Google Maps intensifică folosirea AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) prin 5 upgrade-uri importante

duminică, octombrie 29, 2023 7:53
Posted in category IT

Google Maps

Google Maps (Hărţi Google) tocmai a primit 5 upgrade-uri majore, bazate pe AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), unele dintre ele anunţate la evenimentul Google I/O 2023, din luna mai a acestui an. Cea mai interesantă dintre acestea este Immersive View for Routes, funcţie care, în esenţă, îmbină imaginile generate de inteligenţa artificială (AI) cu fotografiile aeriene și Street View într-o randare 3D, care ar trebui să ajute utilizatorii să se orienteze mai uşor, prin previzualizarea traseului, în marile oraşe.

În aceste previzualizări ale traseului vor fi incluse şi informaţii despre trafic, date meteo şi calitatea aerului. Immersive View for Routes se lansează săptămâna aceasta pentru Android și iOS și este limitat la câteva orașe mari la început: Amsterdam, Barcelona, Dublin, Florența, Las Vegas, Londra, LA, Miami, New York, Paris, San Francisco , San Jose, Seattle, Tokyo și Veneția.

Căutarea anumitor locuri cu Google Maps (Hărţi Google) se îmbunătăţeste prin folosirea, şi aici, a AI-ului (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială). Recunoaşterea imaginilor, folosind inteligenţa artificială (AI) cu Google Maps va fi disponibilă la început în Franța, Germania, Japonia, Regatul Unit (UK) și SUA, urmând a se extinde, în săptămânile viitoare, şi alte zone ale Terrei.

Folosirea tradiţională a Google Maps beneficiază şi ea de upgrade-uri, acestea însemnând detalii la folosirea benzilor pe autostradă. Această funcţie va fi disponibilă la început în SUA, Canada, Franța și Germania, precum şi în alte 8 țări, neprecizate de Google.

De asemenea, șoferii americani vor putea vedea benzile HOV de-a lungul traseului lor în viitorul apropiat, iar informațiile privind limita de viteză, bazate pe inteligență artificială, vin în 20 de țări europene. Toate aceste funcții vor fi lansate „în următoarele luni”.

Google va actualiza şi funcţia Search with Live View cuprinsă în Lens in Maps. La fel ca Live View în sine, aceasta este o caracteristică de realitate augmentată care va ajuta utlizatorii să se obişnuiască cu o zonă necunoscută – prezentând bancomate, stații de tranzit, restaurante, cafenele și magazine din apropiere. Actualizarea implică, de asemenea, extinderea în alte 50 de orașe în cursul acestei săptămâni, inclusiv Austin, Las Vegas, Roma, Sao Paulo și Taipei.

Google Maps (Hărţi Google) va oferi informaţii utile şi pentru cei care folosesc maşini electrice. Şoferii de vehicule electrice, care nu au Google încorporat în mașină, vor începe să vadă mai multe informații utile de încărcare în aplicația Google Maps pe Android și iOS. De exemplu, dacă încărcătorul este compatibil cu modelul de maşină electrică, viteza de încărcare etc.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu