8 dintre cele mai precise detectoare de text AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

joi, aprilie 20, 2023 7:29
Posted in category IT

Detectoare AI

Odată cu creșterea conținutului scris prin inteligență artificială, este esențial să fii atent la ceea ce este scris de om. Iată câteva dintre cele mai precise detectoare de text AI.

Pe măsură ce modelele lingvistice precum GPT continuă să se îmbunătățească, devine din ce în ce mai dificil să se facă diferența între textul generat de inteligență artificială și textul scris de om. Dar, în unele cazuri, cum ar fi cadrele universitare, este necesar să vă asigurați că textul nu este scris de AI.

Aici intră în joc detectoarele de text AI. Deși niciunul dintre instrumentele disponibile în prezent nu detectează cu deplină certitudine (și nici nu pretind să facă acest lucru), câteva dintre aceste instrumente oferă rezultate destul de precise. Iată cei mai precişi opt detectori de text AI pe care îi puteți încerca.

GPTZero

GPTZero a fost creat pentru a ajuta profesorii să descopere dacă lucrările trimise de elevii lor a fost generată folosind AI. Deoarece GPTZero detectează cu acuratețe conținutul generat de ChatGPT, nu trebuie neapărat să fii profesor pentru a beneficia de el.

GPTZero analizează textul și spune dacă textul a fost scris de oameni sau AI, evidențiind propozițiile specifice pe care le crede că sunt generate de AI. Oferă, de asemenea, un scor în ceea ce priveşte noţiunile întâmplătoare. În general, aceste scoruri sunt ridicate pentru textul scris de oameni și scăzute pentru AI.

Pentru a testa instrumentul, am introdus un text scris de AI. GPTZero a evidențiat câteva propoziții ca text potențial generat de AI. Cu toate acestea, a reușit să identifice corect textul generat de ChatGPT ca fiind „scris în întregime de AI”.

În cele din urmă, am introdus un fragment din text scris prin inteligență artificială amestecat cu conținut uman. În mod uimitor, GPTZero a identificat toate propozițiile care au fost scrise corect de AI. Dar a marcat și câteva scrise de oameni.

În general, GPTZero este bun la detectarea textului AI, dar produce și rezultate fals pozitive. Instrumentul este gratuit, având şi un API.

OpenAI AI Text Clasiffier

OpenAI a creat un clasificator de text AI pentru a contracara propriul său model GPT. Deși departe de a fi complet exact, acest clasificator poate identifica textul AI. Spre deosebire de alte instrumente, Clasificatorul OpenAI nu oferă un scor și nu evidențiază propozițiile generate de AI.

În schimb, indică probabilitatea ca un anumit conținut să fie generat de AI folosind cinci categorii de la foarte puțin probabil la probabil.

A identificat corect un fragment din chat-ul ChatGPT și l-a etichetat ca „probabil să fie generat de AI”. A marcat amestecul de text uman și AI drept „neclar”, care este cea mai potrivită opțiune dintre cele cinci etichete pe care le folosește.

Content at Scale AI Detector

Este în sine un generator de text AI, dar are și un instrument impresionant de detectare AI. Oferă scoruri pentru probabilitate, model și predictibilitate, împreună cu un scor general. Acestea sunt exprimate în procente. Cu cât procentul este mai mare, cu atât este mai probabil ca textul să fi fost scris de un om. Instrumentul evidențiază, de asemenea, propoziții despre care crede că sunt scrise prin inteligență artificială.

În testele noastre, a dat un scor de 96% conținutului scris de oameni, 22% textului ChatGPT și 61% combinației dintre ambele. Vorbind despre propozițiile specifice, aproape a identificat toate propozițiile scrise de AI. Dar, la fel ca GPTZero, a etichetat greșit câteva dintre propozițiile scrise de oameni ca fiind generate de AI.

Acest instrument este și el gratuit și a produs rezultate destul de asemănătoare cu GPTZero.

Originality AI

Originality AI este un detector de text AI popular care pretinde că detectează cu exactitate textul produs de GPT 3, GPT 3.5 și ChatGPT. Oferă un procent din probabilitatea ca textul să fi fost generat de oameni sau AI.

Originality AI a marcat textul scris de oameni ca 71% probabil să fie scris de un om, ceea ce nu este ideal. Dar Originality AI a detectat cu acuratețe răspunsul ChatGPT, etichetându-l ca fiind 100% AI. Când i s-a cerut să analizeze un amestec de text uman și AI, Originality l-a marcat ca fiind 94% uman.

Așadar, deși a fost capabil să detecteze conținut GPT, amestecarea acestuia cu text uman l-a nedumerit. Spre deosebire de majoritatea altor instrumente, Originality AI este un detector plătit. Cu toate acestea, oferă câteva credite pentru încercare dacă descărcați extensia Chrome.

Writefull GPT Detector

Writefull își propune să ușureze scrierea academică. În acest scop, are o serie de instrumente AI, inclusiv un detector GPT. Instrumentul este gratuit și criptează datele pentru a asigura confidențialitatea.

Writefull GPT Detector poate identifica conținutul scris de GPT-3, precum și de ChatGPT. După analiză, oferă un scor care indică probabilitatea ca un anumit conținut să fi fost scris de AI.

În testele noastre, Writefull a detectat corect textul scris de oameni, dându-i un scor de 1% (adică, o șansă de 1% ca textul să fie produs de inteligență artificială). De asemenea, a dat un scor de 100% textului ChatGPT. Cu toate acestea, când am combinat conținutul generat de inteligență artificială cu text uman, Writefull l-a marcat ca „1% probabil ca acesta să provină de la GPT-3 sau ChatGPT”.

Deci, deși a recunoscut AI și textele umane individual, Writefull a greșit când le-am amestecat pe cele două. Instrumentul oferă integrare cu Word și Overleaf și are și un API pentru GPT Detector.

Hive Moderation Text Detection

Hive Moderation nu are doar un instrument pentru a detecta textul AI, ci și pentru a identifica imaginile generate de AI.

Instrumentul de detectare a textului a analizat cu acuratețe textul scris de oameni ca „probabil să conțină 0% text AI”. În mod similar, textul generat de AI a fost identificat ca atare. Dar, ca majoritatea celorlalte instrumente, nu a fost capabil să detecteze combinația ambelor texte la fel de precis.

Pe site-ul aplicaţiei, puteți utiliza instrumentul demo gratuit fără să vă înscrieți. Dar va trebui să-i contactați pentru acces complet. În mod similar, detectorul de imagine vă poate ajuta să identificați imaginile generate de instrumente AI precum DALL-E 2 sau Midjourney.

Paraphrasingtool.ai AI Content Detector

Paraphrasingtool.ai are un detector de conținut AI cu două opțiuni: Detect by Jarvis și Detect by Veronica. Jarvis evidențiază propozițiile potențial generate de AI, în timp ce Veronica atribuie un procent de probabilitate.

În primul nostru test, cel uman, Detect by Jarvis a marcat greșit câteva propoziții așa cum sunt scrise de AI, în timp ce Detect by Veronica a arătat corect conținutul: a fost 100% scris de oameni. Textul scris de ChatGPT a fost, totuși, detectat corect de ambii.

Detect by Jarvis a avut rezultate mai bune atunci când i s-a cerut să analizeze textul combinat, evidențiind majoritatea propozițiilor AI. Dar Veronica a arătat-o ca fiind conținut 100% uman. Fiind un instrument gratuit, AI Content Detector de la Paraphrasingtool.ai, a oferit, în general, rezultate decente.

AI Content Detector by Copyleaks

Copyleaks, unul dintre cele mai populare instrumente de detectare a plagiatului, are un alt instrument pentru a detecta ChatGPT, GPT-3 și alte modele de limbaj similare. Ceea ce îl face remarcabil este faptul că poate detecta conținut scris în alte limbi, precum spaniolă și franceză.

Instrumentul a reușit să identifice corect textul scris de oameni, cu aproximativ 85% probabilitate. De asemenea, a detectat textul AI cu o certitudine de 99,99%. Unde a greșit a fost amestecul de AI și conținut uman, deoarece a marcat ca 96% probabil să fie text uman.

AI Content Detector de la Copyleaks are şi o extensie Chrome. Este cel mai bun dintre toate, oferind şi integrare API și LMS.

Datorită instrumentelor menționate mai sus, puteți identifica destul de ușor textul scris prin AI. Cu toate acestea, acestea sunt încă departe de a fi complet exacte. Doar schimbând câteva propoziții, este posibil să păcăliți acești detectori. Și o preocupare mai serioasă cu aceste instrumente este dat de faptul că, uneori, sunt fals pozitive.

Dacă nu doriți să vă bazați complet pe aceste detectoare, textul AI conține mai multe semne indicatoare pe care le puteți observa, dacă acordați puțină atenție.

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Actualizare

Şi încă un detector de text AI (propus de Tracey, student in Reykjavik), ce promite să ne fie de un real ajutor, atunci când vine vorba despre a deosebi un text scris de AI de unul scris de o persoană reală:

AI Content Detector by Crossplag.

Mai merită amintit încă un detector de text AI, ZeroGPT, cu o rată de precizie mare, bazat pe tehnologia DeepAnalyse.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu