Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României

duminică, iulie 22, 2012 12:23

USLCOMPLOT
Un mason rus, fost consilier al lui Putin şi al lui Voronin, implicat în suspendarea lui Băsescu

Cunoscutul ziarist român Robert Turcescu a prezentat la postul B1 TV şi pe blogul său, un document care are legătură cu prezența în România în luna iunie a lui Alexander Kondyakov, membru al Marii Loji Masonice Ruse, director executiv al unui centru de analiză politică din Moscova dar şi consilier al Kremlinului şi al expreședintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

Suspendarea președintelui României Traian Băsescu poate avea și alte substraturi în afară de cel politic, invocat de liderii USL, care consideră că acesta nu a cârmuit cum se cuvine ţara în perioadă de criză. Astfel, Robert Turcescu a prezentat joi în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, difuzată de B1 TV, un document care scoate la iveală unele informații importante, care ar putea avea legătură cu suspendarea șefului statului român.

Astfel o firmă din România, Unio SA solicita aprobarea unei vize de România în perioada 25 mai – 25 iunie 2012 pe numele lui Alexander Kondyakov de la International Consulting Corporation Rusia. Motivul invocat este înfiinţarea unei societăţi comerciale mixte.

Ţinând cont de faptul că Alexander Kondyakov s-a aflat în România şi în aprilie 2007 în ajunul precedentului referendum prin care se încerca demiterea lui Traian Băsescu, actuala vizită a acestuia ar avea legătură directă cu referendumul din 29 iulie 2012, a constat Robert Turcescu, care a publicat mai multe materiale pe blogul său.

De notat că în 2007, evz.ro, dezvăluia că Alexander Kondyakov, s-a întâlnit, la București, cu premierul de atunci Călin Popescu-Tăriceanu, cu senatorul PNL Radu Stroe și cu Cozmin Guşă, liderul PIN.

Potrivit acestora, unul dintre obiectivele vizitei lui Kondyakov a fost negocierea unei deplasăari oficiale a premierului Tăriceanu la Moscova. Discuția a avut loc fix cu o săptămână înainte de suspendarea președintelui Băsescu în aprilie 2007.

Mason, consilier, KGB-ist

Cozmin Gușă, care a fost şi consilierul lui prim-vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Moldova Vlad Plahotniuc, a recunoscut la postul B1 TV că îl cunoaște pe Alexander Kondyakov, dar că nu a mai vorbit cu el din 2010. De asemenea, acesta a arătat că l-a cunoscut mai bine pe acesta în timp ce Mihail Casianov era primul ministru al Rusiei. Între timp, acesta a cochetat cu formarea unui partid împotriva lui Putin. „Acela a fost și momentul în care rolul lui Kondyakov pe culoarele Kremlinului s-a diminuat. El este în continuare un om foarte bine conectat în Rusia, datorită poziției pe care a avut-o, de secretar general al Marii Loji Masonice din Rusia şi de aici legăturile cu România și masonii români”, a declarat Cozmin Gușă.
Pe lângă centrul de analiză politică Novocom, de la Moscova, Kondyakov mai are o firmă cu același profil, New Communications, cu sediul la New York.

Din datele făcute publice aflăm despre Kondyakov că a lucrat în epoca sovietică în cadrul agenţiei de presă a URSS TASS. la începutul anilor 90 a devenit consultant politic.

Numele lui Alexandr Kondiakov apare pe internet ca director executiv al NOVOCOM, un centru de analiză politică din Moscova care asigură diferitor organizaţii politice, dar şi Guvernului Rusiei şi Preşedintelui Putin consultanţă în domeniul informaţiilor.
El este totodată membru al mişcării ruse „Liderii viitori ai noului mileniu” şi al Marii Loji Masonice Ruse.
Conform unei prezentări de pe site-ul Centrului European de Studii Politice, Kondyakov a fost şi consultant al expreşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

În anul 2009, Kondyakov şi partenerii săi de la Centrul Novocom au fost implicaţi în campaniile electorale din Republica Moldova, dar nu anunţă pe pagina WEB pentru care forţă politică.

Sursa

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României”

 1. USL-ul vrea reîntoarcerea României în colhozul rusesc | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2014 at 14:04

  […] Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României […]

 2. Maşina USL-istă de propagandă | A șaptea dimensiune says:

  martie 29th, 2015 at 13:05

  […] Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României […]

 3. Eugen Istodor, imbecilul de la revista (i)morală ‘Cațavencii’ | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 18th, 2015 at 16:13

  […] Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României […]

 4. Vrem o Românie europeană, nu una rusificată | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 18th, 2015 at 16:17

  […] Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României […]

 5. Petiție pentru demisia guvernului Ponta | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 18th, 2015 at 16:33

  […] Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României […]

 6. Abramburica și dictatura USL | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 18th, 2015 at 16:45

  […] Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României […]

 7. Partidul-mamut și riscul dictaturii | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 19th, 2015 at 18:14

  […] Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României […]

 8. Iunie 1990: O pustoaica inocenta macelarita de mineri | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 9th, 2016 at 21:54

  […] Prin intermediul USL-ului, ruşii încearcă destabilizarea României […]

Adauga un comentariu