Cum să rămâi fără casă cu Curte Supremă

miercuri, august 14, 2019 12:15
Posted in category Justitie

Justitie coruptaUn alt material din perioada horror pentru România, 2001 – 2004, când puşcăriaşul Năstase Adrian era prim-ministru, iar criminalul KGB-ist Ion Iliescu era preşedintele României, într-o ţară unde salariul mediu era 200 de dolari, presa avea botniţă, ziariştii care spunea adevărul fiind bătuţi sau cumpăraţi, erau privatizate pe nimic pentru statul român, dar şpăgile încasate de Năstase Adrian erau de ordinul zecilor de milioane de euro, cele mai importante obiective economice ale României, pădurile erau rase, era votată o nouă Constituţie, special pentru ca infractorul Năstase Adrian să stea 5 ani la Cotroceni (numai că nu i-a ieşit) etc.

Tot în acea perioadă, justiţia era la şliţul mafioţilor din PSD = ciuma roşie. Un exemplu de (in)justiţie din acea perioadă, în materialul de mai jos.

Când a fost vorba să ia oamenilor locuinţele, comuniştii nu au pierdut vremea să facă procese-verbale de predare-confiscare, titluri de proprietate sau măcar să pună pe listă numele tuturor deposedaţilor. Important era să se ia casa, nu conta de la cine.

Acum (era 2003 – n.m.) lucrurile stau cu totul altfel. Cei care ar trebui să restituie foştilor proprietari imobilele furate de comunişti sunt foarte scrupuloşi. Verifică fiecare act, buletin, carnet de sănătate, abonament RATB, doar-doar vor găsi ceva greşit, ca să aibă un mic motiv pentru a nu retroceda locuinţa.

Poţi primi şi două sentinţe favorabile, cum e cazul lui Atanasiu Deagu Olga, căreia la recurs Curtea Supremă nu i-a recunoscut dreptul de proprietate fiindcă într-un act era trecut Athanasiu. “H”-ul ăsta a contat pentru judecătoarea Osipenco mai mult decât toate literele legilor europene care garantează dreptul de proprietate.

Şi problema e că, de la Strasbourg, unde “h”-ul nu se pronunţă, vor veni sentinţe în franţuzeşte nu atât pe litere, cât pe cifre, în special zerouri. Şi aşa, toate procesele în care madam Osipenco a dat sentinţe nefavorabile foştilor proprietari, în răspăr cu legile europene, se vor regăsi în câtiva ani sub formă de despăgubiri plătite de statul român, cu mult mai multe cifre decât are alfabetul. (“Academia Caţavencu”, nr. 624/2003)

Citeste si articolele:

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum să rămâi fără casă cu Curte Supremă”

  1. Procurorii generali ai ciumei roşii: astăzi, Joiţa Tănase | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 15th, 2019 at 18:42

    […] Cum să rămâi fără casă cu Curte Supremă […]

Adauga un comentariu