Cum generezi imagini AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) cu Google Search, folosind un text ce descrie imaginea

sâmbătă, noiembrie 4, 2023 18:23
Posted in category IT

Google Search

Aplicaţiile specializate, precum DALL-E și Midjourney, au popularizat ideea de a crea imagini, folosind un text ce descrie imaginea. Între timp, au apărut alte câteva instrumente și platforme, oferind diferite moduri de a crea imagini cu inteligență artificială.

Dar dacă ați putea genera imagini AI direct cu Google Search? Exact asta experimentează Google cu ajutorul funcției SGE (Search Generative Experience) bazată pe inteligență artificială.

Cum creăm imagini cu Google Search

Google și-a lansat funcția SGE în august 2023, oferind utilizatorilor răspunsuri la întrebările lor chiar pe pagina de căutare. Google și-a extins acum abilitățile SGE pentru a include generarea de imagini AI.

Actualizarea permite utilizatorilor să creeze imagini cu inteligență artificială tastând o descriere text în Google Search (Căutare Google). Descrieţi, iar SGE va furniza până la patru imagini generate în rezultatele căutării. Puteți apoi să atingeți oricare dintre acele imagini și să editați descrierea în continuare pentru a adăuga mai multe detalii și a vă rafina viziunea.

Cum generăm imagini AI direct în Google Search

Pentru a utiliza Google’s Search Generative Experience, trebuie mai întâi să vă înscrieți în funcție. Puteți face acest lucru pe pagina Google Search Labs. Momentan, SGE este disponibil numai pentru rezidenții din SUA cu vârsta de peste 18 ani.

După ce v-ați înscris, puteți începe să creați imagini cu SGE urmând acești pași:

Accesați Google.com și introduceți o descriere a ceea ce doriți să vedeți în caseta de căutare. De exemplu, „desenați o imagine a unei mașini zburătoare”.

Apăsați Enter sau faceți click pe pictograma de căutare. Veți vedea până la patru imagini generate în rezultate.

Faceți click pe oricare dintre imagini pentru a vedea o versiune extinsă a solicitării dvs. De asemenea, puteți edita solicitarea, prin click pe butonul Edit (Editați) din vizualizarea extinsă a imaginii. Tot aici, puteți modifica sau adăuga mai multe detalii la solicitarea dvs.

Când ești mulțumit de imaginea ta, o poți descărca prin Export > Download. De asemenea, puteți exporta pe Google Drive făcând click pe Export > Google Drive.

Câteva sfaturi pentru utilizarea SGE de la Google pentru a genera imagini AI

Pentru a profita la maximum de această funcție, iată câteva sfaturi de reținut:

  • Structurați-vă interogarea ca prompt. Google încă funcționează ca motor de căutare și afișează rezultate pe web pentru interogarea dvs. Structurați-vă interogarea ca un prompt începând cu verbe precum „creați”, „desenați”, „faceți”, „generați” etc., pentru a activa generatorul de imagini AI de la Google.
  • Distrează-te și fii creativ. SGE nu este doar un instrument util, ci și un mod distractiv de a vă explora imaginația și creativitatea. Puteți încerca să generați imagini amuzante, suprareale sau imposibile în viața reală.
  • Fii respectuos. SGE este un instrument distractiv și util, dar nu este menit să genereze conținut dăunător sau ofensator. Dacă solicitarea dvs. este potențial dăunătoare, SGE va refuza să genereze imagini și vă va cere să încercați altceva.

SGE de la Google este excelent pentru oricine are nevoie sau dorește să creeze imagini rapid și ușor. Indiferent dacă aveți nevoie de o imagine pentru serviciu, școală sau uz personal, fie că doriți doar să vă distrați și să vă exprimați, această funcție vă poate ajuta să vă transformați cuvintele în imagini rapid și ușor.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu