5 moduri în care ChatGPT te poate ajuta şi în 2024

vineri, ianuarie 5, 2024 7:27
Posted in category IT

ChatGPTChatGPT, lansat în noiembrie 2022, creaţia companiei OpenAI, poate face multe lucruri, de la scrierea de coduri într-un limbaj de programare la conversaţii pe chat. Dar nu trebuie să fii un expert în programare pentru a putea apela chatbot-ul ChatGPT şi a-l folosi pentru a economisi timp sau a efectua activităţi care, poate, sunt prea dificile şi/sau migăloase pentru tine.

Dintre multele variante posibile, iată mai jos 5 moduri în care ChatGPT te poate ajuta şi în 2024.

1. Compunerea unor e-mail-uri

Compunerea de e-mailuri poate fi o sarcină obositoare, care necesită timp. Trebuie să găseşti cuvintele potrivite pentru a amabala mesajul, ceea ce nu este tocmai uşor, mai ales dacă ești în criză de timp. Dar ChatGPT te poate ajuta.

Evident, e-mail-ul produs de ChatGPT se poate modifica, dacă este cazul, sau putem solicita chatbot-ului să compună un alt e-mail, adăugând cerinţe mai precise la solicitarea iniţială.

2. Pregătirea unei prezentări sau a scrierii unui eseu

Dacă aveţi de realizat o prezentare sau de scris un eseu, puteţi solicita ChatGPT-ului să vă facă o schiţă sau să realizeze un algoritm pentru a duce la bun sfârşit această sarcină de lucru. ChatGPT poate oferi sfaturi relevante, încurajatoare şi, cel mai important, care să ne fie de un real ajutor.

3. Alcătuirea unei liste

De obicei, când mergem la cumpărături, întocmim o listă cu ceea ce avem de cumpărat, pentru a nu uita nimic. Dar se poate întâmpla să nu ştim de ce avem nevoie sau să omitem, din grabă sau neatenţie, anumite produse şi să nu le trecem pe listă. Ei bine, ChatGPT nu uită nimic. Mai mult, listele întocmite de inteligenţa artificială sunt exacte şi complete, aşa încât, indiferent ce listă avem de alcătuit, putem apela cu încredere la AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială).

4. Crearea unei strategii de promovare în social media

Social media este folosit în diverse scopuri, fie personale, fie profesionale. În ambele situaţii, urmărim să promovăm o anumită imagine sau un anumit produs. Îndiferent de scopul urmărit, ChatGPT ne poate ajuta în crearea unei strategii de promovare online, care să ne aducă beneficiile mult visate.

5. Realizarea unui plan de antrenament personalizat

Mişcarea înseamnă sănătate, iar antrenamentul este primul pas spre a obţine nişte performanţe în domeniul sportului sau al desăvârşirii aspectului fizic. S-ar putea să nu avem o idee foarte clară despre antrenamentul potrivit, despre ordinea mişcărilor sau alegerea celor mai potrivite forme de mişcare. Şi în acest caz, ChatGPT nu poate ajuta, prin realizarea unui plan de antrenament personalizat.

Aşadar, ChatGPT nu ne lasă la greu nici în 2024, anul care, probabil, va aduce şi o mai mare implicare a AI-ului în viaţa noastră de fiecare zi.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu