare Judecătoriei Vâlcea – că, vezi Doamne, ce eroare judiciară! De ce atâta tăcere, vă dezvăluim în alt material. (“Academia Caţavencu”, nr. 647/2004)
