A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCXCV)

duminică, noiembrie 12, 2023 6:35
Posted in category Mass-media

Axa răului: Iran, China, Rusia5 noiembrie 2023

Andrei Caramitru: „Mulți dintre voi credeți despre China că – inevitabil – va deveni o mare putere, va lua fața Occidentului.

Păi sa ne uitam pe cifre – mai jos vedeți creșterea consumului. Practic se prăbușește de zece ani deja- a ajuns acum la 0%. De ce? Pentru ca migrația rural-oraș s-a terminat. Creşterea demografică e negativă (fac foarte puțini copii). Si nu există o economie liberă care să permită o creștere a productivității, ceva.

Statul chinez a compensat scăderea asta abruptă prin investiții fără minte – clădiri goale, oraşe întregi goale, drumuri care duc spre nicăieri – pe datorie. Acum şi asta s-a oprit (Evergrande, cel mai mare dezvoltator, a dat faliment). Acum că dobânzile cresc peste tot – falimentele interne se vor amplifica. Nivelul lor total de datorii e de peste 350% din PIB (!!!)

Mai rămân doar exporturile. Dacă Vestul începe sa î blocheze şi în zona asta (şi deja au început) – se duce totul cam dracului. De aia XI e atât de stresat şi distruge imediat orice opoziție internă, investește în armată şi represiune internă. Știe ca va fi foarte greu pentru ei de acum încolo. S-au dat cu capul de potențialul maxim – la un nivel de PIB/capita cam cu 30% sub al României. Atâta se poate cu sisteme dictatoriale semi-comuniste oligarhice. Nu merge. Nu a mers niciodată, nicăieri, nu merge nici în China.”

3 noiembrie 2023

Ce spune legea: „Pot primi bursă de merit doar elevii promovați la toate disciplinele și care au obținut media 10 la purtare, la finalul cursurilor din anul școlar anterior, în condițiile Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023.”

Ca un elev să aibă media 1,97, obligatoriu trebuie să aibă o medie mai mică decât 5 (cinci). Chiar mai multe! Dacă toate mediile ar fi minim 5, nu ar putea avea media generală 1,97.

Postarea am întâlnit-o pe Twitter, acolo unde un parlamentar USR tuna şi fulgera pe această temă.

Mi-e drag USR-ul, dar mi-e mai drag adevărul.

Ligia Deca poate fi criticată (sunt destule probleme cu această doamnă), dar nu folosind dezinformări şi manipulări, uşor de demontat dacă citeşti legea.

Câte aberaţii se postează şi pe reţelele de socializare!

Bursă de merit

29 octombrie 2023

Pe vremea când geto-dacii nu erau „sclavii” UE.

Casă ţărănească

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu