Gemini este noul nume al chatbot-ul AI Bard de la Google

sâmbătă, februarie 10, 2024 13:12
Posted in category IT

Chatbot-ul AI Gemini, GoogleGoogle își redenumește chatbot-ul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) Bard în Gemini. Gemini este şi numele familiei de modele AI, lansate de Google în decembrie 2023. Cele trei modele sunt: Nano (compatibile cu sistemul de operare pentru smartphone-uri Android), Pro (care a alimentat Bard şi, probabil, vor alimenta şi Gemini) şi Ultra (cel mai avansat model, despre care Google afirmă că ar depăşi GPT-4 de la OpenAI, în foarte multe zone de întrebuinţare)

Odată cu noua actualizare, versiunea gratuită a chatbot-ului Google Gemini va fi alimentată în continuare de LLM-ul (Large Language Model – Model Mare de Limbaj) Gemini Pro.

Google a dezvăluit și un chatbot Gemini Advanced, alimentat de Gemini Ultra 1.0, ce ar putea fi folosit contracost, abonamentul fiind de 19,99 USD pe lună. Aceasta va include îmbunătățiri semnificative față de modelul Pro atât în ceea ce privește raționamentul, cât și capacitatea sa de a urmări interogări complexe.

Noul chatbot Gemini a fost lansat (pe 8 februarie 2024) în 40 de limbi și în 240 de țări și teritorii. Practic, dacă ai avut deja acces la Bard, acum vei avea acces la Gemeni.

Gemini Advanced va fi disponibil în 150 de țări la lansare, dar numai în limba engleză, iar alte limbi vor fi adăugate ulterior.

Noile aplicații pentru Android și iOS vor fi disponibile inițial doar în SUA (şi doar în limba engleză), ajungând în restul ţărilor lumii în următoarele săptămâni. Japonez și coreeana vor fi primele limbi non-engleze care vor fi lansate săptămâna viitoare.

Cum putem folosi chatbot-ul AI Gemini de al Google

Modele AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) vor fi integrate în fiecare produs Google. Pe lângă lansarea ca serviciu de sine stătător pe site-ul web gemini.google.com, va exista o aplicație dedicată pe Android și va fi integrată în aplicația Google existentă pentru iOS.

Cea mai mare schimbare pentru utilizatorii de Android va fi cea a Assistant. În prezent, disponibil doar ca opt-in, veți putea înlocui complet Assistant cu Gemini și va apărea ca o suprapunere peste aplicațiile și serviciile existente – oferind răspunsuri conștiente de context.

Google încorporează Gemini ca un nou brand care va rula prin portofoliul său. Chiar și abonamentul la Gemini Advanced va face parte din Google One, serviciul plătit care vă permite să adăugați spațiu de stocare suplimentar în Drive sau să obțineți funcții suplimentare în produsele Workspace.

Duet AI, instrumentul de inteligență artificială din aplicațiile Workspace precum Gmail, Docs și Sheets este, de asemenea, redenumit Gemini și va fi disponibil doar cu un nou abonament Gemini Advanced.

Cât va costa Gemini Advanced și ce poate oferi

Gemini Advanced va fi disponibil prin noul plan Google One AI Premium pentru 19,99 USD pe lună, dar spre deosebire de ChatGPT și Microsoft Copilot care costă o sumă similară, acesta include, de asemenea, 2 TB de stocare Google Drive și acces la alte servicii Google.

Sundar Pichai, CEO al Google, a declarat că Google intră acum în era Gemeni. El a spus că Gemini Advanced va prezenta o nouă experiență fiind capabil de raţionament, codare şi colaborare creativă.

Pe lângă accesul la Gemini Ultra în chatbot, abonamentul include funcții premium de apeluri video și luarea de note în Google Meet și acces la Gemini în Gmail, Docs și alte produse Workspace.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu