(Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu

duminică, ianuarie 29, 2012 15:24

Dan VoiculescuAtunci când îl aud pe pesedistul Vanghelie stâlcind limba română, atunci când îl aud pe ultimul colhoznic apărând dictatura comunistă şi implicit pe criminalii bolşevici, mi-e scârbă că sunt român. Citindu-l pe ziaristul Cristian Câmpeanu, această scârbă se mai diluează. Iată, mai jos, un material preluat din România liberă, în care Cristian Câmpeanu dă unora dintre noi iluzia că ţiganizarea şi securitizarea (de la Securitate) României nu sunt încă definitive. Domnule Cristian Câmpeanu, aveţi respectul şi admiraţia mea.

(Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu

Demonstraţiile care au loc zilele acestea în ţară nu sunt o reeditare a Revoluţiei din 1989, nici a Pieţei Universităţii din 1990. Sunt exact opusul lor, o contrarevoluţie marca Dan Voiculescu, care încearcă să uzurpe treptat toate simbolurile luptei anticomuniste, creând confuzie morală cu sprijinul nefericit al ONG-urilor. Protestele din ianuarie 2012 sunt mai degrabă reeditarea mineriadei din ianuarie 1999 decât a revoluţiei din decembrie.

În presa occidentală există o regulă nescrisă: Dacă vrei să fii credibil, nu compari niciodată un politician contemporan cu Hitler pentru că ceea ce obţii nu este decredibilizarea politicianului pe care doreşti să-l ataci, ci diluarea crimelor lui Hitler, care prin însuşi actul comparaţiei se relativizează. Acelaşi lucru este valabil în cazul comparaţiei dintre Traian Băsescu şi Nicolae Ceauşescu. Lozinca „Băsescu=Ceauşescu” nu este doar imorală, este de-a dreptul obscenă, pentru că îl umanizează pe Ceauşescu şi relativizează crimele (reale) ale dictatorului şi ale regimului comunist pentru a obţine efectul retoric de a sublinia crimele (simbolice) ale preşedintelui. Din acest motiv, nu vom auzi nici un fel de scandări legate de comunism în Piaţa Universităţii, ba dimpotrivă. Ideea că „era mai bine pe vremea lui Ceauşescu” pare să fie dominantă printre „revoluţionarii” anului 2012. Or, nu poate exista o Piaţă a Universităţii autentică fără o revoltă împotriva comuniştilor şi securiştilor care domină clasa politică, mediul de afaceri şi o bună parte din mass-media. O Piaţă a Universităţii care recuperează legitimitatea comunismului şi delegitimează anticomunismul este un fals ordinar.

Recuperarea legitimităţii comunismului este un obiectiv pe care publicaţiile şi televiziunile lui Dan Voiculescu l-au urmărit constant, susţinând în mod repetat şi sistematic că nu există nicio diferenţă între regimul comunist şi guvernarea actuală, între Băsescu şi Ceauşescu, între Securitatea căreia i-a aparţinut Voiculescu şi actualele servicii secrete, în pofida apartenţei la NATO şi Uniunea Europeană. Întregul demers vizează să înlocuiască treptat şi sistematic simbolistica luptei anticomuniste cu una nouă relativizantă în care crimele comunismului sunt estompate până la dispariţie iar crimele presupuse ale „regimului Băsescu” sunt îngroşate până la caricatură. Rezultatul este o confuzie a valorilor care şterge diferenţa dintre bine şi rău, dintre vinovaţi şi nevinovaţi, dintre victimă şi călău.

Or, exact la acest fenomen asistăm astăzi în Piaţa Universităţii. Primul obiectiv al noii (contra)revlouţii este ştergerea semnificaţiei istorice a Revoluţiei din Decembrie. Mijlocul? Asimilarea demonstraţiilor din 2012 cu revolta din 1989. Adevărul care se doreşte escamotat este că în 1989 în Piaţa Universităţii au murit oameni ucişi de gloanţelor regimului comunist. În 2012, avem câteva încăierări între ultraşi şi jandarmi. Orice comparaţie nu face decât să dilueze sângele cât se poate de real al celor căzuţi cu apa chioară a propagandei anteniste. Instrumentele? Asociaţiile de „revoluţionari” deposedaţi de privilegii.

Al doilea obiectiv este ştergerea semnificaţiei istorice a Pieţei Universităţii 1990 ca mişcare de rezistenţă împotriva confiscării Revoluţiei de către regimul neocomunist al lui Ion Iliescu. Mai întâi, faptul că demonstraţia din 2012 a ocupat acelaşi loc este o uzurpare simbolică a Pieţei Universităţii originare. Apoi, l-am văzut, deloc întâmplător, pe Mircea Badea în noua Piaţă a Universităţii, încercând să „popularizeze” o „adaptare” a Imnului Golanilor. A doua uzurpare. Ulterior, au apărut în mod convenabil pancarte pe care scria „Băsescu=Iliescu”, „Jandarmii=Minerii 1990″. Nimic mai inept, dar serveşte scopului. În sfârşit, asistăm în ultimele zile la o încercare de a recupera în favoarea „neorevoluţiei” memoria lui Cristian Paţurcă, unul din simbolurile Pieţei Universităţii. Până şi pretenţia imposibil de demonstrat de altfel, a lui Victor Ponta că ar fi participat la demonstraţia din Piaţa Universităţii serveşte aceluiaşi scop.

Dovezile manipulării sunt peste tot, dar, cumva, nu pare să le vadă nimeni. Asistăm la un simulacru de revoluţie în care protagoniştii nu sunt demonstranţii, ci personaje de genul Badea, Ciutacu sau Ciuvică. Suntem martorii unei revoluţii patronate de Voiculescu. Nici măcar nu este prima oară când se întâmplă. Ziarele şi televiziunile voiculesciene au mai susţinut o dată o mişcare „revoluţionară” anti-guvernamentală. S-a întâmplat în ianuarie 1999, când Antena 1 a susţint cu entuziasm marşul minerilor lui Miron Cozma spre Bucureşti. Atunci, ca şi acum, Voiculescu a profitat de dificultăţile sociale (închiderea minelor) pentru a instiga la răsturnarea violentă a guvernului. Nu e nicio surpriză, aşadar, că acelaşi Miron Cozma a anunţat acum două zile că doreşte să vină împreună cu minerii să se alăture protestelor din Piaţa Universităţii. Cozma a înţeles că Piaţa Universităţii 2012 este Piaţa Universităţii în care minerii au triumfat.

Fără îndoială că printre protestarii anului 2012 se numără oameni oneşti, care au nemulţumiri reale. Fără îndoială că există reproşuri perfect rezonabile privind politicile actualei guvernări, în special în ceea ce priveşte corupţia, incoerenţa, lipsa de transparenţă şi alocările aberante de fonduri marca Elena Udrea (apropos, dacă Traian Băsescu şi PDL se gândesc să ofere poporului un sacrificiu ritual, Elena Udrea ar trebui să fie alegerea evidentă). Aceşti oameni oneşti precum şi ONG-urile care îi susţin trebuie să ştie însă că participă la o revoluţie contrafăcută în studiourile unei televiziuni patronate de un securist dovedit şi că scopul ei nu este buna guvernare, redarea bunăstării, mărirea salariilor şi pensiilor lor, ci conservarea privilegiilor clasei care parazitează ţara de 22 de ani.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

11 Responses to “(Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu”

  1. În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot | A șaptea dimensiune says:

    februarie 7th, 2015 at 15:34

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  2. Ce făcea cetățeanul „cinstit” Ilici Iliescu în decembrie 1989 | A șaptea dimensiune says:

    februarie 21st, 2015 at 21:00

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  3. Cum (n-)a explodat mămăliga românească în 1956 | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 18th, 2015 at 16:29

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  4. Se știe cine a tras în Decembrie 1989 | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 25th, 2015 at 16:56

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  5. Judecătorii turnători la Securitate ai Curţii Constituţionale | A șaptea dimensiune says:

    august 20th, 2015 at 9:07

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  6. Botoşani – 20 de ani sub papucul securiştilor şi turnătorilor | A șaptea dimensiune says:

    august 20th, 2015 at 15:46

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  7. Cum arată, beat şi descheiat la prohab, viitorul preşedinte al României | A șaptea dimensiune says:

    august 20th, 2015 at 15:56

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  8. Republică, măreaţă şatră (II) | A șaptea dimensiune says:

    august 21st, 2015 at 7:43

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  9. Cât ne costă falșii revoluționari: un miliard de euro in 23 de ani | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 2nd, 2016 at 18:43

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  10. PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din justiţia română | A șaptea dimensiune says:

    iulie 5th, 2016 at 17:03

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

  11. Basarabia s-a unit cu România la TVR 1 şi Prime TV | A șaptea dimensiune says:

    iulie 5th, 2016 at 21:21

    […] (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu […]

Adauga un comentariu