Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VI)

miercuri, mai 10, 2017 21:05
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Ministerul Muncii critica dur masura luata de Ecaterina Andronescu in 2009: Desfiintarea Scolilor de Arte si Meserii a facut ca cel putin 10% dintre elevii care au terminat clasa a VIII-a sa abandoneze scoala
    „Desfiintarea Scolilor de Arte si Meserii a condus la necontinuarea studiilor a cel putin 10% dintre elevii care au terminat clasa a VIII-a, in principal din cauza faptului ca familiile nu pot sa acopere costurile a 4 ani de scolarizare”, se arata in proiectul Strategiei nationale pentru protectia si promovarea drepturilor copilului 2014-2020, publicat de Ministerul Muncii. Amintim ca, in 2009, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a desfiintat scolile de arte si meserii, directionand locurile catre liceele tehnice. Strategia nationala precizeaza ca „un numar semnificativ de elevi” abandoneaza scoala in clasele a IX-a si a X-a, astfel incat „peste 55.000 de copii in varsta de 15 si 16 ani ajung sa fie in afara sistemului de educatie”.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Victor Ponta şi PSD au adus grave prejudicii de imagine familiei socialiştilor europeni
    Lucrurile se precipită şi se agravează acolo unde te aştepţi mai puţin, în familia socialiştilor europeni. Printr-o ieşire complet neuzuala, de atenţionare publică a unui membru al familiei, Celine Bayer, purtătorul de cuvânt al şefului S&D, Hannes Swoboda, a declarat pentru Hotnews: „Referitor la amendamentele care au fost votate acum două zile, în Camera Deputaţilor, privind excepţia referitoare la corupţie, domnul Swoboda dezaprobă conţinutul şi procedura, pentru că au fost votate de Parlament foarte repede şi în mod special conţinutul nu este acceptabil, pentru ca orice parlamentar trebuie să fie tras la răspundere pentru faptele sale, bineînţeles în afară de comportamentul de vot – adică nimeni nu poate fi condamnat pentru votul sau din Parlament”.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • IMPRIMANTE: Cum poţi împiedica uscarea cartuşelor
    Un multifuncţional se poate dovedi util într-o casă, dar majoritatea utilizatorilor au aceeaşi dilemă, cum să prevină uscarea cartuşelor atunci când imprimanta nu este folosită o perioadă mai lungă de timp.
    Preţul multifuncţionalelor a scăzut mult în ultimii ani. Astfel, pentru un model care copiază, scanează şi imprimă costul total, cu tot cu cablu USB, este 200 de lei. Trebuie să fii atent când cumperi un astfel de dispozitiv pentru că de cele mai multe ori se întâmplă să plătești pe consumabilele mai mult decât pe imprimantă.
    Pe piaţă se găsesc modele de care pornesc de la 200 de lei, modelul Canon Pixma MP230 sau HP Deskjet 1510 şi pot ajunge şi la 1.600 lei, modelul Epson L550.
    Principala problemă a celor care cumpără o imprimantă este uscarea cartuşelor după mai mult timp de neutilizare. Ce se poate face în acest caz. Una dintre metode ar fi să printezi o coală o dată la două săptămâni. Dacă crezi că nu vei folosi imprimanta mai multă vreme poţi înlătura cartuşele şi să le pui înapoi în carcasa lor din plastic şi apoi într-o pungă vidată. Dacă nu ai nevoie de imprimantă decât pentru documente atunci te poţi orienta către un model ieftin cu laser. Modelul Brother HL 1110 are un preț de 200 lei. Calitatea este mai bună decât la cele cu cerneală şi nu vei mai avea problemă cu uscarea cartuşelor.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • IMAGINI CARE TE LASĂ FĂRĂ RĂSUFLARE. România nu o să aibă niciodată așa ceva
    România ocupă ultimul loc în mai toate clasamentele, însă indiferent cât ar progresa țara noastră nu va realiza ceea ce se poate vedea în imaginile de mai jos.
    Interstate 10 sau autostrada Katy este cea mai lată din lume având pe anumite porțiuni și 26 de benzi pe sens. Aceasta străbate statul Texas făcând legătura de la est la vest prin sudul țării. Peste 200.000 de autovehicule circulă pe ea în fiecare zi. Construită în anii ‘60, autostrada are o lungime totală de 1.415 km.
    România nu are o autostradă care sa lege estul țării de vest, nici măcar nu are atâția kilometri de autostradă.
    În urmă cu zece ani, autoritățile române s-au angajat, prin Legea nr. 451/2003, ca până în 2015 rețeaua națională de autostrăzi să ajungă la 1.736 de kilometri. Acest lucru nu se va întâmpla cu siguranță. În prezent, rețeaua națională de autostrăzi ajunge la puțin sub 550 de kilometri.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • A fost dezvăluit noul avion-spion supersecret testat în Area 51 de armata americană
    Între 2006 şi 2009, autorităţile americane au construit în celebra zonă secretă „Area 51” din SUA un hangar imens care poate găzdui în ascuns noile aeronave pe care le dezvoltă Pentagonul, ce au anvergura aripirilor mai mare de 40 de metri.
    Acum, jurnaliştii americani au aflat ce ascundeau aceste hangare: RQ-180, cel mai nou avion super-spion al Pentagonului, la dezvoltarea căruia se lucrează în secret de câţiva ani.
    Conform jurnaliştilor de la Aviation Week & Space Technology, noua aeronavă efectuează deja zboruri deasupra Area 51, unde spaţiul aerian este restricţionat.
    Jurnaliştii au aflat că aeronava a fost dezvoltată în secret în ultimii ani, proiectul debutând în 2006. Avionul se află acum în faza de testare de zbor, urmând să participe în misiuni reale începând din anul 2015.
    Aeronava fără pilot este dezvoltată de compania Northrop Grumman şi reprezintă un progres uriaş în combinarea tehnologiilor stealth şi eficienţei aerodinamice cu tehnologia „fără pilot”. Această dronă sofisticată urmează să fie folosită pentru colectarea de misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance), adică pentru colectarea de informaţii, pentru supraveghere şi recunoaştere.
    Avion Area 51
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Tratamentul viitorului. Patru tineri romani sunt pe cale sa revolutioneze medicina moderna
    In timp ce pacientii se joaca, programul inregistreaza toate datele de care medicii au nevoie ca sa prescrie tratamente personalizate in functie de problemele fiecaruia.
    Inventia lor a fost laudata de presedintele Microsoft in Statele Unite, iar acum spitalele din Marea Britanie au inceput sa o testeze produsul. Investitorii britanici spun ca ideea romanilor poate valora milioane de lire sterline.
    La 2 kilometri de centrul orasului Alba Iulia, intr-o dimineata friguroasa de noiembrie, cu pasi marunti, Darius, insotit de mama sa, intra in curtea singurului centru de recuperare kinetoterapeutica pentru copiii cu afectiuni neuromotorii din judet.
    Mira nu este numele asistentei medicale, ci al unui soft de recuperare fizica pe care Darius si inca o mana de copii veniti din judetele din jur il testeaza.
    Cu ideea lor au convins o companiei britanica sa ii finanteze, iar finantatorii sunt convinsi ca stau acum pe o comoara.
    Yashu Reddy, director Healthbox Europe: „Cred ca MIRA valoreaza milioane. Trebuie sa fie milioane, altfel nu am fi investit, pentru ca si noi vrem sa recuperam bani multi din investitie. Nu spun asta din politete. Eu nu spun lucruri gratuite.”
    Anul trecut au primit 50.000 de lire pentru 10% din actiuni. Asta inseamna ca inca de pe atunci compania lor valora jumatate de million de lire. Despre ei The Guardian a scris ca sunt una dintre cele mai promitatoare tinere companii din Marea Britanie. Au fost votati de doctorii si investitori britanci, care le-au dat si un premiu de inca 10.000 de lire. Bani care au fost reinvestiti tot in companii.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VI)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VII) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 13th, 2019 at 16:32

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VI) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VIII) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2019 at 17:05

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VI) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (IX) | A șaptea dimensiune says:

    mai 12th, 2019 at 8:58

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VI) […]

  4. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XI) | A șaptea dimensiune says:

    iulie 8th, 2019 at 20:36

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VI) […]

Adauga un comentariu