Despre unul dintre marile jafuri ale PSD = ciuma roşie: jaful din sistemul energetic naţional

duminică, decembrie 27, 2020 14:19

CiolacuUn material de presă din 2004 pe această temă.

De ce ni se scumpeşte curentul

Dacă suntem (eram în 2004 – n.m.) pe ultimul loc în Europa la majoritatea indicatorilor europeni, uite că avem motive să ne mândrim cu un excelent nivel al cheltuielilor pentru energie: în raport cu salariile, românii plătesc (plăteau în 2004, cu PSD = ciuma roşie la guvernare – n.m.) de două ori mai mult decât ungurii sau decât bulgarii.

Cu 81 USD/lună pentru un megawatt-oră, concetăţenii noştri îşi permit un respectabil loc 11 între şmecherii Europei. Deci nu numai salariu e mic, ci şi megawatt-ul scump.

Iar ca să-l scumpească – îndeobşte tovarăşul ministru Dan Ioan Popescu (PSD) – ostenesc pe brânci. Noi ne-am străduit din greu să îi ajutăm să fie mai transparenţi, să înţelegem cu toţii unde se duce diferenţa dintre un cost real şi măgăria care ne este prezentată pe factură.

Un nume care revine tot mai des în săpăturile noastre este Bogdan Buzăianu. Acest hopa-mitică al energiei a creat o reţea de firmuliţe – care prin Elveţia, care prin Danemarca şi, în orice caz, multe în România – cu care a reuşit să căptuşească una dintre cele mai fertile văcuţe ale sistemului energetic, din care scoate fără milă tot untul.

Reţeaua de căpuşe a lui Buzăianu a crescut în progresie geometrică şi a ajuns să fie cel mai important vânzător de energie electrică pentru consumatorii eligibili din România, să cumpere UCM Reşiţa – după o schemă identică cu cea folosită pentru Tutunul Românesc – şi să râvnească la a se împodobi cu un şirag de hidrocentrale mici, dar profitabile.

Toţi banii jefuiţi din sistemul energetic naţional ajungeau în nişte conturi elveţiene ale unor înalţi demnitari PSD, inclusiv miniştri, de care depindea jumulirea poporului cu factura de energie electrică de către Bogdan Buzăianu. (“Academia Caţavencu”, nr. 656/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu