Cum a jefuit mafia PSD Petrom-ul înainte de privatizare

marți, ianuarie 5, 2021 11:48

Afacerea MicrosoftUn material din 2004 pe această temă.

Scenariul poveştii este unul clasic: un milionar în dolari are datorii de milioane de dolari la o societate de stat, dar nu le plăteşte. În fond, dacă poate să nu le plătească, de ce să le plătească?

Într-o ţară unde topul (din 2004 – n.m.) celor mai bogaţi oameni de afaceri este aproape identic cu topul celor mai îndatoraţi milionari în dolari, astfel de cazuri se întâmplă.

Justiţia, fiind legată la ochi, nu poate fi acuzată că se face că nu vede. Justiţia, fiind legată de mâini şi de picioare, nu poate fi acuzată că nu mişcă niciun deget.

Societatea de stat se numeşte Petrom, esenţa mişcării, iar milionarul se numeşte Ovidiu Tender, esenţa mişculaţiilor. Iată, în continuare, faptele!

În anul 2002, SNP Petrom avea nişte creanţe de recuperat de la SC Carom SA Oneşti. Dând dovadă de gentileţe suspectă, SC Tender SA se oferă să preia asupră-i datoria Carom către Petron, în total 461.212.788. 465 lei (vechi – n.m.) – dacă v-aţi plictisit să număraţi cifrele, e vorba de 461,2 miliarde de lei! (La puţin timp de la acest gest numai în aparenţă creştinesc, Tender devine acţionar majoritar la Carom.)
Pe 21 mai 2002, Petrom aprobă cesionarea creanţelor, după cum urmează: termenul de plată să fie de maximum 2 ani, cu o perioadă de graţie de 6 luni; plata creanţei se va efectua prin compensare cu contravaloarea prestărilor de servicii efectuate de SC Tender SA în favoarea SNP Petrom Bucureşti; Tender să aducă doi garanţi.

Ca orice băiat deştept, Tender îşi ia drept garanţi pe SC Atlas GIP SA şi SC Prospecţiuni SA, care sunt tot ale lui. Cu alte cuvinte, Ovidiu Tender şi-l ia garant pe Tender Ovidiu! Dar să revenim la Tender!

De la încheierea contractului de cesiune de creanţă (iunie 2002) au trecut 2 ani şi-n acest răstimp s-au întâmplat următoarele: Grecia a câştigat Campionatul European de Fotbal (din 2004 – n.m.), PSD a pierdut alegerile locale (din 2004 – n.m.), iar Tender a achitat aproape 210 miliarde de lei (vechi – n.m.) către Petrom. Apoi s-a plictisit şi n-a mai plătit restul de 251 de miliarde de lei (vechi – n.m.).

A tot cerut eşalonări şi reeşalonări, iar Ministerul Economiei şi Comerţului a fost de acord, c-aşa-i politica PSD (= ciuma roşie): furtul este încurajat, munca este descurajată (descurajantă pentru mafioţii din PSD care s-au îmbogăţit din furt, nu din muncă cinstită – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 657/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu