Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala)

joi, aprilie 28, 2016 17:52

USL

  • Rușinea Marga!
    Să ajungi să fii declarat “incapabil” în calitate de ministru de Externe de către prestigioasa publicație The Economist arată gradul de incompetență al lui Andrei Marga. Afacerea “lista pentru Bruxelles” o va lămuri, probabil, Parchetul, atunci când vom avea acces la documente. De săptămâni întregi, în Ministerul de Externe domnește haosul. Au fost multiplicate posturile de secretar de stat, care au fost apoi umplute cu clienți politici. Treburile curente ale Ministerului sunt în paragină. Nici acum, la jumătatea anului, misiunile diplomatice nu au primit bugetele de investiții. Angajații râd pe coridoare de noua echipă. Ministrul face declarații de diletant. Marga Andrei a ajuns o rușine pentru Ministerul Afacerilor Externe.
  • Scrisoare de protest împotriva demiterii profesorului Vladimir Tismăneanu. Semnează Petiţia online!
    Stimate domnule prim-ministru Victor Ponta
    Schimbarea domnului profesor Vladimir Tismăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc(IICCMER), fără nici un fel de explicaţie oficială, este un abuz care provoacă îngrijorare în legătură cu intenţiile noului guvern de a continua eforturile de condamnare a regimului comunist.
    Domnul profesor Tismăneanu, a cărui funcţie era neremunerată, a dovedit prin întreaga sa activitate că este persoana cea mai îndreptăţită să coordoneze activitatea acestui institut. Nu putem să nu privim schimbarea domnului Tismăneanu din perspectiva atacurilor permanente pe care preşedintele de onoare al PSD, domnul Ion Iliescu, le-a lansat în permanenţă împotriva celui care a condus Comisia Prezidenţială de Analiză a Dictaturii Comuniste din România.
    Stimate domnule prim-ministru, vă amintim că, în perioada în care eraţi în opoziţie, aţi promis în repetate rânduri că nu veţi recurge la practica schimbărilor pe criterii politice. De aceea vă rugăm să reveniţi asupra deciziei de eliberare a domnului Tismăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al IICCMER.
  • Avem un comunist. Cum procedăm?
    Discursul ținut ieri în plenul comisiilor de politică externă de către Andrei Marga, noul ministru de externe, mi-a dat ceva fiori reci pe șira spinării, întrucât am avut senzația că ne întoarcem în urmă cu un sfert de secol, când direcțiile politicii externe românești pendulau între Moscova și Beijing. Mare admirator al chinezilor și rușilor, deși a fost mulți ani bursier în Germania, chiar pe vremea lui Ceaușescu, Marga ne-a dezvăluit ieri , în premieră, modelul său politic: „Putin este un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa și de la noi să fie atât de competenți”. Nu a insistat în legătură cu competențele lui Putin, dar e e clar că aceste nu țin de democrație, transparență , libertate de exprimare etc, principii pentru care românii au ieșit în stradă în decembrie 1989 și pentru care mulți au și murit. Ce-i drept, la vremea aceea, domnul, pardon, tovarășul Marga se bucura de privilegiile bursei sale din Germania care, potrivit cv-ului său oficial s-a extins pe perioada 1980-1994. Interesant este că deși îl admiră pe Putin, Marga îl urăște visceral pe Traian Băsescu, deși adesea liberalii l-au comparat adesea pe liderul de la Cotroceni cu modelul politic al noului ministru de externe al României. Dar aceste lucruri, legate de trăirile interioare ale domnului Marga, contează mai puțin. Important este că noul șef al diplomației române a vorbit în fața parlamentarilor, minute în șir, într-un extaz nefiresc, despre China și Rusia, expediind relația și parteneriatul privilegiat cu SUA într-o frază pasageră. Dovedind că nu și-a făcut deloc lecțiile în legătură cu domeniul pe care urmează să-l gestioneze, Marga a vorbit de stagnare în relațiile cu Turcia, deși în decembrie 2011 România a semnat n parteneriat strategic cu această țară. Chiar dacă nu are cunoștințe, domnul Marga are viziune. Și una extrem de interesantă și incitantă am putea spune. ”Politica externă a României trebuie să fie elaborată după consultarea Parlamentului și, de ce nu, a populației în lărgime”, a afirmat Marga, spre stupoarea unor parlamentari care au avut tangență cu diplomația. Prin urmare, liberalul Marga vrea o consultare generală a populației privind direcțiile majore în politica externă a țării. Să-l consultăm pe nea Ion dacă vrea sau nu scut antirachetă, dacă e de acord să intrăm în spațiul Schengen sau cum crede că trebuie revizuit Tratatul de la Lisabona: Interesantă viziune, nu-i așa? Suntem doar curioși ce vor conține telegramele trimise de către ambasadele de la București către cancelariile occidentale, după discursul domnului Marga din Parlament. Cu siguranță vor fi o lectură interesantă pentru liderii europeni, chiar dacă aceștia nu se ridică la nivelul țarului Putin, atât de admirat de noul șef al diplomației românești. (Sursa)
  • Neculai Constantin Munteanu, „Liberalii, ultima fundătură”
    „Partidul Național Liberal a dovedit ca este un partid antisecurist și anticomunist”, susținea Crin Antonescu în timpul faimoasei ședințe în care s-a decis retragerea sprijinului politic deputatei Mona Musca, înainte de verdictul privind colaborarea ei cu securitatea. Graba era explicată prin necesitatea păstrării credibilității partidului. Mai târziu, tot el îi reproșa unui alt liberal exclus că s-a purtat „ca un securist ordinar”.
    Astăzi, sub conducerea aceluiași lider, partidul anticomunist și antisecurist este parcat în rezervația numită Uniunea Social Liberală, populată cu câteva dintre cele mai splendide exemplare de dinozauri comuniști și de varani securiști, de la Ion Iliescu, la Dan Voiculescu, plus moștenitorii și tovarășii de drum, la fel de prădători.
    Sigur, politica presupune un pragmatism ce nu exclude cinismul, oportunismul, compromisul, la nevoie, minciuna. Scopul, dacă e nobil, scuză toate mijloacele. Însă puțini ar fi bănuit în Crin Antonescu, față atât de palida a liberalismului românesc din anii 90, ambiții atât de mari. Din dorința de a atinge pragul maxim al incompetenței lui, se visează președinte, Crin Antonescu a devenit campionul elasticității care dă de rușine și maleabilitatea plastilinei. S-a aliat cu partidul informatorului securității, Dan Voiculescu, nu din afinități doctrinare, ci pentru accesul la televiziunile mogulului. Și în numele crinului, PNL a devenit anexa stângii moștenitoare a comunismului. În numele aceluiași ideal, Crin Antonescu a început să și mintă, dacă nu cumva este vorba, pur și simplu, de prostie. Sigur este că acum Crin Antonescu a trecut la spălarea cadavrului politic Ion Iliescu.
    (…)Între liberalul de strânsură Crin Antonescu și strigoiul comunist Ion Iliescu există mai vechi afinități elective. Ud de emoție, titanul din Oltenița a mărturisit public că și l-ar fi dorit pe Crin Antonescu în PSD, ‘pentru că eu îl văd mai aproape de social-democrație’. Și probabil că acesta e motivul pentru care crinul liberal n-a băgat de seama ca Ion Iliescu se află la temelia tuturor nenorocirilor României, începând cu morții revoluție și cu furtul ei, continuând aservirea instituțiilor statului intereselor de partid și terminând cu corupția endemică generată de capitalismul de cumetrie, ale cărei baze au fost pus sub regimul Iliescu. Pe scurt, cum constata un politician mai prostănac decât Crin Antonescu, daca se poate așa ceva, Ion Iliescu a fost și este cancerul democrației românești!
    (Vedeti intregul material aici.)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala)”

  1. Daca vrem o tara ca afara, PSD-ul trebuie scos in afara legii | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 29th, 2016 at 12:19

    […] Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala) […]

  2. Cum au adus PSD-istii TVR-ul in stare de faliment | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 30th, 2016 at 11:25

    […] Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala) […]

  3. Lista penalilor importanti din PSD | A șaptea dimensiune says:

    mai 2nd, 2016 at 11:01

    […] Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala) […]

  4. Romania PSD-ista are bani pentru asistatii sociali, dar nu are bani pentru medici | A șaptea dimensiune says:

    iunie 3rd, 2016 at 14:58

    […] Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala) […]

  5. PNL, primul partid din Romania | A șaptea dimensiune says:

    iunie 10th, 2016 at 16:28

    […] Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala) […]

  6. KGB-istul Andrei Marga pare tot mai deranjat de traditiile populare ale romanilor | A șaptea dimensiune says:

    august 31st, 2016 at 12:37

    […] Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala) […]

  7. Cea mai proasta gluma: Romania condusa de un cocalar penal, Liviu Dragnea, vrea sa intre in Schengen | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 20th, 2017 at 16:13

    […] Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala) […]

Adauga un comentariu