Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis şef la SRI

vineri, februarie 20, 2015 20:09
Posted in category PeNaLii

Felix VoiculescuSe pare că avea dreptate Rodica Culcer atunci când scria materialul Klaus, președintele lui Felix. Iată un fragment din acest material.

Atitudinea față de Dan Voiculescu, punctul nevralgic al lui KakaKlaus

„Punctul nevralgic al discursului domnului Johannis a fost însă atitudinea față de Dan Voiculescu și față de actele de violență petrecute în timpul „plimbării împotiva statului” de duminică seara. Era un bun prilej pentru primarul Sibiului să ne convingă că nu a făcut blat cu USL, că nu este candidatul „coaliției Grivco”, și că dorește cu adevărat să schimbe din temelii „sistemul ticăloșit”. Ei bine, ne-a convins exact de contrariu: nici un cuvânt critic la adresa lui Dan Voiculescu și a jafului practicat de acesta și de rețeaua sa la adresa statului. Tot ce a găsit cu cale să spună candidtul ACL – și, desigur, al „marelui Partid Național Liberal” – este că el respectă deciziile instanței și că va garanta independența justiției. Iar despre evenimentele de duminică nu a putut spune decât că a fost un protest neautorizat, că nu e bine că au fost bruscați jurnaliștii și că autoritățile ar fi trebuit să-și facă datoria. Totul spus scurt, sec, fără vlagă și fără chef.

Personal, aș fi așteptat din partea candidatului „marei opoziții” să atace frontal și cu vigoare racilele actualului sistem, care a permis fraudarea statului și ne menține într-o stare de subdezvoltare economică; să demonstreze că este conștient de abuzurile actualei puteri, de incompetența guvernanților și de complicitatea dintre politicienii venali și corupți și o foarte mare parte a presei. Altfel de ce am avea nevoie de opoziție? Doar ca să ne învețe manierele elegante?”

Iohannis l-a adus pe omul lui Voiculescu la SRI. Numirea lui Eduard Hellvig la șefia SRI este o lovitură dată luptei anticorupție.

Klaus Iohannis calcă sistematic în picioare toate speranțele care au fost puse în el. Ultima este numirea în funcția de director al SRI a lui Eduard Hellvig. Pentru cine nu știe foarte clar, Eduard Hellvig nu este nimeni, dar este un nimeni periculos care amenință să pună în pericol lupta anticorupție.

Decizia lui Iohannis de a numi un director la SRI nu are nici o noimă câtă vreme președintele nu are nici un control asupra majorității parlamentare. Singura formă de a garanta majoritatea necesară numirii în pripă a unui personaj dubios și extraplat este asigurarea dată către toată lumea – adică inclusiv către PSD – că nu mai trebuie să se teamă de SRI. Culegem probabil roadele lunilor de bună înțelegere între președinte și premierul Ponta din ce în ce mai sigur de sine.

Temeiul în baza căruia Iohannis a decis să îl numească pe Hellvig în acest moment la SRI, a fost reinstaurarea „calmului” politic. Semn că în politica românească era agitație mare. Din nefericire, interesul României cere ca în acest moment să existe cât mai multă agitație și cât mai mult scandal generate de acțiunile DNA susținute de SRI. Numirea unui director SRI pentru reinstaurearea calmului pare să fie semn de tentativă de suprimare a elanului anticorupție. Hellvig se pretează la acest profil. Pentru orice scop practic, numele lui Hellvig pare perfect pentru rolul de nevăstuică pentru subminarea luptei anticorupție.

Sursa (citeste mai mult)

Eduard Hellvig și regionalizarea României. Numirea lui Eduard Hellvig la SRI este o decizie nu doar contraproductivă ci și periculoasă.

În luna martie a anului 2013, Eduard Hellvig, pe atunci secretar general al Partidului Naţional Liberal, a emis câteva declarații legate de regionalizarea României în timpul emisiunii „Imparţial” de la Digi24 la care fusese invitat.

”Trebuie să introducem în Constituţie termenul de regiune, trebuie să fim atenţi ce presupune, dacă vor fi regiuni mai mari sau mai mici. Dacă faci doar opt regiuni, posibilitatea de a avea la un moment dat structuri cu mecanisme de centrifugare a unor opţiuni de federalizare creşte. Într-o regiune mare, centrifugarea ideilor separatiste creşte.”, spunea in anul 2013 Eduard Hellvig, citat de napocanews.ro

Este îngrijorător faptul că un asemenea personaj interesat și preocupat de o eventuală regionalizare a României poate fi numit intr-o funcție atât de importantă pentru securitatea națională precum este cea din fruntea instituției SRI-ului. Regionalizarea României la acest moment și în condițiile geopolitice actuale nu este numai contraproductivă ci și periculoasă pentru integritatea teritorială a țării noastre.

Sursa (citeste mai mult)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis şef la SRI”

 1. Cateva din bratele caracatitei rosii ce sufoca Romania azi | A șaptea dimensiune says:

  februarie 25th, 2015 at 22:27

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

 2. USLamistul Iohannis se sterge la fund cu eroii neamului romanesc | A șaptea dimensiune says:

  martie 22nd, 2015 at 11:58

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

 3. KakaKlaus Iohannis vrea o coalitie intre liberali si PSD-isti | A șaptea dimensiune says:

  martie 24th, 2015 at 22:01

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

 4. Programul Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis | A șaptea dimensiune says:

  iulie 24th, 2015 at 15:27

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

 5. Iohannis condamna extrema dreapta la puscarie, dar guverneaza cu extrema stanga | A șaptea dimensiune says:

  iulie 24th, 2015 at 15:34

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

 6. Cum au devenit evreii tapi ispasitori pentru legea antilegionara | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2015 at 11:10

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

 7. Evreii, cu acceptul USLamistilor, ucid memoria eroilor neamului romanesc | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 5th, 2015 at 12:24

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

 8. Flotare logica pentru profesorul de fizica Iohannis Klaus | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 26th, 2015 at 18:00

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

 9. Inca un mafiot PSD-ist decorat de USLamistul Iohannis | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 18th, 2015 at 11:11

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

 10. Zbirii dictaturii comuniste decorați de USLamistul Iohannis | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 3rd, 2016 at 17:23

  […] Omul securistului Felix Voiculescu numit de Iohannis sef la SRI […]

Adauga un comentariu