PSD + PNL = love(le) încă de la începuturile democraţiei KGB-isto-iliesciene (II)

sâmbătă, decembrie 3, 2022 7:30
Posted in category PeNaLii

REZIST versus PSDBraşovul, mica Sicilie

Famiglia braşoveană s-a constituit (imediat după decembrie 1989 – n.m.) fără prejudecăţi în privinţa apartenenţei politice. Originea fesenistă îndemna la reunire, iar poftele strigau a fi îndeplinite.

Eheeei, vremuri trecute, despre care cei mai de seamă membri povestesc acum cu duioşie. Sunt doar patru. Preşedintele PSD (din 2004 – n.m.), Costică „Naşu” Niţă, stă în capul mesei, avându-l de-a stânga pe preşedintele PD (Partidul Democrat, ulterior PDL, astăzi în inclus în PNL – n.m.) şi primar al Braşovului (în 2004 – n.m.), Georgică „Fisură Anală” Scripcaru (nume de cod căpătat în urma unei farse, pe radio, când şi-a dat cu părerea despre „fisurile anale” din conductele oraşului).

De cealaltă parte sunt Paul „Panou” Gonţea, om de vază în PD, şi Bebe „Laser” Căncescu, preşedintele liberal de la Consiliul Judeţean.

„Naşu” Niţă: „Georgică, ce ţi-am spus în 2001, când te-ai întors din ApR (Alianţa pentru România, partiduleţ fantomă înfiinţat de fostul comunist şi turnător la Securitate Teodor Meleşcanu – n.m.) la PD? De ce să ne certăm? Hai să ne avem ca fraţii în Consiliul Local că e loc pentru toţi. De atunci şi până astăzi ai văzut că putem vota împreună pentru binele nostru.

Ai început mandatul ca viceprimar, bucuros că ai un salariu, şi l-ai terminat cu 500.000 de euro în cont, că te-am sprijinit să vinzi cauciucuri la troleibuzele cu care circulă fraierii ăştia.

Te-am susţinut să ieşi primar, că nu degeaba controlez Transilvania Expres, care-mi face acum (în noiembrie 2004 – n.m.) campanie, şi deţin rahatul ăla de fiţuică, Obiectiv. Prietenul meu Ori Zinger, de la Atlanta House, ţi-a vărsat zeci de mii de euro în campanie.

Pentru tine, Gonţea, să nu uiţi, oamenii mei din Consiliul Local au votat să-ţi acorde gratuit 38 de amplasamente pentru panouri publicitare. Îţi intră în buzunare, aşa, că eşti tu băiat fain, 200.000 de euro pe an, iar în cinci ani, cât timp le ai pe moca, cât face?

Şi, Paulică, ţii tu minte cum pesediştii mei din consiliu au votat ca tu cu amicul pedist Grigorescu să vă transformaţi terenurile din păşuni în construibile? Le-a crescut valoarea de 10 ori? Le-a!

Bebe, tu ţi-ai făcut damblaua cu laserul de pe Tîmpa şi m-am făcut că nu văd cum Compania Apa, din subordinea ta, îşi face publicitate în trustul tău de presă. Papagalii ăştia nici măcar n-au văzut că faci reclamă la apă.”

„Fisură anală” Scripcaru: „Săru’ mâna, naşule. Da’ nici noi n-am fost de cacao. Am votat pentru consilierul matale Atomei, care este şi acum (în noiembrie 2004 – n.m.), să ia cinci spaţii comerciale de la RIAL, iar fii-sa, angajată la RIAL, să-şi ia de acolo casă socială.

Şi am dat şi terenuri pentru benzinării pentru ca dl Ioniţă, colegul consilier de la PSD, să le construiască. Hai, Naşule, că ţi-au luat ieftin spaţiile comerciale.

Şi nu degeaba m-ai făcut primar, că nici eu nu văd că cele 18 chioşcuri Obiectiv ale tale stau pe domeniul public de aproape un an fără nicio autorizaţie.”

„Panou” Gonţea: „Naşule, Georgică băiete, nu v-am asigurat eu liniştea? A cârâit vreun ziar? Dacă mişca vreunul, îl şi zburam de pe reţeaua mea de distribuţie, Prescom.

Naşule, când ăia din presa centrală au demonstrat că ai afaceri cu prietenii noştri de la „Cosa Nostra”, a dat cineva vreun rând? Şi, ca să fiu sigur, am cumpărat şi 15% din acţiunile de la Monitorul Expres şi l-am învăţat şi pe prostul ăsta de Georgică să ia 7%. N-auziţi că nu ne deranjează nimeni?”

„Laser” Căncescu: „Săru’ mâna la toată lumea. Vedeţi ce frumos face laserul?”. Linişte. („Academia Caţavencu”, nr. 674/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu