ChatGPT Plus este versiunea premium, plătită, a popularului AI. Cât de afectat este Google de ChatGPT

sâmbătă, februarie 4, 2023 7:59
Posted in category IT

AI ChatGPT versus GoogleOpenAI anunță o posibilă versiune premium, obţinută pe bază de abonament, la preţul de 20 USD pe lună, pentru popularul AI, ChatGPT.

Au existat zvonuri despre un „Plan profesional” ChatGPT de ceva vreme, un utilizator, Zahid Khawaja, arătând chiar și capabilitățile acestei versiuni premium a chatbot-ului AI pe Twitter. Dar acum este oficial – și se numește ChatGPT Plus.

Într-o postare pe blog, creatorul ChatGPT OpenAI a confirmat că va oferi acum o versiune cu abonament plătit a popularului chatbot pentru 20 USD pe lună. ChatGPT Plus va fi disponibil momentan doar în S.U.A., cu planuri de extindere în viitor. Pentru a vă abona la versiunea premium a ChatGPT, va trebui să vă alăturați listei de așteptare și să așteptați ca OpenAI să vă ofere un abonament.

„Planul profesional” pare să fi fost precursorul noului abonament ChatGPT Plus. În tweet-ul său, Khawaja a arătat capturi de ecran cu Open AI promițând utilizatorilor Pro că ChatGPT va fi „disponibil când cererea este mare”, va avea „viteză de răspuns mai rapidă” și va oferi „acces prioritar la funcții noi”. OpenAI a promis aceleași avantaje în postarea care anunță ChatGPT Plus.

OpenAI va păstra versiunea gratuită a ChatGPT pentru utilizatorii care nu au ChatGPT Plus, deși nu este clar dacă performanța se va deteriora acum, deoarece abonații Plus trebuie să fie prioritizați de AI.

ChatGPT Plus: cum ar putea perturba activitatea de căutare Google

Creatorul Gmail, Paul Buchheit, a scris pe Twitter: „Google ar putea fi la doar un an sau doi distanță de o întrerupere totală. AI va elimina pagina de rezultate a motorului de căutare, care este locul în care își câștigă cei mai mulți bani.” Având în vedere că OpenAI a anunțat și planuri pentru o listă de așteptare API ChatGPT, planuri cu costuri mai mici, planuri de afaceri și pachete de date, este clar că dezvoltatorul de software își propune ca ChatGPT să devină o resursă de bază.

Dar, oare, se poate elimina cu adevărat motorul de căutare Google în doar doi ani? În timp ce comentariile lui Buccheit pot părea apocaliptice pentru Google, ar putea exista un sâmbure de adevăr în ele. Buccheit consideră că ChatGPT și AI pot eroda dominația Căutării Google pe piață și chiar nevoia unei pagini cu rezultatele motorului de căutare în întregime.

El nu aminteşte de capacitatea AI de a distruge, de exemplu, telefoanele Google Pixel precum Google Pixel 7 Pro sau proiectul companiei Waymo pentru mașini cu conducere autonomă. Cu toate acestea, banii pentru aceste proiecte sunt alimentați în mare măsură de motorul de căutare Google – în special veniturile din reclame ale căutării Google, din pagina cu rezultate ale motorului de căutare.

New York Times a scris recent că Google a declarat „codul roșu” în ceea ce privește AI și acum intenționează să integreze AI în motorul său de căutare și în funcțiile chatbot într-un ritm accelerat. Dacă este adevărat, arată cât de speriat este Google de AI ChatGPT, care îi amenință modelul de afaceri.

În cele din urmă, nici Căutarea Google, nici ChatGPT nu sunt instrumentul perfect pentru fiecare caz de utilizare, în ciuda dorinței noastre de a le folosi pe ambele pentru orice. Ambele au lucruri la care excelează în general și în comparație cu celelalte. De exemplu, așa cum povesteşte Buchheit, ChatGPT este resursa mai bună pentru solicitări, cum ar fi modul de reprezentare a unei ecuații diferențiale în software-ul de pregătire a documentelor științifice LaTeX. Cu toate acestea, când i-am cerut să-mi găsească un restaurant nu a putut să mă ajute. Între timp, Google a reușit să facă ambele, iar în cazul găsirii unui restaurant a putut să mă ajute rapid.

Până când AI precum ChatGPT poate concura în lucruri de care are nevoie utilizatorul obișnuit, cum ar fi găsirea unui restaurant, Google este probabil în siguranță. Cu toate acestea, acel moment va veni, mai devreme decât mai târziu, și, dacă Google nu este atent, motorul său de căutare ar putea avea cu siguranță probleme.

Sursa informaţiilor: Tom’s Guide.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: , ,

Adauga un comentariu